TOP
Популяризация в Интернет

Изградете личната си репутация

В днешният “социален живот” все повече работодатели проверят репутацията на своите бъдещи и настоящи служители в социалните мрежи, търсачките и тематични сайтове. Не са редки случаите, когато даден служител бива уволняван заради негативни изказвания във Facebook, Twitter или други социални мрежи.

За да създадете “добра светлина” за своята личност, да изградите положителна онлайн репутация и да поддържате такава са необходими доста усилия. Но пък всичко вложено се връща с голяма полза за самите Вас.
При създаването на лична репутация трябва да се водите от три принципа
1. Бъдете лични и искрено, с лично мнение и позиция
2. Бъдете щедри и активни
3. Бъдете точни, конкретни и значими

Най-важното условие за създаване на онлайн репутация е да присъствате засилено в Интернет пространството.
– Създайте си личен блог и пишете в него
В никакъв случай не хулете и не пишете само негативни неща. Стремете се да пишете за всичко, което Ви вълнува и пишете възможно най-често. Също така коментирайте статии в сходни на Вашият блог. Пишете за оптимистични неща.

– Създайте си профил във Facebook
Харесвайте и коментирайте статуси на Вашите приятели. Взимайте участие в различни фен страници, събития и мероприятия. Канете повече хора във Facebook събития и най-вече споделяйте ги на личната Ви стена. Отбелязвайте приятели в снимките, които споделяте.

– Създайте си профил в Twitter
Retweet-вайте полезни и качествени статуси, тагвайте приятели и участвайте в масови събития. Hashtag-вайте различни евенти и пишете за такива, които посещавате.

– Създайте си профил в Linkedin
Създайте си и попълнете цялостно профила си в Linkedin. Коментирайте и вземайте участие в дискусиите.

Ако направите нещата по-горе, то Вие си гарантирате създаването на положителна онлайн репутация и създавате своя облик в Интернет пространството. А кой знае – може да привлечете вниманието на Вашият бъдещ работодател :-)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

4 COMMENTS
  • Ники
    12 years ago

    Тези неща може да засилят нашата репутация, но най-важното според мен си остава самият човек. Трябва да си точен, коректен и сериозен. След известно време, със или без проучване, се вижда какъв е човека.

  • Много добра статия. Аз лично съм направил тези стъпки, но съм сигурен, че ще е от полза за доста хора.

what do you think?

Your email address will not be published.