< Browse > Home / Популяризация в Интернет, Разни / Blog article: VPS хостинг от FColor.bg

| Mobile | RSS

VPS хостинг от FColor.bg

June 12th, 2009 | 6 мнения | Публикувано в Популяризация в Интернет, Разни

VPS хостинг
Отдавна се каня да споделя впечатленията ми от FColor.BG и в частност услугите им за VPS хостинг. За да не прозвучи като реклама ще споделя и малкото негативни неща, с които съм се срещал.
Преди да тръгна да си местя всички български сайтове на VPS хостинг от FColor.bg, направих едно проучване на българският хостинг пазар. Да, има и една-две оферти от тяхната, които са по-добри, но за сметка на цената се предлагат без съпорт. Аз обичам да кажа какво искам и как го искам, пък друг да го направи, че е по-лесно…голям мързел ме е хванал последно време. А поддръжката на FColor.BG никога не ми е отказвала. Вярно, трябва да я “ръчкаш” и след 2-3 обаждания по телефон, или 3-4 email-а, проблема се решава.
До преди да започна да използвам услугите на FColor имах 4-5 акаунта в HostBulgaria, два акаунта в NS1, два в Host.BG и по един в SuperHosting и ICN. Приблизително около 450-500лв. на година за хостинг в различни компании. В момента плащам малко повече при FColor, но поне знам защо ги плащам. Всичко ми е на едно място, а аз мразя да обикалям по акаунти и да се разправям с различни доставчици – кой прав, кой крив … в повечето случай клиента винаги е виновен за проблемите :)
В началото имах малко ядове с конфигурацията на сървъра, но пък от съпорта до час-два оправяха всичко. Най-малкото, те са инсталирали криво нещата и да си го оправят. Казаха, че и до месец-два ще може да добавят IP адреси от различен C клас мрежа за VPS-ите, което ще е перфектно от SEO гледна точка.
Лично за мен, ако имате сериозен проект и залагате на него, за да печелите пари, повече от задължително е да имате стабилен хостинг. При FColor.BG може да си изберете стартов пакет от 26лв. на месец, което са цигарите Ви за месеца (зависи как пушете де). Хем ще живеете по-здравословно, хем имате идеална платформа за Вашият проект. Винаги може да разчитате на поддръжката, че ако имате някакъв проблем по VPS-a ще съдействат и ще го отстранят. Вярно, ще се чуете два-три път по телефона да им напомните, но знаете, че ще го свършат като хората.
Отдавна не съм се срещал с Димитър Аврамов, собственика на FColor.BG, но при първа възможност ще му кажа всичките си забележки. Ако повиши малко бързината на реагиране на съпорт екипа си – просто няма да има грешка.
Разгледайте VPS пакетите на FColor.BG и си изберете най-подходящият за Вас. Нямате да съжалявате, защото за съотношение качество – цена – обслужване, нямат равни на българският пазар в момента!

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 3829 views, 1 so far today |
Follow Discussion

6 Responses to “VPS хостинг от FColor.bg”

 1. Стойчев Says:

  Гледай какви работи правиш сега. Не стига, че съм на ръба да взема от тия пакети за 26 лева ами само накланяш везните. Добро ревю, между другото ;)

 2. Kalin4y Says:

  Айде де, няма да сбъркаш :) 26лв. на месец – кво му плащаш за сериозни проекти и самостоятелни IP :)

 3. Новини Says:

  Започват да се издигат

 4. Калин Says:

  И аз съм при тях и са ми същите впечатленията – има проблеми понякога, но много услужлив support. Правят всякакви промени по конфигурациите, когато се наложи, и не се сърдят, когато им губя времето с това :)

 5. account-bg Says:

  Аз от два-три месеца също си преместих сайта при тях. Не знам какво разбирате под бавна реакция на съпорта им, но аз каквито и въпроси да съм им задал и каквито и искания да съм имал към тях винаги реагират до 10-15 минути – ако това ви се струва бавно, занчи е бавно. Според мен е добре.

 6. FColor.bg Says:

  Благодаря Ви г-н Василев за обективното review! Истина е, че понякога не реагираме толкова бързо колкото ни се иска и за това моля и вас и други клиенти за извинение! Има още какво да се желае от екипа ни за техническа поддръжка. Отговаряме бързо на клиентите, но понякога се забавяме с решаването на дадени въпроси когато не са критични за състоянието на виртуалната машина. Важно е да ви кажа, че повечето пъти собствениците на VPS не се справят с системната администрация на машината и тогава възникват ситуации. Това е нормално. Аз самият имам VPS на U.S. сървърите ни не се справям с управлението му. Тоест налага се да си плащам!

  Иначе и важно да ви кажа, че вече сме в центъра за данни 3DC (Снимки тук – http://www.fcolor.bg/colocation) и изграждаме нова Интернет мрежа, която ще ви хареса много като качество. Моля следете ни – Twitter.com/FColor – и ще получите много приятен подарък!

Leave a Reply