< Browse > Home / Бизнес / Blog article: Регистрация на ООД с електронен подпис на друго ООД

| Mobile | RSS

Регистрация на ООД с електронен подпис на друго ООД

June 21st, 2013 | 2 мнения | Публикувано в Бизнес

След като написах едно доста успешно ръководство за това “Как да направим регистрация на ООД/ЕООД“, след един доста интересен казус.

Преди време питах търговският регистър, дали можем да обявим ГФО за няколко фирми, ако 1 човек присъства като управител на 2 или повече фирми. Получих положителен отговор и след известно време ГФО-тата бяха публикувани успешно. Това ще рече, ако аз съм Управител на фирма 1, фирма 2 и фирма 3, и имам издаден УЕП само на фирма 1, като в него присъстват моите данни, мога да подам ГФО-тата на всички фирми по електронен път.

Казуса, който дискутирах с ТР е следният:

“Имам издаден електронен подпис на фирма 1, в него присъстват данните на фирма 1 + моите данни като управител на дружеството. Налага ни се да регистрираме ново ЮЛ, като аз отново ще бъда записан като съдружник и управител. Може ли това да стане по елетронен път, с УЕП, който е издаден на вече съществуваща фирма”.

Отговорът на Търговският регистър и техните адвокати:

“Да, можете. За да се случи това, в електронният подпис трябва да фигурират Вашите имена и данни, т.е. ако в УЕП издаден вече на фирма 1, вие сте записан като представляващ, то няма проблем да подадете документи за регистрация на нова фирма с този е-подпис, ако отново вие сте управител.”

Надявам се, че съм бил полезен със споделянето на това инфо и поне спестихме малко такси – първо от издаването на подпис на физическо лице, и второ, от държавните такси за регистрация на фирма. Успешен бизнес!

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 4111 views, 2 so far today |
Follow Discussion

2 Responses to “Регистрация на ООД с електронен подпис на друго ООД”

  1. Биляна Says:

    Здравейте. При промяна на управител в Търговският регистър,може ли заявлението и останалите документи да се подадът с ел.подпис на новият управител(физическо лице)

Trackbacks

  1. Регистрация на ООД по електронен път  

Leave a Reply