TOP
Лични Разни

На гости в Кърджали

Дните по Коледа съм си в Кърджали. Снощи бях на един банкет в механата на хотел Арпезос.
Защо го пиша всичко това? Винаги ми е било чудно как по медийното пространство се говори, че има етническо напрежение в Кърджали. Последно за такова чух преди седмица-две. Напрежение между българи и турци няма. Трябва да видите как редом един до друг играят български хора и ръченица, как въртят снага под турски ритми.
От край време в Родопите ръка за ръка си живеят двете етнически раси без каквото и да е било напрежение. Всичко идва от политическите сили, които имам чувството, че някак си изкуствено искат да го предизвикват.
Не спекулирайте с това. Винаги съм се радвал, като виждам на християнски празници да се черпят мюсулмани и обратно. На Великден майка ми винаги носи боядисани яйца и козунаци на вярващите в Исляма, а те на Байряма да връщат жестовете на българи. Турски кмет изнася слово в двора на българска църква и заедно с вярващите обикаля църквата.
Живеем си толкова добре през годините, че чак се чудя за какъв дявол им е на политиците да “предизвикват напрежение” на етническа основа в Кърджали и региона. То просто няма как да се появи иначе.
После говорете, че не сме толерантни хора и българите не стават!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
  • Марто
    16 years ago

    Как за какъв дявол: разделяй и владей. Колкото по-неуки и разделени, толкова по-лесно ще ни водят за носовете.

  • stefan
    16 years ago

    Калине казва се етнически групи – шсе още българите и турците не сме дорасли за да станем РАСА – това е едно друго понятие което ще ти го обясня като се видим в Пловдив ;-)

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *