TOP
Разни

(Не)Компетентност на медиите в Интернет

Последно време все повече се изумявам как уважавани от мен Интернет медии все повече пишат глупости. Прекалено много ли станаха Интернет новинарските портали, че са чудите с какви простотии да привлечете трафик.
evnЗа никой не е тайна, че dnes.bg от доста навреме насам пишат доста “налудничави” заглавия на статиите, като ли не усещат, че предизвикват само един “поздрав” за автора на статията и смях у читателя…за иначе сериозната новини.
Но не малко и са неграмотните и неосведомени журналисти (ако те са журналисти изобщо) в news.bg и sportni.bg
На първата снимка може да видите как “журналистите” от News.bg създадоха ново енергийно предприятие. С лека ръка затриха австрийското EVN и създадоха на негово място IVN. Скъпи журналисти, поне научете за какво пишете и как се пише :)
cskaДнес като отворих един от спортните портали (втората снимка), които чета и направо шах. Как може автора на статията да не знае историята на този иск, а да пише за него. Става въпрос за следното изречение

Искът е за 310 000 лева (по 31 000 лева на шампионска титла).

Уважаеми журналисте, титлите на ЦСКА не са 10, а 31…иска е по 10 000лв. за всеки 31 титли. Не смятам, че ЦСКА заслужава такова некомпетентно отразяване.
Научете се най-накрая, че като пишете за нещо и някакво събитие трябва да се запознаете преди това с всички факти, а не да пишете глупости и лъжи!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

3 COMMENTS
 • Flink
  16 years ago

  Хотя я уже и читал подобные посты, но не дает мне это покоя. Спасибо за пост.

 • Kalin4y
  16 years ago

  Така си е, ама поне малко усилия трябва. Не мога да разбера как един журналист ще тръгне да пише за нещо, без да е запознат с историята на събитието. Имам чувството, че си пишат едно към гьотере :)

 • Подкрепям мнението ти. Но смятам, че не можеш да отречеш, че интернет медиите са далеч по-ориентирани от телевизионните и печатни медии. Вярно, и интернет медиите пишат глупости, неориентирани дивотии и нечувани простотии.

  Но не само интернет медиите са ни на тов дередже. Те поне пишат простотии от некомпетентност. А печатните не само от липса на компетентност, а ми и от натиск на външни лица, от липса на тиражи и прочее.

  Въобще..четвъртата ни власт не отстъпва по нищо от останллите три :D

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *