TOP
Бизнес Лични Разни

ДСК Гаранция*

*ДСК Гаранция или как не трябва да се ходи на среща!

През изминалата седмица си бях уговорил среща с представители на ДСК Гаранция. Обадиха са няколко пъти по телефона, пък и реших, че една застраховка никога няма да е излишна. Уговорих си среща за 15:00 ч. и си бях планувал да говоря с представителите на ДСК Гаранция около двайсетина минути. 

Да, ама не се получи точно така. В следващите редове ще Ви напиша какво може да накара един потенциален клиент да се откаже от услугите на дадена органиция. Малък пример затова как несериозността към работния процес може да коства доста на компанията и как не трябва да се ходи на среща.

Както споменах по-горе срещата беше уговорена за 15:00ч. в офис, където трябваше да дойдат “агитаторите”. Чаках до 15:20 да дойде някои, ама греда … нямаше наченки да дойдат хора от дружеството за уговорената среща.Реших да се обадя и да питам какво става. Но и от централата на ДСК Гаранция не успяха да ми отговорят.
– Никога не закъснявайте за среща. Случва се да закъснеете малко, но задължително се обадете на другата страна и ги уведомете за закъснението. Все пак трябва да се предвидят всякакви препятствия. Ако ще закъснеете повече от 15мин. (според една позната толкова се чака по протокол), обадете се и се опитайте да насрочите по-късен час за срещата. Но никога не оставяйте отсрещната страна в неведение за отстъствието си.

Часовника тиктакаше след 15:25 когато на вратата се почука. Влезнаха две жени и се представиха. Разговора започна с това от какво имам нужда. Ей така просто изтрелян въпрос: “От какво се нуждаете ?”.
– Никога не започвайте така разговор, ако не искате да се провалите. Хубаво е да започнете с някакво резюме или встъпителни думи за дейността на фирмата ви. Това какво предлагате, с какви условия и в този ред на мисли. Все пак топката е във ваши ръце и трябва да предизвикате вниманието на обекта (обекта в случая бях аз).

Няколко пъти подканих госпожата, защото само с едната говорих, да ми даде насоки какво предлагат, какви са им услугите, за да знам на къде да се насоча. Все пак аз не познавам бизнеса им и не мога да им кажа какво искам направо. Мислех си, че ще има едно солидно представяне на услугите на ДСК Гаранция, но лаконичността надделя. Липсата на думи добре биха описали госпожата.
– Не отивайте на среща, ако не сте подготвени да говорите. Трябва да “омаяте” обекта, а не да го лишавате от всякаква информация, която би го разколебала да се възползва от Вашите услуги.

Поисках някакви информационни материали или брошурка на услугите на компанията, но госпожата ми отвърна, че не обичала да работи с брошури. Интересно … Трябваше да разгледам и една здравна карта, която се попълва преди застраховката, но нямали налични в момента.
– Носете със себе си някакви рекламни материали, брошурки, ако ще презентирате такъв вид услуга. Дори след разговора ще имате възможност да ги видите и да се подсетите от какво имате нужда. Визуалния ефект е най-доброто оръжие. Ако в момента не сключите застраховка, то след време ще се сетите за тях по брошурката и може да се чуете отново. Представете фирмата и услугите си в най-добра светлина.

Накрая на разговора помолих за една визитка, но ми бе отказано, защото съм познавал стажантката с която дойде въпросната госпожа. Ако съм имал интерес да потърся нея.
– Винаги носете и давайте свои визитки. Това говори за идентичност, няма от какво да се пазите. Или може би, госпожата не се гордее с работата ? Говоря за госпожата, но моля да ме извини…няма как да запомня името и без визитка.

Всички тези действия ме накараха да се откажа напълно от услугите на ДСК Гаранция. Не мога да разчитам на компания, чиито представители закъсняват за уговорена среща без да ме уведомят. Не може да презентираш и да направиш добро впечатление с лаконичност и липса на каквато и да е реклама на услугите. Не може да караш клиент да ти каже от какво има нужда, без да знае какво може да му предложиш. Най-лошо е когато водещият преговори е един от мениджърите и няма никакъв подход при воденето на такъв тип преговори, както беше в моя случай.
Внимавайте на кого се доверявате за личните си нужди!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

11 COMMENTS
 • Найден Георгиев
  9 years ago

  Здравейте! Пиша Ви, за да кажа, че ДСК Банк не упражнява абсолютно никакъв контрол върху служителите си. Дори съм сигурен, че те нямат абсолютно никаква система за контрол върху некоректни служители. Бях измамен от служителка на тази банка чрез фалшифициране на подписите ми. Теглила си е суми от сметките ми като е фалшифицирала подписите ми върху документите. Сумата е около 25 000 Лева, с която съм ощетен. Всичко това се развива в клон 3, на Дондуков 5, гр. София за период от около 2 години. Тя си е признала пред служители на банката, но банкерите се “ослушват” и се чудят как да ме оттласнат във времето. При положение, че е налице ФОНД “Рискови операции”, от който могат да ме удовлетворят. Нали това са мои пари. Аз какво съм виновен, че те не са упражнили контрол върху тяхната служителка. Да, заведено е дело в СДВР, но аз какво съм виновен да чакам нашите институции да си свършат работата, при положение, че служителката си е признала пред банката….. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ БАНКА ДСК – НЯМАТ СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ СРЕЩУ НЕКОРЕКТНИ СЛУЖИТЕЛИ. Много такива подписват за дребни суми от сметките Ви – ако сте обикновени хора, пенсионери – няма и да разберете. После пък регионалните мениджъри се държат с Вас като че ли Вие едва ли не сте виновни, че техен служител е присвоил парите Ви.

 • aleksandar velchev
  12 years ago

  аз сащо имам проблем тях.баща ми имаше заем кам дск.при усвояването на заема обясниха,че задалжително трябва да сключи застраховка живот кам дск гарант,като му взеха и саответната сума за това,която на беше малка.година по касно баща ми почина от инфаркт.аз саответно изпратих нужните документи на застрахователите;епикриза,смартен акт и.т.н.след два месеца получих неаргументиран отказ за покриване на заема.от тогава го изплащаме ние.моля всички които са пострадали като нас да се сваржат с мен на е-мел:[email protected]замислям да заведа ново дело.можем да го направим колективно.нека поне предпазим другите да не се хващат на вадицата на дск гарант.

 • Иван Геровски
  12 years ago

  Така…ДСК ГАРАНЦИЯ СЪСИПА ЖИВОТА НА МЕН И НА МАЙКА МИ… Баща ми бог да го прости беше Заместник началник на Пожарната в Бургас…имаше заем от дск и застраховка живот към дск гаранция и какво става…изведнъж застраховката му не била валидна…и как така невалидна като я е сключил в клон на банка дск това е мн интерестно нали???Ние също водим дело и да видим какво ще стане…така че ДСК ГАРАНЦИЯ ако не съществува ще спести проблемите на много хора :)

 • irina pekova
  13 years ago

  ot 3 godini ni motaqt s zastrahovka jivot na sapruga mi. toi e invalid83% parite sa nujni za le4enie

 • Надежда Стоянова
  13 years ago

  Здравейте,не бих се застраховала в тази компания НИКОГА!
  Миналата година камион застрахован в тази компания “ДСК-ГАРАНЦИЯ” ми одраска предния капак на колата,отидохме в КАТ,направихме протокол и след това в ДСК-ГАРАНЦИЯ както си му е редът. От там се започна ходене по мъките от Стара Загора се оправдават с офиса в София,а те на свой ред си измиват ръцете със Старозагорския офис и така вече два месеца никой не е огледал щетите,а да не говорим за обещетение.Към кого да се обърна за разрешаване на проблема?

 • gery
  13 years ago

  Отговорът на “финансовия консултант” окончателно ме отказа да ползвам каквито и да е било услуги на тази компания. На неграмотни и хора без всякакъв бизнес усет, които са се наименували “консултанти” не може да се има вяра. Господинът само потвърди казаното от автора.

 • ВЯРА
  13 years ago

  Здравейте на вси4ки!
  Аз съм клиент на ДСК ГАРАНЦИЯ от доста време.
  Не съм съгласна с тези които са негативно настроени,защото всеки има право сам да избере къде да вложи парите си.
  Аз се срещнах и с други застрахователи,но сама избрах ДСК.
  Пове4ето компании предлагат едно и също,е всяка година изка4ат все по-добри неща,но не може да си правим все нови застраховки.
  Що се касае за про4етеното,всеки интелигентен и уважажащ себеси 4овек,първо 4ете после подписва.
  На застрахователите това им е работата,да обясняват и предлагат.

 • Kalin4y
  14 years ago
  AUTHOR

  да и всички клиентите са виновни, че не са разбрали или прочели :)

 • финансов консултант
  14 years ago

  към Явор и такива като него Аз съм финансов консултант към ДСК Гаранция,явно колежката която ви е застраховала не ви е дообяснила,или вия не сте разбрал за всичките условия и иключения спрямо вашата застраховка,имате и общи условия,които се спазват….но така да плюете не е правелно и слагате под общ знаменател,все едно аз да си направя залключение,че един мъж като е ***** и всички останали са такива,нали така

 • явор
  14 years ago

  ДСК-ГАРАНЦИЯ СА ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА.винаги намират причина да не изплатят обештетението на хората не се подлъгвайте и не сключвайте застраховки при тях.Във момента завеждам дело срещу тях и несъм сигурен дали ще си върна и вноските по застраховката която съм направил.

 • Георги
  14 years ago

  Това ми прилича на много кофти филм. Всички ми сблъсъци с ДСК са завършвали с паническо бягство от моя страна, но си мислех, че имам някакви измислени принципи. Явно не съм само аз и явно ДСК не са чували, въпреки новия си собственик, че вече не са в социализма. Дано пазара им удари сериозен шамар!

what do you think?

Your email address will not be published.