< Browse > Home / Популяризация в Интернет / Blog article: e-acad и приятели

| Mobile | RSS

e-acad и приятели

June 18th, 2011 | Без коментари | Публикувано в Популяризация в Интернет

През измината седмица решихме фирмено да навестим e-acad и Приятели, семинар организиран от e-acad.eu. И така, бойната ОРМ.БГ група се отправи към София, заедно с Димо от ДРС Травел и Антон от Астрал Холидейз.

Регистрирахме се, като между временно се видях с много приятели (да не ги изброявам, че ще забравя някой). Дойде ред и на първата лекция “Как да привличаме фенове в социалните медии и Facebook”. Между временно, лаптопа, който предоставиха от хотел Кемпински се оказа с нелицензиран Windows и много приказки отнесе от присъстващите. Наложи се да се ползва личен компютър на Пламен Русев, за да не се получи гаф, понеже прозореца за незаконната операционна система постоянно изкачеше :-)
Пламен направи едно въведение като след него се изказаха и Пламен Петров, Борис Луканов, Деси Бошнакова и Бисер Вълов.
Добра презентация, като всички наблегнаха на чисто психологическият и човешки фактор. А именно, говорете с феновете си и те сами ще си създадат навици, свързани с Вашата марка или услуги. Дръжте се приятелски и ги мотивирайте да взимат участие във Вашата Facebook страница.
След това дойде ред на “Какво е мястото на Интернет в маркетинг микса или как да бъдем там, където са клиентите ни” с водещ Сашо Варов и поддръжници Мартин Петров, Венци Костов, Жустин Томс, Любомир Русанов.
Колегите от ОРМ.БГ не бяхме много очаровани и аз по някое време излязох отново навън да си говоря с колеги, предпочели хубавото време.
Последва “Онлайн търговията в България – практика” с Тео Павлович, подкрепян от Жанет Байрева и Дима Костова. Да оставим на страна, че презентацията на Тео се бе омазала и нищо не личеше от слайдовете, ами и г-жа Костова от Колектива.БГ ми направи много лошо впечатление. Тя призова всички сайтове за групово пазаруване да се обединят и да лобират за затварянето на агрегаторите на оферти. Уж според е нея е успешен бизнес модел, хем им изваляли бранда. Нелогично ми звучи, но пък и в голяма част от въпросите към нея си противоречеше доста. Сребрин от Грабо.БГ не дойде, защото не можел да бъде на едно място с Колектива. Пууу…друго не ми идва да кажа.

Неусетно дойде и време за обяд. Нашата група, заедно с Панайот (Търговски директор на mail.bg) се отправихме към близкото Happy.

След хапването започна презентация на тема “Как се създава успешната онлайн реклама”.
Тази презентация не я посетих, че нещо не ме вълнува и затова нямам мнение за нея :-) SEOПредпочетох да водя приятен разговор с Огнян Младенов и Лили Грозева на въздух. Малко по-късно се присъедини и Гената aka Геннадий Воробьов към нас. Опитахме се да помогнем на една PR-ка да си пусне WiFi-то на лаптопа, ама не ни се отдаде много. Така се роди и лафа “Колко SEO-та са необходими, за да се пусне едно WiFi ?” :D
Дойде време и за последната лекция “Как се печелят челните позиции в Google – най-добрите практики в SEO маркетинга” с Огнян Младенов и приятели Евгени Йорданов), Станислав Димитров и Васил Тошков. Колегите говориха за video оптимизация и търсене за социалните мрежи. Казаха няколко неща, с който не мога да се съглася, ама от мен да мине :-)

Накрая Ян Резаб от socialbakers.com ни разкри тайни от компанията, която ръководи и която е тази, която предоставя най-пълна статистика за Facebook – анализи, статистики и много полезни метрики за Вашите facebook кампании. Много свеж и приятен човек, на който на външен вид не може да му дадеш повече от 18г. :-)

След него Пламен представи книгата си “Властта на хората”. Взехме и една, която ще развъртим из колегите и после ще споделя мнение.

Като цяло, денят и лекциите не ми бяха от полза лично на мен, но пък на колегите бе интересно. Най-вече на Дани, новата ни стажантка, която между другото завършва PR и Маркетинг в НБУ. Няколко неща от организационна гледна точна можеха да се направят по-добре, но пък както казва една колежка “Няма пълно щастие” :-) Най-важното на такива мероприятия е срещата с хора, с които общуваш и правиш бизнес предимно виртуално.

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 2417 views, 2 so far today |

Leave a Reply