< Browse > Home / Лични, Разни / Blog article: На гости в Кърджали

| Mobile | RSS

На гости в Кърджали

December 22nd, 2008 | 2 мнения | Публикувано в Лични, Разни

Дните по Коледа съм си в Кърджали. Снощи бях на един банкет в механата на хотел Арпезос.
Защо го пиша всичко това? Винаги ми е било чудно как по медийното пространство се говори, че има етническо напрежение в Кърджали. Последно за такова чух преди седмица-две. Напрежение между българи и турци няма. Трябва да видите как редом един до друг играят български хора и ръченица, как въртят снага под турски ритми.
От край време в Родопите ръка за ръка си живеят двете етнически раси без каквото и да е било напрежение. Всичко идва от политическите сили, които имам чувството, че някак си изкуствено искат да го предизвикват.
Не спекулирайте с това. Винаги съм се радвал, като виждам на християнски празници да се черпят мюсулмани и обратно. На Великден майка ми винаги носи боядисани яйца и козунаци на вярващите в Исляма, а те на Байряма да връщат жестовете на българи. Турски кмет изнася слово в двора на българска църква и заедно с вярващите обикаля църквата.
Живеем си толкова добре през годините, че чак се чудя за какъв дявол им е на политиците да “предизвикват напрежение” на етническа основа в Кърджали и региона. То просто няма как да се появи иначе.
После говорете, че не сме толерантни хора и българите не стават!

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 1885 views, 1 so far today |
Follow Discussion

2 Responses to “На гости в Кърджали”

  1. stefan Says:

    Калине казва се етнически групи – шсе още българите и турците не сме дорасли за да станем РАСА – това е едно друго понятие което ще ти го обясня като се видим в Пловдив ;-)

  2. Марто Says:

    Как за какъв дявол: разделяй и владей. Колкото по-неуки и разделени, толкова по-лесно ще ни водят за носовете.

Leave a Reply