< Browse > Home / Разни / Blog article: УХТ пародия

| Mobile | RSS

УХТ пародия

July 18th, 2008 | 7 мнения | Публикувано в Разни

Днес “любимите” ми служители на Университета по Хранителни Технологии ме учудиха и изненадаха много – за пореден път.
Официално на 21 Юли излизат резултатите от 1во класиране за прием на нови студенти, но гледам че са актуални и класирането е готово. Реших да публикувам списъка с приетите студенти в Интернет, за да може всеки да си види какви са баловете, а не да се разхожда излишно до УХТ или още повече до Пловдив. Защото само на входа на Университета са изложени.
Какво бе учудването ми когато над вечер реших да отворя форума на УХТ на адрес forums.uft-plovdiv.bg – форума е изтрит.
Човека, който поддържа сайта с информация (г-жа Олга Енева) е решил да не качва нищо онлайн. Заради това, че съм публикувал този списък затрили форума. Целият форум на Университета по Хранителни Технологии. Такова безотговорно поведение не съм виждал. Форумите за година и половина стигнаха близо 1000 регистрирани студенти, като там се даваше и получаваше актуална информация за изпити, преподаватели и всички свързано с УХТ.
Още повече, един собственоръчно делегирал си права асистент Георги Костов от катедра Вино и Пиво ме заплашва с изключване от университета…

Това, кой е спрял форума не е ваш проблем. В УХТ се опитваме да си вършим съвестно работата. Затова заявявам следното: ако колегата Калин Василев продължи да напада колегите, ще си понесе последствията съобразно правилника на УХТ. За негово сведение, това означава прекъсване за една година със заповед на Ректора.

Затова, че някои е искал да помогне на студентите и е дал информация, която е общодостъпна за всички, ако посетят лично УХТ, го заплашват със спиране на студентските права.
Уважаеми г-н Костов, слезте на земята и не се мислете за властимащ за всичко. С постъпката си днес, вие и г-жа Енева, затривате едно активно място и ограничавате изцяло правото на глас на студентите от УХТ.

И накрая: форумът ще бъде пуснат, когато му дойде времето. А това зависи единствено и само от това, какво ще прочета като коментари след това ми изказване!!!

Г-н Костов, вие ли решавате какво да се случи в УХТ и дали студентите имат право на място, където да изказват мнението си за университета, да питат и получават информация.
С тази си постъпка, лично мое мнение, се ограничава правото на студентите да имат свобода на словото. Не може да квалифицирате информацията във форумите на УХТ като

откровените лъжи и дезинформацията

. След като дезинформираме и даваме невярна информация, защо никои от университета не дойде и да обясни как стоят нещата. А трябва направо да затривате целият форум. Както вие, така и г-жа Енева, сте регистрирани потребители. Влезте и дайте нужната информация.
Боли ме, боли ме защото този форум го създадох преди повече от година и половина. Създаде се едно активно място, където студентите от УХТ да обсъждат и говорят за проблемите си. А вие го съсипахте.

Обръщам се към ректора на УХТ – проф. Георги Вълчев.
Проф. Вълчев, моля ви, не позволявайте такова безобразие в УХТ. Не позволявайте на шепа хора да затриват свободата на изказа и словото, защото форума е доста показателен за текущото състояние на университета. Проф. Вълчев, моля да вземете отношение по този въпрос, защото по този начин се накърнява само престижа на университета, още повече и с личностни нападки в официалния сайт на УХТ.

Искрено вярвам, че ситуацията ще се реши по най-безпроблемния и лек начин за студентите от УХТ! И веднъж за винаги ще се спре с тези самодоволни и самовлюбени изказвания и действия!

Редакция: искам да поднеса извиненията си към г-жа Олга Рахнева, че обърках фамилията и с Олга Енева. Извинявам се! :)

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 8058 views, 3 so far today |
Follow Discussion

7 Responses to “УХТ пародия”

 1. Kalin4y Says:

  Въпреки “желанието” на асистент Георги Костов и Олга Рахнева, да ни съсипят форума, дигнахме един нов на адрес http://www.uft-plovdiv.info :)
  Амън от хора, които си делегират права, които не са им дадени и се мислят за властимащи в УХТ

 2. Васил Тошков Says:

  Нямаш ли архив на базата данни, за да го изсипеш на новия адрес? Образованието в България, както винаги съм казвал е на трагично ниво. Много съжалявам, че съм се хванал да уча в България. Хората ми го приказваха, ама аз не…

 3. Kalin4y Says:

  Нямам…не съм предполагам, че ще направят подобно нещо. Искат с лека ръка да затрият форума. Както стана с форума на ПУ, демек форума на ksx :D
  Васко, форума е в суперхостинг, можеш да положиш едно рамо за бекъп на базата :)

 4. Васил Тошков Says:

  Еми пиши им, докато не е късно :)
  Аз ако съм на теб ще скаляпя и един скрият да ми обере кеша в Google ;)

 5. Димо Желев Says:

  Калинчо, наистина е недопустипо това! Не защото нямат право да правят каквото си искат с всяка част от сайта, а защото този форум е иницииран от теб, но създаден като съдържание от регистрираните потребители. Знаеш моето мнение по отношение казуса с колегата Костов. Успех с новия форум! :)

 6. uff Says:

  kojto e reshil da kandidatstva v uht po dobre da ne kandidatstva nikade tuk ne davat nikak izpitite samo kadeto shte si izgubite vremeto

 7. Стойчо Колев Says:

  Отлично! Това е истината за сайта на УХТ . Казвам ви го като преподавател от същия университет но много от университетите в България имат подобни сайтове. Най-добрия сайт, на който съм попадал е на ТУ-София

Leave a Reply