TOP
Бизнес Лични

Пълномощно за автомобил за Турция

Последно време стана много “модерно” да се ходи на пазар в Одрин и съседните му градове. Има хора, които предпочитат шопинг екскурзии, с организиран транспорт, но има и такива, които използват личен или служебен автомобил.

Ако сте от вторите трябва да знаете няколко неща:

  • За посещение в Турция ще трябва задължително зелена карта към застраховката на автомобила;
  • Задължително паркирате на платени паркинги, защото Каско и ГО не важат, ако сте си зарязали колата в някоя пресечка. Платените паркинг са в границите на разумните и са по-евтини от тези в България.
  • За преминаване през границата ще Ви трябва нотариално заверено пълномощно, ако автомобила не е на Ваше име или е фирмено. Самото пълномощно не е необходимо да е на турски или заверено с апостил. Достатъчно да е двуезично – български и английски.
  • Ако автомобила Ви е лизингов и самият лизинг е на фирмата, чийто управител не сте вие – задължително се издава пълномощно от лизинга на фирмата, нотариално заверено, с опция за преупълномощаване. След което се заверява нотариално второ пълномощно от фирмата на служител, който ще управлява МПС-то, като се цитира първото, издадено от лизинга.

Пълномощно за автомобил за Турция – двуезично – свали DOC формат, с опция за редакция и попълване

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

1 COMMENT
  • Вергиния
    1 year ago

    Страхотно. Благодаря, че споделяш и че си качил бланка на пълномощното.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *