TOP
Разни

Термо клима – никога повече!

В офиса, в една малка стая, имахме нужда от климатик. Прегледах големите магазини и се спрях на фирмената марка на Термо Клима. Не ми се даваха много пари за 15кв.м. стая, която нямаше да се ползва редовно.
Взехме климатика и от магазини ЗОРА ми казаха, че монтажа ще струва 120 лв. Дойдоха хора на Термо клима от Пловдив, монтираха климатика и заявиха – “Монтажът Ви струва 150 лв.” . Е как, след като ми бяха казали друга цена. Отговорът – “Съжалявам господине, това е цената. Явно от “Зора” са направили грешка”.
Трудно, но преглътнах разликата в цената. По принцип не приемам такива “шмекерии” и “мизерни” постъпки, чиято цел е да се печели на гърба на потребителя.

Преди две седмици климатика почна да трака нещо. Нито някой го е пипал от нас, нито нищо. Обадих се веднага в сервиза на фирмата, защото все пак е климатик на 2 месеца. Гаранцията си има все още.
Техниците дошли в офиса, наместили нещо във вътрешното тяло и прибрали от колежката 15 лв. за услугата.
15 лв. за гаранционно обслужване и за това, че по време на монтажа не са си свършили работата ?

Не стига, че взеха повече от обявената цена за монтаж, а сега за затварянето на един капак ми искат 15лв. Къде отиде гаранционното обслужване и качествената работа при монтаж ? За техни грешки – ние си плащаме. Не са си свършили работата при монтажа и сега пак прибират пари.

Никога повече Термо клима и климатици от тях! Съветвам Ви и Вие да не правите тази грешка, освен ако не искате да давате излишни пари на Термо клима за “тоя що духа”.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

44 COMMENTS
 • мариана
  8 years ago

  Днес посетихме магагазин”Зора” поискахме да видим прахосмукачка “Зелмер”,която не беше изложена, а ни хареса по описание. Помолихме продавачката да ни отвори и демострира какви операции извършва Тя ни погледна с присвити очи и отсече:”Не може,ако не я купите!Такава е политиката на магазина” Онемяхме,как да купим нещо което не сме видяли?…

 • Васил Калчев
  8 years ago

  Преди няколко години и аз имах системни проблеми с “оригиналната” Термоклима до Пикадили-то във Вн. Не ми се описват подробности, понеже фактите за тях от към ниво на обслужване, професионализъм, цени, качествена техника и пр. вече са коментирани по-горе и са крайно негативни. Едно не мога да разбера, как за продавач – “консултант” ще сложиш едно тъпо парче, дето не може да обясни разбираемо отговора на съвсем логични въпроси на клиент, като същестевременно се обръща към него на “Ти”. Купувам употребяван климатик от тях, монтират го с повреда- ту си работи нормално, ту блокира, ама никой не идва да го види. След 4 месеца рев го подмениха с друг – дори не бяха го почистили от калта по външното тяло, беше недопълнен с фреон и външната перка стържеше някъде. Първо дойдоха за перката, след време, като открих, че фреонът е малко, пак трябваше да идват и за него. А иначе, употребяваните климатици при тях били напълно проверени, напълнени, почистени и т.н.
  Най лошото е, че има доста хора, които не човъркат в нета и ни най-малко не подозират какво рискуват, решавайки да имат търговски отношения с тази мизерна фирмичка.

 • Клима
  8 years ago

  Закупих преди 4-ри години от Зора климатик Галанц като монтажа и гаранцията бяха от Термо Клима,климатика изпусна фреона след срока на гаранцията, повиках представители на Термо Клима, които уж направиха нещо, но се наложи пак да дойдат и това беше м.03.2014г., като ми струваше 180,00 лева. Климатика проработи, но преди 15 дни протече вътрешното тяло, дойдоха взеха вътрешно и външно тяло, като работниците казаха, че проблема бил вследствие на предния ремонт. Познайте какво стана, от фирмата казаха,че климатика не подлежи на ремонт, като повредата не била резултат от тяхна намеса, и съответно климатика ни беше върнат и ни казаха бай-бай. И сега 1000,00 лева назад, без климатик и без студена вода – подарък от Термо Клима – Пловдив.

 • Savov
  9 years ago

  Като прочетох арогантното държание на представителя на фирмата термоклима не смятам ползвам техните услуги….

  Отвратен съм от такова държание, тип мутренско..

  Губите един клиент. чао…

 • елеонора
  9 years ago

  Проблема не е само в тази фирма, оказва се че и фирмата Ко и Ко ЕООД, в Пловдив Де Де ЕооД, която монтира климатиците на Техномаркет Пловдив са големи мощеници

 • joro
  10 years ago

  Ами не знам дали са гадове Термо Клима но аз си взех за офиса от Megaelectronics.bg и съм супер доволен.

 • Krastyu
  10 years ago

  Nai golemite gadove TERMO KLIMA , kogato trqbva da ti vzemat parite sa mnogo dobri, no posle nedai si boje d se razvali ne6to po klimatika , a tehnite se razvalqt mnogo, ni rano sled 2 sedmici remontna grupa mojelo a doide, mn rabota imali , izrodi gdni, az ako moga 2 sedmici bez klimatik 6te moga i 2 meseca .

 • Борислав
  10 years ago

  От нагли копелета фирма “ОРИГИНАЛНА” ТЕРМО-КЛИМА до Пикадили Варна , закупих обикновен климатик Haier с монтаж. 3 месеца преди да изтече гаранция се повреди вътрешната перка-вентилатор дебаланс. Постоянно им се обаждах и ходих на място, щели да дойдат … в момента бели много заети.. лято било … други глупости. Дойдоха 2 седмици след като изтече гаранцията отвориха го .. и ми поискаха 120 лева за вентилатора само, казах им го да си го сглобят и да отиват на майн…. си … взеха им 30 лева за труда. След това намерих вентилатора от вносителя на Haier София за 60 лева и сам си го смених.
  Не им вярвай на приказките за фантоми, само Ви замазват очите с глупости.

 • УВАЖАЕМИ ПОТРЕБИТЕЛИ! ЩЕ СЕ ОПИТАМ КРАТКО И ЯСНО ДА ОБЯСНЯ ЧИСТАТА ИСТИНА.
  ТЕРМО-КЛИМА ЕООД Е ВАРНЕНСКА ФИРМА, СЪЗДАДЕНА ОТ ЧОВЕК, ЗА КОГОТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ПО НАСЛЕДСТВО СЕ ЗАНИМАВА С КЛИМАТИЗАЦИЯ. КАТО ПОТЕНЦИАЛ НА РАБОТА, КАТО КВАЛИФИКАЦИЯ, КАТО СЕРВИЗЕН ОТДЕЛ, КАТО КОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ КЛИЕНТИТЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ ТЕРМО-КЛИМА Е НЕНАДМИНАТА В ОБЛАСТТА НА БИТОВАТА КЛИМАТИЗАЦИЯ. ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ ЩЕ ГО ПОТВЪРДЯТ. РАЗБИРА СЕ, ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА: “НЕ МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕШ 1 000 000 ПРИЯТЕЛИ, БЕЗ ДА СЪЗДАДЕШ ЕДИН ВРАГ…” ФАКТ Е.
  В САЙТА НА ОРИГИНАЛНАТА ТЕРМО-КЛИМА СА ПОСОЧЕНИ ФИРМИТЕ ПАРТНЬОРИ НА ТЕРМО-КЛИМА ВАРНА- ВСИЧКИТЕ ГОРДО НОСЯТ СВОИТЕ ИМЕНА.
  ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ КАКТО В ПЛОВДИВ, ТАКА И В СОФИЯ СЕ БЯХА НАВЪДИЛИ ФИРМИ “МЕНТЕТА” НА ТЕРМО-КЛИМА СЪС СЪЩОТО ИМЕ.КАТО ПОДИЗПЪЛНИТЕЛИ НА “ТЕХНОМАРКЕТ” И “ЗОРА” НИКОГА НЕ ПОЕМАТ ГАРАНЦИИ ЗА МОНТИРАНИТЕ ОТ ТЯХ КЛИМАТИЦИ, Т.Е НИКОГА НЕ ВДИГАТ ТЕЛЕФОНИТЕ СИ СЛЕД ИЗВЪРШЕНИЯ МОНТАЖ.
  НИЕ ОТ “АВАНГАРДНИ ЕНЕРГИЙНИ СИСТЕМИ” ЕООД, КАТО ПАРНЬОР НА ТЕРМО-КЛИМА ЕООД /ВАРНА/, ЧЕСТО СЕ НАЛАГА ДА ОБЯСНЯВАМЕ НА ИЗЛЪГАНИТЕ КЛИЕНТИ…ЧЕ СА ИЗЛЪГАНИ ОТ ФИРМА ФАНТОМ. ПОВЯРВАЙТЕ, НИКАК НЕ Е ПРИЯТНО! ЛИЧНО ГОВОРИХМЕ И С “ТЕХНОМАРКЕТ” ЗА ПРОБЛЕМА И СМЯТАМЕ, ЧЕ НА ТОЗИ ЕТАП, ПОНЕ ЗА СОФИЯ Е РАЗРЕШЕН.
  ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ! ВСЕКИ НАШ КЛИЕНТ Е ДОВОЛЕН :)

 • Илиев
  11 years ago

  Тази година през лятото, месец преди датата за “задължителна прифилактика”, разбирам, че “Термо Клима” били фалирали. Атакува ни друга фирма да ни поеме гаранцията и когато попитах от къде имат моите лични данни, отговора беше “”От Техномаркет, от там сте закупили климатика”. Тогава много се ядосах, но нямах време да разправям с тях относно неправомерно предоставяне на данни на трети лица. След няколко дни ми се обаждат за профилактика от Термо Клима и след като им разказах какво се случва ми обясниха, че други конкурентни фирми се опитват да им подливат вода. Допитах се до Техномаркет и отговора им беше, че Термо Клима вече не е в списъка им с оторизирани сервизи за поддръжка. Опитаха се да ме убедят, че нямам право на избор на друга фирма, освен тези които ме атакуваха по телефона, но след няколко изречения с юридически термини от моя страна, бързо се съгласиха, че имам право на избор.
  Днес 15.12.2011г, от фирма Медия Електроникс, една любезна дама ми се обажда с предложение да ни поемат гарнацията на климатика и да направят профилактика. Обясних й, че такава е направена и друга фирма е поела гар.обслужване. На мой въпрос от къде имат моите данни, отговора беше “От Термо Клима, те са фалирали и ни прехвърлят техни клиенти”. За пореден път някой си позволява да нарушава закона и да предоставя мой данни на трети лица и този път няма да оставя случая безнаказан!!!
  Заради няколко подобни фирми, хората си създават лошо мнение и слагат всчики под общ знаменател, но така е в България.

 • Спасов
  11 years ago

  Здравейте,
  пиша по повод тази фирма, защото съм им бесен. Не разбирам от климатици, закупих евтин неинверторен климатик от тях. Дойдоха монтираха го в офиса ни. След 2 години ми се наложи да го преместя, но го направих с друга фирма. Преместих го в къщи в кухнята ни. Оказа се че са ми спестили тръбата и някаква планка за оттичане на водата от външното тяло. Сега капи върху перваза на съседите и те се сърдят. Егати мушенниците, като правите монтаж защо трябваше да си спестите тази траба. Бесен съм! Никога, никога повече тази фирма. Климатика е закупен от офиса срещу Пикадили на Битоля. Така, че това е фирмата.

 • д-р Кука
  11 years ago

  Случайно попаднах на този спор ровейки се из нета на тема климатици.
  Смешна е тая биологична единица с прозвището:Kalin4y или: Вили или: man0l.
  Ето как това същество дращи под различен ник.
  1. Kalin4y Says:
  March 9th, 2011 at 14:33
  г-н Пенев или по-скоро г-н Симов, до колкото виждам Вие сте единственият, който се представя за друг човек :-)

  2. Вили Says:
  March 9th, 2011 at 14:47
  Ужас!!! Как е възможна подобна излагация на мениджъри? Признавам, че коментарите са по-интересни от статията.:)

  3. man0l Says:
  March 9th, 2011 at 16:36
  Термо Клима, комуникацията ви е НУЛА ;)

  Обърнете внимание как завършват всички изречения.
  Човека има слабост към следния символ: / :) / и неговите варианти.
  Малка грешка вярно от плюещия но достатъчно показателна за слабия умствен багаж.
  Това е положението.

 • холера
  12 years ago

  Попадам тук за първи път. 1818 прегледа, само до днес! Правете си изводите, ТермоКлима, току-що изгубихте още един клиент! Плюс тези, на които ще препратя това интересно четиво…

 • Някой си
  12 years ago

  Интересно как ще свърши всичко това в съда! Надявам се, че в този блог ще публикувате информация за хода на делото :)

  И да кажа по нещо и от едната, и от другата страна:
  – изискването на Термо-клима за ПЛАТЕН годишен “гаранционен” преглед за да важи гаранцията, е меко казано нагло. Как ли протича подобен преглед: “Имате ли проблеми с климатика? Не. Добре, тогава дайте 50 лева!”
  – изборът на климатик от магазини Зора не говори добре за потребителя. Поне във Варна това не е нито евтин магазин, нито имат голямо разнообразие или супер обслужване. Тоест клиентът не е проучил пазара, преди да направи своя избор. А когато, както си вървиш по улицата, влезеш в първия магазин и купиш първия климатик, после не е неочаквано (в България!) да имаш проблеми. За съжаление до там сме я докарали, че да се радваме, когато проблемите се вместват само в 35 лева, и много недобросъвестни търговци се възползват от това.

 • Иванов
  12 years ago

  Това е истинския печат на фирма “Термо-клима” ЕООД гр.Варна
  http://dox.bg/files/dw?a=a545066692

 • man0l
  12 years ago

  Термо Клима, комуникацията ви е НУЛА ;) Стотици хора четат тези статии, може да станат десетки хиляди за отрицателно време, внимавайте с изказванията, дръжте се на ниво. Поздрави.

 • Вили
  12 years ago

  Ужас!!! Как е възможна подобна излагация на мениджъри? Признавам, че коментарите са по-интересни от статията.:)

  Има доста оплаквания от клиенти от Термо Клима и в един друг сайт – izlugan.com.
  Забелязах, че редовните им оправдания са “клевета от конкуренти”, “поръчкови статии” и т.н.
  Уважаеми “мениджъри” от Термо Клима, вместо да шикалкавите, по-добре си обучете персонала и започнете да продавате качествени климатици. То между другото първо Вие трябва да поработите върху комуникацията си с клиенти.
  Получава се така, че хората, които прочетат това ще ги отблъсне Вашето поведение /коментари/, а не самата статията. Поне при мен така се получи.

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  г-н Пенев или по-скоро г-н Симов, до колкото виждам Вие сте единственият, който се представя за друг човек :-)
  Дори и в телефонният разговор, който получих от номер 0899666004, твърдите, че не знаете кой е пенев, а то излиза, че Вие се представяте за него. Не знам само защо се криете зад чужди имена.

  Никога не бих си позволил да си “правя клонинги”, най-малкото не е редно спрямо моите читатели.

 • пенев
  12 years ago

  Kaлинчу, няма нужда да си правите клонинги и да пишете от различни имена. Просто имайте доблестта да си признаете грешката като голям чавек, а не да се инатите като първокласник. Отивайте да си търсите правата от фирмата, която ви е монтирала. А тази фирма по документи не носи име Термо-клима, както и печатът, който сте показал не е легитимен, поради факта че не е на юридическо лице. Не е наша работа обаче това, че сте жертва на измама. Това е последният път, когато се опитвам да ви обясня къде ти е грешката в този блог. Давам ви 24 часов срок, в който да изтриете въпросната тема, пълна с фактичиски грешки и клевети. Оттам нататък ще говорим в присъствието на съдия. Мисля, че ви отделих достатъчно време и постъпих съвсем човешки с вас, обяснявайки ви нещата в детайли и давайки ви възможност да реагирате адекватно.

 • Стоян
  12 years ago

  До представителите на истинската Термо Клима.

  Явно сте добри в работата си, щом са тръгнали да ви взаимстват името явно сте се доказали като професионалисти с добро име. Но защо го разваляте толкова лесно? Че в истинската Термо Клима имате проблеми с мениджмънта и маркетинга на всички им стана ясно, но от това което прочетох тук, с този начин на решаване на недоразумения от този род и този маниер на водене на разговор, който демонстрирате аз лично бих се замислил дали да ви стана клиент.

  Всичко е толкова просто, защо не се разберете като културни и образовани хора ами обиждате и заплашвате човека, че е изразил мнението си и се е позовал на документ на който пише че работата е свършена от въпросната фирма? Вместо Вие, като отговорна към името си фирма, коректно и ясно да разплетете случая, да разберете коя е въпросната друга фирма, защо по дяволите използва вашето име, да го напишете кратко и ясно и на всички да стане ясно че климатика не е бил поставен от вашата фирма и че линка в статията неправилно води към вашият сайт. Вие сте тръгнали да пишете че Калин бил некоректен, че бил подвеждал, и да заплашвате със съд. И аз и всеки нормален човек би решил че фирмата е тази. Няма друго име на фирма за климатици на бланката и на печата върху нея, нормално е да реша че сте вие.

  А отгоре на всичко въпросният грешно поставен линк ще ви помогне да се изкачите нагоре в гугъл. Я да се стягате и да не се излагате повече :))

 • пенев
  12 years ago

  Печатът не е на Термо-клима, телефонът в документа на Калинчу не е на Термо-клима. Но Калинчу не се извини,а най-нагло си продължава с клеветите. Ето защо ще “стане лошо”, когато хората тръгнат да си търсят правата по съдебен път.

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  Г-н Пенев, моето поведение ще стане престъпно, когато следващият път ми се обади Вашият и аз му кажа “махни статията или ще стане лошо”, защото той това направи преди малко. На това може да кажете престъпно.

 • Хотели Гуру
  12 years ago

  Доколкото проследих развитието на “Скандала”, никой не отговаря на въпроса “истина ли е описаното в блога на Калин Василев”. Празнодумията на г-н Пенев не струват нищо без отговор на горния въпрос. Не съм ползвал услугите на Термо Клима, но ми прави неприятно впечатление начина към който се отнасят към свои клиенти, или към клиенти на свързани с тях фирми. На печата ясно се вижда “Термо Клима” и склад ЗОРА. Ако компанията която ползва тази марка, не е тази към която е линкната статията не е зле да съдите нелоялната фирма, а не да влизата във високопарни диалози с блогърите. Има други по – елегантни начини за справяне с подобен PR ефект.

  Свобода за потребителите!

  Поздрави и усмивки!
  Желев

 • пенев
  12 years ago

  …ииии точно вие действате арогантно и П-Р-Е-С-Т-Ъ-П-Н-О.

 • пенев
  12 years ago

  Небивалиците ги измисляте вие, г-н Калинчу и ръсите клевети.

 • Kalin4y
  12 years ago

  Г-н Пенев, моля, не се излагайте повече по такъв начин и не си измисляте някакви небивалици по мои адрес.

  Вярно е, живеем в нормална и демократична страна. Всеки е способен да прави каквото сметне за добре и да изказва свободно мнението си. Аз лично направих своя избор и никога повече няма да се доверя на компанията Ви – Термо клима … още повече след Вашето арогантно и обиждащо отношение.

 • пенев
  12 years ago

  Виждам те, че искаш да изкараш лесни пари като плюеш поръчково в интернет-това ти е бизнесчето, но да не стане така че да загубиш доста повече отколкото да спечелиш.

 • пенев
  12 years ago

  Г-н Калинчу, аз мисля че живеем в съвсем нормална държава и в тоя ред на мисли вие можете да бъдете съден за клевета и представяне на неверни факти, уронващи престижа на една фирма. А това дали истинската фирма Термо-клима ще предяви претенции към някое от ментетата си, чиято жертва сте вие, си е нейна работа.
  Всеки носи отговорност за действията си, а вашите не са никак коректни. Напротив доста злонамерени и умишлени. Другият вариант е да сте доста глупав, което също не ви прави чест.

 • Kalin4y
  12 years ago

  Уважаеми г-н Пенев,нали се сещате, че аз като видя дадена марка и име я асоциирам с даденият бранд, който седи зад нея. В този ред на мисли, бранда е Термо клима и не виждам защо трябва да се извинявам. И ако сме в нормална държава – да, ще ги осъдя Адидас, защото те не може да си защитят името и стоката. След като Вие като фирма не може да защитите марката си Термо клима, моля не ме нападайте мен!

 • пенев
  12 years ago

  Това е все едно клиент, който си е купил менте на Адидас да съди Адидас за некачествени стоки. Показаните документи, с този печат и телефон нямат нищо общо с варненската фирма!!! Това не е печатът на Термо-клима ЕООД Варна, чийто сайт показвате.
  Може би трябва да се извините. Ето, ако си бяхте направили труда да прочетете на първа страница на сайта им пише:
  ВНИМАНИЕ!

  “Във връзка със зачестилите обаждания на потребители от други градове, заявяваме и подчертаваме че Термо-клима няма нищо общо с нароилите се в последните години в други градове, магазини за климатици, носещи нашето име . Това са некоректни търговци, които разчитат на чужда реклама и слава. Смятаме, че подобни имитатори, които се срамуват да се покажат със собствено лице, а използват фалшива маска, няма как да ви предложат качествена услуга. Името Термо-клима носят само магазините ни във Варна и Ямбол, а климатиците и останалите продукти, които предлагаме, можете да закупите от дилърите ни в другите градове, които с гордост носят имената на собствените си фирми.”

 • Светослав Стоянов
  12 years ago

  Zdraveite
  Mersi za barzata reakcia za ka4enia link. Prepratih go na sobstvenika na Termoklima. Nadqvam se ve4e da moje da se izqsni problema i da bade re6en.
  Svetoslav

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  https://kvasilev.com/images/termoklima.png – ето я гаранцията. Печат и име на Термоклима. Работниците се представиха за служители на фирмата. Какво може да си помисли друго човек :)
  Разбирам, че работите за Термоклима, ама някак си на черното не можем да кажем бяло.

  Явно и Вие не знаете, че в Зора продават Ваши климатици :D

  г-н Стоянов, извинявам се, но Вие сте пристрастна страна и не може да сте обективен :) Все пак на фирмата, която представлявате, логото седи като разработчик на сайта на Термо клима.

 • Светослав Стоянов
  12 years ago

  Termo Klima e varnenska firma i sa naistina mnogo korektni. 5-6 godini gi poznavam i garantiram. Moje bi stava duma za nqkakav tehen predstavitel v Plovdiv ili firma s sa6toto ime nqmashta nishto ob6to s varnenskata. Neka se izqsni tova. Molq skaniraite i ka4ete dokumentite nqkade i daite link kam tqh. Taka bi bilo nai lesno i korektno. Neka se vijda i pe4ata i podpisa na Termoklima.

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  Г-н Пенев, говоря за ТермоКлима, защото климатика е тяхна марка и те ми издадоха документ след монтирането.
  Никой не говори тук за конкуренция или SEO оптимизация. Нито се занимавам с климатици, нито имам желанието да го правя. Всичко се базира на личен опит и преживяване!
  Ако искате може да сканирам документите и да Ви ги пратя, защото до колкото разбирам работите в Термоклима :)

 • пенев
  12 years ago

  Като гледам се занимавате със СЕО оптимизация. Ясна е работата. Може би работите за вдигането на рейтинга на конкурентен сайт на Термо-клима. С-М-Е-Ш-Н-О !!! OMG!

 • пенев
  12 years ago

  Това са пълни глупости. Говорите за Техно-клима или Термо-клима не разбрах. Термо-клима няма в Пловдив и не монтират на Зора. Какви са тия простотии, кви 10 лева. Смехория. Това е изцяло злобна конкуренция. Поне името на фирмата да бяхте научили, а не да се излагате и да ви се смеят хората.

 • squash
  12 years ago

  Аз имам същия Panasonic Inverter R410A май, да чукна на дърво 2ра година се държи. Обаче тез филми с гаранциите, просто не ги приех, ми нямало да важи гаранцията ми вика един.Че на други продукти как им важи, при това без да идва веднъж в годината нагъл служител да си вземе сумата за “годишния гаранционен преглед на климатика”. Това е една от най-изтрещяните такси за гаранция, ако може изобщо да се нарече така :) То ако му стане нещо, така или иначе ще се плаща.

 • Илия
  12 years ago

  След този пост имаше продължение.

  От тази фирма имаме 3 климатика. Единият е Panasonic Inverter R410A и се случи така, че се развали. Разрових се за кода на грешка обаждам се във фирмата и без много размисли отговорът е: “- Изгоряло е управлението, не е гаранционно…”
  Обадих се на мой познат и проблема беше съвсем друг.
  Абсолютно съм сигурен, че бяха доста наясно с дефекта на този модел и клапата му – сменя компресора. Гаранцията му е 5 години, от форуми този дефект задължително се проявява от 2рата до 5тата година :)

  Та… кое е платено викаш…

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  Ако е платена статия, нямаше да споменавам, че климатика е купен от препродавач, не мислите ли ? :-)
  Елате да Ви покажа касовите бележки и хич на да Ви се стори платена, г-н Стоянов :-)

 • Светослав Стоянов
  12 years ago

  Здравейте,
  струва ми се че това са платени статии и коментари от конкурентни фирми.

  Преди 6 години от Термоклима Варна се купихме климатик, преди 2 месеца си купихме още 1 и за толкова време никога не е имало проблем с тях. Няколко пъти се е налагало и са идвали, винаги сме получавали коректно отношение.

 • Romen
  12 years ago

  От същата верига купихме Galanz 12A410.Работи 2 дни.Сега търсим софтуер…

 • Аз съм си мислил да “превземам” нишата климатици в Интернет, но точно заради такива случки не си заслужава. Рано или късно всеки ще се научи, че може да отиде и да си купи климатик от близкия хипермаркет и дори да си го монтира САМ. То във външното тяло си има фреон, трябват ти само медни тръбички, малко кабел и изолатор.

  Дори да не си падаш по “направи си сам”, все някой познат ще ти го монтира за без пари.

 • Илия
  12 years ago

  Ха, значи това е редовен номер.
  Преди година се обадихме в офиса на Термо клима за да преместят един климатик, който беше закупен от тях. При въпрос за цената тя беше 120 лв. по телефона. След като свършиха работата (оказа, се че при монтажа ни се полагала тръба за отичане, но колегите нещо са я забравили, та сега сме без тръба и се стича над съседите). Посетих офиса, за да си поискам фактура. Тогава човека каза: -“Да ама 120 лв. без ДДС, трябва да доплатите още 20%”. Последва кратък спор, който завърши с изречението – “Добре, вие не сте склад на едно. Как може да обвявате цени без ДДС. Обаждам се на данъчните да проверим тази работа!!!!”. Фактура веднага бе издадена на 120 лв. След този случай с тази фирма приключихме работа за винаги.

what do you think?

Your email address will not be published.