TOP
Бизнес Разни

SummerCart – българският електронен магазин

Отдавна се каня да напиша тази статия, но някак си все не остава време. Ще обърнем внимание на първата българска система за електронни магазини – Summer Cart.

Демонстрацията на самата система в реално време може да бъде намерена на този адрес http://www.summercart.bg/page/20/online-demo.html.
Веднага след като отворим front office или визуалната потребителска част веднага се открива нейната функционалност. Имате всичко необходимо за правилното и коректно визуализиране на Вашите продукти. Навигацията е добра – кутийки за всички раздели, като категории, производители, най-продавани и т.н. Имате си раздел за топ продукти и приветствен текст към всеки един потребител
на началната страница. Като отворим страницата за самият продукт виждаме доста снимки и поле за текстово описание. Тук е редно да кажем, че всеки един потребител има възможност да пише и публикува ревюта за даден продукт, което е много важно. Винаги съм бил ЗА с две ръце максимално участие от страна на Интернет потребителят, а за магазин е просто задължително да има форма за
обратна връзка за конкретното изделие. Освен това има възможност за създаване на списък с желани продукти. Добавяш си продукти, които имаш желание да купиш и ги пращаш на приятел примерно, ако искаш да ти подарят нещо конкретно за следващият повод (рожден ден, имен ден и т.н.). Бих казал много полезна екстра за жените :-)

Нека да отидем в Back office или място, от което се управлява магазина. Разделите за добре сегментирани. Имате си настройки на магазина, имате си управление на поръчки, управление на сърдържание и т.н. С една дума добре класифицирана администрация.
Магазинът Ви позволява да контролирате всичките си продажби, като в същото време да се възползвате от статистически данни за тях. Има и налични опции за SEO – може да си направите SE friendly адреси с ключовите думи, да въвеждате мета информация за описание, заглавие, ключови думи. Всички атрибути, с чиято помощ да направите една добра on-page оптимизация на магазина.
Това, което може да се подобри е самият превод на магазина. Доста изрази и думи не ми „седят на място”. Примерно „Страници с богат текст” в раздел Съдържание. Тук се има в предвид допълните страници в магазина като общи условия, условия на поръчка и т.н. Може да се напише Допълнителни страници или Страници с допълнителна информация.
Методите за разплащане са много и най-различни – като се започне през paypal и се мине през epay.bg. Плащанията с наложен платеж и по банков път също са налична опция.

Като цяло за съм доволен от CMS системата – има си всичко, за да бъде добър интернет магазин. Още повече е български, което само може да ме спечели, ако реша да тръгна да правя Интернет магазини :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

4 COMMENTS
  • Малко му куца сео-то, иначе е супер, добър избор за хора, незапознати с уеб.

  • VPS хостинг
    14 years ago

    Стоянов ако за 440 лева проблема ти е да качиш ioncube евала :) За тези пари готово решение което може да се пусне за 20 мин мисля, че е повече от добре :)

  • На мен не ми хареса. Самата идея да качвам допълнителни приложения на сървъра за да тръгне магазина… Визирам Ioncube.

    Като цяло не ми хареса особено, но може някога да се възползвам от реселър услугите им.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *