TOP
Разни

Магазин за контактни и цветни лещи

Тези дни ми се наложи да купувам лещи и както всеки нормален човек, реших да потърся в Google нещо изгодно. Поровичках се из няколко магазина contactlens.bg, lens.bg и lenses.bg. Останах очарован от съотношението продукти и цена на lenses.bg.
След като направих поръчка през уеб-сайта им, получих обаждане за потвърждаване на поръчката и за три дни всичко дойде при мен. Добро качество на електронен магазин и перфектно обслужване с добра цена. Не бях предполагал, че ще купувам такива неща по Интернет, но за всичко си има първи път. Искрено препоръчвам магазина за контактни и цветни лещи на всеки един, решил да направи подобна покупка по Интернет.
Скоро ще трябва да си купувам и очила, така че да се готвят другите магазини :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

14 COMMENTS
 • Ели
  11 years ago

  Напълно съм съгласна с Gergana. Само едно кратко допълнение – не само “лещи” внасят от други канали, “etropolitan” продават стоки основно от Китай (което не задължава компромис в качеството, разбира се).

  Относно защитата – всички имат опция за плащане с наложен платеж, а PayPal имат перфектната система против измами (който е патил, знае :) ), така че може би рискът е оправдан…

 • Gergana
  12 years ago

  Към Пешо. Факта, че си сложил линк на посочения в коментара ти сайт ми говори достатъчно.
  Колкото до коментара ти, че поемаш рискове и купуваш на сляпо не е напълно вярно. (говоря специално за контактните лещи). Както споменах по-горе:
  Всички фирми (интернет магазини или оптики) се зареждат от едни и същи вносители.(с изключение на лещи.бг, които внасят по различни канали)
  Проверете дали сайта е истинска фирма и дава ли информация за себе си на сайта. Най-вероятно всеки сайт има бутон за нас, адрес и контактни, и ако тези неща са налице, аз лично не виждам риск.
  Още повече в България е приет закон за интернет пазаруването който гласи: Всеки потребител има право да върне стоката в срок от 7 дни, без да посочва причина ако стоката не е използвана и не е нарушен търговския и вид.
  Рано или късно, интернет пазаруването в България ще добие повече популярност, хората ще се научат да преценяват кой сайт носи риск и кой не.

 • pesho
  12 years ago

  гергана, предполагам че защото живеем в булгаристан и всеки плюе и хули, си останала с впечатление, че който каже нещо положително за конкретна услуга или стока, той задължително е търговеца предлагаш услугата. Тук сме да си помагаме и цинизма ти малко дразни. Предполагам, че всеки тук е споделил личния си опит, което ще направя и аз. Много отдавна съм се убедил, че пазаруването в интернет е много по-изгодно, да не говорим, че е и по-евтино. Естествено си поемаш рисковете да купиш стока на сляпо без гаранция за качество и че ще получиш точно това, което си поръчал, но риска си заслужава. Аз пазарувам почти всичко през интернет, включително и контактните си лещи. Пазарувам от сайта от http://www.optic2n.com (не им правя реклама) главно заради цените, а и от повече от 2 години пазарувам от тях и до сега проблеми не съм имал.

 • gergana
  13 years ago

  ХА, ХА , ХА!! Защо ли си мисля, че тука са събрали да си пишат само онлайн магазините. Но това не е всичко! Те дори се хулят едни други, като кучета за кокал. Аз питам: Не е ли редно….дами и господа ”търговци”, вместо да се карате, да изтъкнете предимствата на пазаруването по интернет.

  1. Всички фирми (интернет магазини или оптики) се зареждат от едни и същи вносители. Разликата е че интернет магазините предлагат продуктите на по-ниски цени от оптиките 20-30% защото нямат същите разходи като оптиките.
  2. Интернет магазините предлагат и удобството да доставят до вратата.
  3. Хора, за да изберете коректен интернет магазин, проверете дали дава информация за себе си на сайта и достатъчно такава за доставка, методи на плащане, инфо за продукта.
  4.Не пазарувайте от сайтове които нямат такава или тя е недостатъчна. Не малко хора са останали излъгани от несъществуващи фирми или фирми регистрирани извън България, където не можеш да предявиш претенции за каквото и да е. Отделете 1 мин. време за да погледнете в бутона ЗА НАС.
  5. Аз лично бих обичам да пазарувам по-лесно, по-удобно и по-евтино в интернет.
  Забравих да си направя реклама на сайта :) Жалко май съм единствената

 • Йорго Пецас
  13 years ago

  Здравейте,
  Пиша от името на новосъздаденият магазин за контактни лещи – http://www.лещи.bg/
  Ние смятаме, че магазинът ни предлага много добри условия и богато портфолио от продукти, които трудно могат да се намерят на друго място. Напълно съм съгласен с Калин, че взаимното уважение е много важно за осъществяването на един истински работещ бизнес модел. Именно затова пиша директно от името на сайта ни, а не се преструвам на случайно коментиращ потребител. Изборът оставям на вас.

 • Михаела
  13 years ago

  Здравейте, наскоро закупих цветни лещи от http://www.bgunique.com и искам да споделя, колко съм доволна. Посетих сайта, където ми помогнаха с избора. Лещите са едногодишни и меки. Останах изключително приятно изненадана, че дори ми предоставиха гаранция, като се има предвид къде живеем. Предварително потвърдиха адреса и изпълниха доставката в рамките на следващия ден.

 • dovolen
  14 years ago

  Всички сайтове са добри но http://www.etropolitan.com е хита на пазара

 • Борилов
  15 years ago

  Много интересно

 • Емилия
  15 years ago

  Аз лично доста порових из нета преди да си взема мойте лещи. Има и други онлайн магазини, които предлагат лещи, но смея да твърдя че сте изпуснали да споменете за http://kontaktni-leshti.bg където има много добри цени за някои от продуктите

  • marina
   15 years ago

   Здравей Емилия,
   И аз влезнах в този магазин http://kontaktni-leshti.bg, но за съжаление те предлагат като количества не особено рентабилни комбинации-трябва винаги да купуваш по 3, 6 или даже и повече лещи т.е. цялата кутийка, жалко наистина. Погледнато иначе се оказва, че цените им не са много по-ниски, даже хич, още повече че доставаката им е безплатна, но над 100лв. Те са някакъв чешки сайт виждам, аз не бих рискувала. Те нямат почти нищо налично-всичко е по заявка, както са писали…Аз ще си ползвам другите, за които вече писах – http://lenses.bg или lens.bg, но последните нещо се поизложиха с последната ми поръчка там, иначе всичко е ок и при тях:)) Поздрави от мен

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  Г-н Борилов, а сега ми кажете, че не сте представител на http://www.optic2n.com.
  Ще Ви помоля да уважавате своите колеги, било то и конкуренти, защото определения от сортта “другите са прости търговци и гледат да ти взимат само парите” – не са коректни.

  Давам Ви право да си го поправите преди да го изтрия. Винаги съм се опитвал да бъда максимално обективен, но под никаква форма няма да позволя да се обижда кой и да е човек в блога, защото взаимното уважение е едно от важните неща в бизнеса.

 • Борилов
  15 years ago

  Аз пък проучих по-внимателно нещата и стигнах до извода че най-смисления български магазин за такива неща е http://www.optic2n.com . Хубавото в случая че тези са извесна верига и не са някои неизвестни търговци. Там съм си правил очила и нещата са наистина професионални. Освен това цените се най-изгодни. Направи ми впечетление, че като си бях поръчал от там ми се обадиха и ме консултираха професионално, тъй като не бях направил удачния избор за моите очи. А като се поръчвах въпросния неудачен вариант от lens.bg , хем си платих скъпо, хем не ми казаха че не съм направил правилния избор. Така че, съветвам Ви смисъла е в http://www.optic2n.com, другите са прости търговци и гледат да ти взимат само парите.

 • marina
  15 years ago

  Здравейте, и аз да се включа. Посетих магазина за контактни лещи и разтвори http://www.lenses.bg , даже си поръчах цветни лещи за мен и за майка такива с диоптър. Чудехме се какви, обаче ни препоръчаха от магазина едни страхотни контактни лещи, с които може и да се преспива до 30 дни. Наистина са много добри! Доставката действително беше бърза, а обслужването страхотно, имаше и подаръци даже, супер. Препоръчвам го на всички. Винаги имат и хубави промоции.А това да си пазаруваш онлайн, мисля, че ще е все по-голяма необходимост и удобство, особено ако те съветват и обслужват добре.
  Поздрави н всички:))

 • amy_bg
  15 years ago

  Аз също смятам, че пазаруването от онлайн магазин за контактни лещи излиза много по-изгодно. Специално съм поръчвала от http://www.lens.bg и съм останала много доволна, екипа е любезен, обажда се за потвърждение, дава съвети при цветните лещи, доставката е бърза и коректна. Смятам, че занапред много хора ще се пренасочат към онлайн пазаруване на лещи.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *