< Browse > Home / Лични / Blog article: Автосервиз – мошеници

| Mobile | RSS

Автосервиз – мошеници

November 24th, 2008 | 18 мнения | Публикувано в Лични

Диком автосервиз

Диком автосервиз

Преди близо месец и половина – два отидох да си сменя маслото на колата в Диком. Сервиза, който посетих бе на бул. Южен. Сериозни изглеждаха, пък и официални представители на Приста Ойл.
Представителят в магазина провери по каталог както масло ми трябва, че аз от такива неща неразбирам. От което не разбирам, не разбирам.
Изнесе ми цяла лекция как да си сложа пълна синтетика 5W – 30 на Тексако. Мяслото излезна към 100тина лева. Било много харно и за предпочитане през зимния период.
ОК…щом специалистите така казват – така ще е.
Миналия ден пътувах за Кърджали и нещо маслото почна да ми присвятка. Отидох на сервиз и всичките, около 20 монтьора се хванаха за главата. Моята количка не е нова (на 7-8 годинки е), а такова масло 5W – 30 пълна синтетика се слагало на коли, под 10 000 км.
Пълни мошеници се оказаха от Диком Пловдив. Силно ви препоръчвам да не ги ползвате, защото много сериозно може да изгорите. Още 50тина километра ми е трябвало, за да блокира двигателя, защото от автосервиза с Кърджали източиха точно 370мл. останало масло. Другото просто изгоряло.
Как може да са такива простаци? Да си кажат да им дам парите, но да ми сложат нормално масло. Предпочитам да им дам 100лв., а не да ми изплющи двигателят после. Една малка беля може да ти отвори една такава голяма.
Не ходете в Диком на бул. Южен, големи измамници и мошеници са…гледат само парите да ви вземат!

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 6907 views, 2 so far today |
Follow Discussion

18 Responses to “Автосервиз – мошеници”

 1. Plamen Tomov Says:

  Както се оплакваш от Метро, вземи и от тези се оплачи.

 2. Kalin4y Says:

  Що си мислиш, че не съм писал на КЗП вече :)

 3. Plamen Tomov Says:

  Щото не си го написал в поста.

 4. Kalin4y Says:

  чак да ми отговорят от КЗП и ще пиша :)

 5. Nikolay Says:

  Мисля, че е време и на Меглена Кунева да пишем за такива неща. http://ec.europa.eu/commission_barroso/kuneva/index_en.htm все пак е комисар на годината

 6. netsurfer Says:

  Това са пълни глупости. Потърси в гугъл и ще намериш истината. Може да прочетеш и тази тема – http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=4715
  Мойто бмв e минало 100к километра и го карам с 0w40 и не изтича, проблема ти е другаде, не в маслото …

 7. Kalin4y Says:

  На колко години ти е колата … 20 автомонтьори се хванаха за главата като им показах какво са ми сипали :) … такова масло се слага на коли до 20 000 км пробег. Аз моита си е взех да свикна (около 120 000 – 2000г. производство), че наскоро взех книжка.

 8. Nikolay Says:

  Ами и аз знам, че такова синтетично и тънко масло на стари коли не се слага, сега ще прочета netsurfer-a за какво говори. Аз съм с кола на 3 години и съм със 100 процента синтетика, но преди с астри и голфове (2-ки не пернишки) бях със смесени и около 15w

 9. Васил Величков Says:

  Сто процентовата синтетика е подходяща и за коли на 10 години и на 300 000 километра, но от масло до масло и от модел до модел, разликите са огромни.
  Стандартните минерални масла 15W40 стават на петмез през зимата (първото число е вискозитета в зимни условия – W=Winter) – т.е. не са течливи при ниски температури и когато палиш колата при много ниски температури, съсипваш много по-бързо всички движещи се части, уплътнения и семеринги. Второто число е вискозитета при 100 градуса – това е горе-долу работната температура на маслото във всеки един двигател с вътрешно горене ( – 10 градуса).
  В твоя случай виждам един очевиден принципен проблем и един, който е вероятен:
  1. 0W30 е вискозитет за Long Life масла (които се карат по 20-30000 км.) на висок клас автомобили произведени след 2003-2004 година. За да не бъда обвинен в неточност – Long Life маслата са такива не заради вискозитета си, но 95% от тях имат такъв вискозитет, заради изискването за ниско хидравлично съпротивление. Синтетиката за твоята кола би трябвало да бъде 5W40 или 0W40. Освен това не се лъжи по лъскави реклами – “синтетиката” на Приста е много далеч от истинската синтетика. Това че са вкарали малко присадки от Texaco, за да стабилизират минералния рециклиран бълвоч и да му подобрят вискозитета не значи нищо. Ако искаш читаво синтетично масло има други марки – Motul, Mobil, Lique Molly и пр. Castrol e малко рисково в БГ, защото много ментета се внасят по най-различни канали.

  2. Може би имаш износени части по двигателя и вероятно губиш масло – или го изгаряш, защото гумичките на клапаните са ти станали “на дърво”, или маслото просто изтича. 0W30 е Long Life масло за коли, които отговарят на определени стандарти за допуски / хлабини. Освен това трябва да се кара с високооктанов безоловен бензин и/или Euro 5 дизел.

  Според мен не си станал жертва на измамници, ами си станал жертва на обикновена некомпетентност.

  П.С. Рали отборът на Приста Ойл карат на състезания само с Motul 300V LeMans 15W60 и Motul 300V Racing 15W50. Разбира се, предварително налято в бидони на Приста ;-))

 10. Kalin4y Says:

  Васко, наистина много добра информация. Просветлиха ми са нещата :)
  Ми жертва на некомпетентност, която може да ти коства един двигател

 11. netsurfer Says:

  Бмв-то ми е 2003-та и си го карам само с Бмв масло, което си е кастрол – води се longlife както е написал колега по-горе.
  Пежото ми е 2006 като съм го купувал ново и винаги си слагам маслото което пише в книжката на колата и не рискувам с предложения на продавачи и монтьори. Няма да е лошо да си провериш компресията на цилиндрите, за да не се окаже, че имаш доста по-сериозен проблем, защото маслото неможе да се изпари :)
  Успех

 12. daniel Says:

  Защо говорите като не разбирате маслото5w-30 си е супер,но маи в колата ти е проблема.Аз карам с такова и не сам имал проблем,карам две коли една нова и една на 19год. и него пипа ама карам кола!!!

 13. Atanas Says:

  moq izmamnik Sevdalin ot drad Drqnovo mi zadarza kolata 6 meseca i mu q dodox da mi napravi saedenitela i sled 6 meseca mi q vrashta s edna kamara maji i mi e smenin 2 lagare. i mi e izhagil 15 litra benzin pak vatre kva kochina mi beshe kolata i mi nachupil neshtata vatre i mi e izhabil sportnite sedalki pak kolata me vozi 500 metra i ogasna i sega neshte da mi naprai kolata i garanciq mi davashe che i parite neshte da mi varne za rabotata.

 14. Дойчо Югов Says:

  До Калин Василев!
  По темата ДИКОМ – мошенници.
  Редно е да потърсите и мнението на другата страна!
  Обещавам да Ви обърна внимание и да уточним нещата!
  Извинявам се за късната реакция , но този блог май се чете рядко.
  Ако Вие сте и Калинчо / Kalin4y / , то не се учудвам.
  Ако сте и такъв консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг , какъвто и специалист в смяната на масла ….. то е ясно защо не се чете!
  Не вярвам , че ще публикувате този коментар , но той така или иначе е предназначен персонално към Вас!
  Хубаво е също да пишете и без грешки , но това е друга тема.

  С копие до e-mail: orm.bg

  Успехи и здраве!

  Д.Югов – Управител на ДИКОМ ООД

 15. Дойчо Югов Says:

  P.S. Разбира се че “мошеници” се пише с едно “н” , но на мен ми е простено , но защо , ще Ви отговоря когато му дойде времето. Добре е човек да вижда грешките си и да ги признава , както и Калинчо е редно да направи!

 16. nqkoi si tam Says:

  земи си смени бриджката па тогава критикувай хората

 17. Kalin4y Says:

  г-н Югов, радвам се, че се включвате в тема от преди 4 години и то с такова атакуващо поведение. Не виждам защо да не публикувам коментара Ви, като ще отговоря тук, вместо на полученият от Вас имейл. Ще съм благодарен, ако не ме обиждате, защото нито се познаваме, нито сме имали комуникация до момента.
  Ако трябва да съм честен аз даже бях забравил за този случай, но щом повдигате темата отново – да, аз не разбирам от масла и нито претендирам, че разбирам. Дори и 4 години по-късно пак знам толкова, колкото тогава. Затова се доверявам на ВАС като професионалисти. Хора, които би следвало да ме консултират и направят най-доброто за мен като клиент, а не само да ми вземат парите. А с поведението си – точно обратното показвате.

  До г-жа/г-ца Югова с никнейм nqkoi si tam – надявам се, че не е такова отношението Ви и към клиенти на автосервиз Диком, защото ако съм Ваш клиент и чуя как говорите за колата ми – никога повече няма да се видим!

 18. Дойчо Югов Says:

  Г-н Василев,
  “Как може да са такива простаци?”
  “Автосервиз – мошеници”
  “Пълни мошеници се оказаха от Диком Пловдив. Силно Ви препоръчвам да не ги ползвате, защото много сериозно може да изгорите.”
  “Не ходете в Диком на бул. Южен, големи измамници и мошеници са…гледат само парите да ви вземат!”
  Това са ваши думи!!!
  “Ще съм благодарен, ако не ме обиждате, защото нито се познаваме, нито сме имали комуникация до момента.”
  Това трябваше да са мои думи!
  Хайде да не се правим на засегнати лично!

  Мен ме интересува единствено репутацията на нашата фирма ДИКОМ.
  Във Вашите твърдения има куп неточности и съмнителни тези , като мнението на 20 монтьора от сервиза в Кърджали. За ваше сведение в Кърджали не вярвам да има сервиз с 20 монтьора. Вече Ви хванах коефициента – 10. На 2 казвате 20.
  А за твърдението “Още 50тина километра ми е трябвало, за да блокира двигателя, защото от автосервиза с Кърджали източиха точно 370мл. останало масло.” нямам какво да кажа. По скоро няма да минете и последните 50 метра до сервиза в Кърджали , камо ли до Кърджали. А дали колегите в Кърджали не са Ви баламосали , за да го смените при тях или маслото Ви просто е изтекло по някаква причина от автомобила остава загадка. А за тяхната колегиалност сам си извадете извод. Дали пък на тях може да се разчита?
  До колкото разбирам сме Ви посрещнали добре , по каталог сме Ви подбрали маслото , наляли сме Ви с дигитален разходомер точното количество , което се предписва за Вашият автомобил , филтри , сервизни периоди , куп неща , които за Вас са чужди и голяма част безплатни. Предполагам сте пили кафе в приятна атмосфера , free wi-fi , климатизация , внимание. И най-накрая сме Ви обрали със 100 лв. А сменяли ли сте масло във фирмен сервиз на Вашата марка и имате ли си представа колко би струвало всичко това там?

  Не сме нито измамници , нито обирджии!
  За да остане Вашият автомобил без масло има причина и не е задължително да попаднеш на измама.

  Има и нещо друго. Преди да ни наричате обирджии си направете проучване колко би струвало всичко това, което ние сме извършили в друг сервиз от нашето ниво. На моят автомобил смяната на масло струва 500 лв. Зависи от автомобила. Няма как с 5 лв. да отидете на море , нали?

  Очаквам определен вид реабилитация от Вас към нашият сервиз.
  Ако има грешка при нас аз искам на я локализирам и тогава ще получите не само извинение а и обезщетение. На голи твърдения не мога да отреагирам.
  Заповядайте на разговор , кафе , цигара , каквото Ви е на сърце за да изясним нещата.

  P.S. Вашата публикация е единственият негативен отзвук за нас.
  Все пак с това се занимаваме от 1993 г.

  P.S. Г-ца Югова ми е дъщеря , непълнолента е , изразява личното си отношение към Вас и Ви препоръчвам да не се занимавате с нея.