< Browse > Home / Лични, Разни / Blog article: Пожарна Пловдив – 160

| Mobile | RSS

Пожарна Пловдив – 160

November 4th, 2008 | 4 мнения | Публикувано в Лични, Разни

Снощи като се прибирах към вкъщи на 100м. от блока си забелязах, че един от пластмасовите контейнери гори. Ама яко гори, като тръгваше и до този до него. Обадих се на 160 и се очакваше от Пожарна Пловдив да реагират веднага. Трябваше да изчакам телефона да звънне 4 пъти, за да ми вдигнат. Веднага щом се вдигна слушалката от дежурният пожарникар около него се чуваха доста разговори. Едвам му обясних какъв е проблема от толкова страничен шум. Недей си да беше по-голям и опасен пожар. След като му обясних, че гори с големи пламъци един контейнер и в близост има още един, дежурния някак си с незаинтересованост ми повтори, че ставало въпрос за контейнер.
Записа ми номера и надявах се да дойдат да овладеят проблема, защото в близост все пак имаше и паркирани коли.
Но какво ми направи впечатление. Никои от живущите наоколо изобщо не се бе трогнал да се обади на Пожарната. Къде ни е морала и гражданската отговорност? Защо ли вече не се трогваме от такива неща, а гледаме само собственото си благо?
Май, колкото и да не искам да повярвам на поговорката “Не е важно на мен да ми е добре, по-важното е на Вуте да му е зле” ще се окаже вярна.

Да оставим настрана, че и пожарната до 20мин не бе дошла и всичко си догоря както му е реда. Ако искаме скоро да се оправим, трябва първо да си оправим собственото държане и поведение…а дотогава само ще седим и ще си се оплакваме, колко сме зле.

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 3651 views, 3 so far today |
Follow Discussion

4 Responses to “Пожарна Пловдив – 160”

 1. Илияна Says:

  Имах подобен проблем в неделя, когато станах участник в една малка катастрофа на централно кръстовище в София :). Звънях на 166 в продължение на 20 мин. и никой не ми вдигаше, после една жена се обади и каза да се обадя на 165. Там никой не вдигна :).
  Оказа се, че в момента официална поддръжка има само на новия телефон 112. От там вдигат веднага и регистрират проблема.

 2. Kalin4y Says:

  ми кофти…така е, като не правят един редирект на 166/160/150 към 112 :)

 3. wqw Says:

  >> Къде ни е морала и гражданската отговорност? <<

  Кой си ти да съдиш другите се питам аз? От моя гледна точка ти си постъпил неморално, понеже не си започнал да гасиш пожара с голи ръцеq! Смяташ ли, че е много морално да седиш със скръстени ръце, с GSM в ръка, да въртиш телефона и да си мислиш, че вършиш много работа за обществото, м? Това да се обади всеки го може!

  Сигурен съм, че поне 10 души са звъняли на пожарната и много от съседите са наблюдавали пожара да не се разрастне. Но ти това няма начин да го знаеш, понеще си се съсредоточил върху това, колко лоши са другите хора. Това как ти изглеждат другите е отражение на това какъв си ти отвътре. Съветвам те да престанеш да гледаш в негативна посока, да не очакваш чудеса от никой друг, защото очакванията само могат да те разочароват, да не заемаш позиция на жертва в този живот, жертва от която нищо не зависи, жертва на която и се случват лоши неща, да престанеш да избираш да ти се случват инциденти и да вземеш малко да поработиш върху личностното си развитие, да вземеш малко да се осъзнаеш ти кой си и къде си цялата картинка на живота, твоето отношение към себе си, родителите ти, приятелите ти, всичкия багаж с проблеми, които си насъбрал.

  Храната, която ядеш, въздуха, който дишаш, мислите, които мислиш, са ли те достатъчно чисти или правиш компромиси всеки ден, всяка минута.

  Твой, луд за връзване :-))

 4. Kalin4y Says:

  wqw, по принцип първо се обаждаш на пожарната и после предприемаш каквито и да е било действия. По разговора с диспечера не останах с впечатлението, че знаят за инцидента. Явно никой не се е обаждал преди това.

Leave a Reply