< Browse > Home / Разни / Blog article: За народното творчество – билети

| Mobile | RSS

За народното творчество – билети

May 22nd, 2009 | 2 мнения | Публикувано в Разни

Драматичен театър – Пловдив организира моноспектакъл на Камен Донев “За народното творчество” на 6ти Юни 2009 в Античният театър. За постановката купих 4 билета, но се оказа, че точно тогава сме възпрепятствани да отидем.

Ако някой от читателите на този блог има желание да отиде на постановката ще дам билетите на цената, на която съм ги купил – 20лв. Дата е 6ти Юни от 21ч. в Античния театър.

Началото на спектакъла е:

Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

Това се вижда най-добре през почивните дни, когато те отиват в селата, а хората от селата в събота и неделя посещават града, за да продават това, което отглеждат в самите села, и да си закупят от града онова, което съответно в селата липсва. Така нареченият народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и дообогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници дообогатеното.

Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното,а обратното – да го направи по-хубаво. Просто като боб.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план.

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 3415 views, 1 so far today |
Follow Discussion

2 Responses to “За народното творчество – билети”

  1. Здравко Зафиров Says:

    Здрасти,
    аз съм от Пловдив и искам билетите, какво да направя, за да ги взема?

  2. Kalin4y Says:

    писах Ви на email-a да се разберем нещо :-)

Leave a Reply