< Browse > Home / Управление на проекти / Blog article: Членове на екипа

| Mobile | RSS

Членове на екипа

May 13th, 2008 | Без коментари | Публикувано в Управление на проекти

В предната статия ви запознах как и от къде да започнем с формирането на високо ефективен екип. След като вече определите ролите в екипа е нужно да започнете да набирате членове за него. Хората, които доброволно се включват в екипа, много често са по-отдадени на работата, отколкото колегите им, на които е възложено да станат част от него. Затова съберете всички свободни хора от вашият екип и ги запознайте с проекта. Попитайте ги, кой биха изявили веднага желание да се включат в него. Отдадеността е още по-голяма, когато хората осъзнават, че зад усилията на екипа стои постигането на нещо значимо. С ясен фокус за целите ще ви е по-лесно да намерите, хората които имате желание да привлечете в проекта си.
Когато трябва да избирате членовете на екипа си, ви препоръчвам да се съобразите със следното:
– изберете хора, които притежават разнообразни умения и опит (в управлението на проекти, във финансите, в маркетинга и т.н.)
– изберете хора, за които е доказано, че притежават талант при справянето с проблеми и при вземането на решения.
– попитайте другите ръководител проекти за препоръки за даден човек
– винаги търсене и избирайте хора, които имат нужните умения за работа в екип
– изберете хора, които ще приемат включването си в екипа като възможност да обединят знанията и уменията си с други.
Съобразявайте се с мотивацията и чувствата на хората от екипа ви. Всеки един член от екипа, внася в него своя талант, страхове, интереси и мотивация за работа. Винаги когато наемате хора за своя екип проявете разбиране към техните желания и нужди.
Не винаги само парите са основни при формирането на желание за работа в екип и по даден проект. Шанса да научат нещо ново и да израстнат професионално, признание за нови идеи и креативност, удоволствие от работата и да си част от екипа са само някои от водещите неща, които могат да стимулират членовете на екипа ви.
Наблюденията ми показват, че съобразявайки се с нуждите на отделните членове на екипа, ще постигнете много повече и ще отчетете по-големи резултати, отколкото ако се фокусирате само върху уменията им. На някого може да му е трудно да работи по 40+ часа през работната седмица. Какво ще направите, ако се нуждаете от уменията и знанията на този човек? Няма ли да разговаряте с него и да му гарантирате, че ще си тръгва на време от работа? Със сигурност има и други начини за измервате приноса и постиженията му в проекта освен със седмичните работни часове!

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 2183 views, 1 so far today |

Leave a Reply