TOP
Бизнес

Фирмено израстване

Винаги когато съм кандидаствал за някаква работна позиция или съм подбирал хора за моя екип, се интересувам от възможностите за фирмено развитие или дали отсрещния човек има такива амбиции. Колкото по-високи цели си поставяме, толкова по-бързо имаме възможност да изградим и се издигнем в кариерата.
Лично за мен перспективите за израстване са от водещите елементи, когато започвам нова работа. Във фирмата, която работя в момента – Верео, имат много добра политика относно развитието на такива кадри.
Винаги ми е било интересно, дали човек от дадена фирма, който се намира в някой от регионалните офиси (при положение, че фирмата има два или повече офиса извън централният и) има същите равни шансове за израстване във фирмената йерархия.
Според мен, когато си част от екип и офис средно с около 10-тина човека, намиращ се в друг град, различен от седалището, което се явява около от 5 до 10% от общия брой служители на една компания, няма много възможности пред теб.
Ако трябва да съм искрен в момента не мисля, че може по някакъв начин да се развия в сегашната ми фирма. Разположението ми в Пловдив не предоставя такива възможности или поне аз съм останал с такова впечатление от фирмата. Иначе Верео за служителите си в София дава много добри перспективи.
Винаги когато провеждам интервю един от въпросите е какви амбиции си поставя човека и как иска да се развива. Подкрепям обучението и желанието за просперитет на служителите си.
Какво мислите вие по въпроса? Дали, ако един служител се намира в регионален, по-малък офис, има същите възможности за израстване в йерархията към дадената компания, отколкото ако се намира в централата й ?

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

5 COMMENTS
 • gan
  13 years ago

  Фирмена йерархия :)
  http://goo.gl/jE6TR

 • vanko
  16 years ago

  Липсата на възможност за развитие е главната причина за смяна на работа при мен. В крайна сметка – не виждам смисъл да стоя и да цикля на едно място цял живот.
  Човек ако не се развива, затъва – средно положение няма.

 • Kalin4y
  16 years ago

  да, съгласен съм, че има перфектни условия за израстване във Верео. Аз много си я “обичам” и затова работя тук.
  Ръководството винаги са държали на персонала си, ама такива са моите разсъждения … поне за момента :)
  Нищо не пречи да ме опровергаят :)
  Но дали е така и в останалите фирми ?

 • Zalmoxis
  16 years ago

  Забравих да спомена, че и аз съм работил във Верео и смятам, че фирмата дава доста добри възможности за израстване.

 • Zalmoxis
  16 years ago

  Не съм бил в такава позиция. Но мисля, скоро (в рамките на една година) да открия офис на фирмата, в която работя в момента.
  Засега не съм много съгласен с теб. Смятам, че точно ако си на ръководна позиция в отдалечен офис различен от седалището можеш да постигнеш много. Стига да ти се дава възможност за вземане на решения относно нови бизнес възможности, намиране на нови кадри, наемане на офиси и т.н.
  И в двата случая: твоя и моя (живот и здраве) пожелавам аз да съм прав.

  Да не говорим за предимствата относно качеството на живот във всички по-малки от София градове.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *