< Browse > Home / Популяризация в Интернет / Blog article: Презентации и twitter

| Mobile | RSS

Презентации и twitter

November 10th, 2009 | 1 Коментар | Публикувано в Популяризация в Интернет

Ще Ви представя един похват, чрез който може да направите презентацията си много по-атрактивна и забележителна. И всичко това благодарение на Twitter.
Всички сме били свидетели на това как се изнасят презентации – една част от тях са скучни и отекчителни, други изумяват с качества на лектора.
В днешно време съществуват инструменти, които могат да ви помогнат да направите една блестяща презентация. Да ви запомнят като добър оратор и в същото време да грабнете максимум от вниманието на аудиторията. Все пак това е целта на занятието, нали? :)
Twitter, с цялата си мощ на социализация и микроблогинг, която предоставя е идеалният инструмент за атрактивна презентация.

twitter presentation

Първото нещо, което трява да направите е да фиксирате hashtag или ключовата дума, по която ще ви намират в Twitter. В този пример се спираме на #KVV. Чрез нея аудиторията може да следи в реално време и да дава своите коментари в Twitter. Това ще даде публичност на презентацията и в същото време ще я идентифицира в пространството.

След това трябва да си направите един widget за търсене в реално време. Отиваме в Twitter widgets и избираме Search Widget. Въвеждаме заглавие за добавката и избираме за следене на нашият таг, който фиксирахме – KVV. След като имате вече готовият HTML код го поставете на страницата на събитието или го предложение на блогъри/уебмастъри, които ще рекламират мероприятието. По този начин ясно ще предоставите възможност на всички да следят в реално време и да коментират презентацията.

Не прожектирайте на екрана tweets по време на презентацията си. Изберете един човек, който да бъде модератор. Модераторът е този, който ви представя, който следи за времето на презентацията и всичко в този ред на мисли. Този модератор, с помощта на лаптоп и достъп до Twitter ще филтрува всички въпроси и коментари. Когато настъпи момента на частта за “Въпроси и отговори” , може да му предоставите време, за да зададе въпроси, пристигнали по Twitter.

Този подхот важи както за презентация, така и за отразяване на цялостно събитие. Например, като Webit, което отмина преди няколко седмици. Tова можеше да се приложи с пълна сила там, защото все пак на Webit водещи са е-маркетинга и е-бизнеса. Все пак организаторите може да се потрудят над тази идея, защото още доста мероприятия предстоят.

Чрез предоставяне на възможност за tweet-ване на презентацията, печелите още един начин за задържане на вниманието на аудиторията ви върху същността на темата, която им представяте.

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 2670 views, 2 so far today |
Follow Discussion

One Response to “Презентации и twitter”

  1. Бахар Мустафа Says:

    Доста хитро и според мен има потенциала да е доста ефективно :)

Leave a Reply