TOP
Бизнес

Двуезично пълномощно за МПС за излизане в чужбина

Навремето ми се наложи да търся билитерално или двуезично пълномощно, което да заверим за излизане на служебен автомобил в чужбина. Доста време търсене падна, докато накрая не седнахме и не си го направихме сами. Служебните коли доста често излизат в чужбина, така че това двуезично пълномощно за автомобил за излиза в чужбина ще Ви свърши работа.

За да го изтеглите – кликнете – Двуезично пълномощно за МПС за излизане в чужбина.

Трябва да имате впредвид, следните важните моменти:
– Пълномощното няма нужда се заверява нотариално, ако автомобила ще се движи само на територията на страната.
Задължително е нотариална заверка, ако автомобила ще се движи на територията на чужда страна.
– Ако имате издадено пълномощно с право на преупълномощаване на трети човек, например автомобила е лизингов. Лизинговото дружество издава пълномощно за МПС за движение в чужбина на името на управителя с право да преупълномощава. То е нотариално заверено. Налага се на служител на компанията да бъде командирован в чужбина, заедно със служебен автомобил. В този случай управителя на компанията трябва да преупълномощи с нотариална заверка служителя си. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се цитира изходящ номер, дата и се описват всички данни от пълномощното, което е издадено от лизингодателя.

Успех и безаварийно!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

3 COMMENTS
 • Христина
  2 years ago

  Благодаря за предоставената възможност за ползване на текст на двуезично пълномощно за управление на МПС в чужбина.
  Поздрави,
  Христина Изова

 • Kalin4y
  5 years ago
  AUTHOR

  Здравей Мария,

  благодаря за коментара. Линка е оправен.

 • Mariya Nikolova
  5 years ago

  Здравейте, благодаря за изчерпателната информация. Срещам обаче проблем при опит да “сваля” двуезичното пълномощно за управление на служебно МПС в чужбина. Трябва ли да се заплати някаква такса или проблемът е чисто техничеки? Опитах през различни браузъри, но не успях с нито един. Ще Ви бъда благодарна за съдействие.

  Поздрави,
  Мария Николова

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *