TOP
Разни

Microsoft България – защитник на авторското съдържание в Интернет

Преди няколко месеца Ви запознах с това как journey.bg крадат уникално съдържание от по-малките сайтове, като ги поставят на техните страници. Стана и дискусия в webmasterbg.org, като и други колеги се оплакаха от тяхното нагло отношение.

Вчера, Иво Апостолов ми показах страница към проект на Microsoft Bulgaria – Travel explorer, където един от партньорите бе именно journey.bg. Същите journey.bg, които не се спират пред нищо да се подиграват с нашият труд, като крадат безнаказано авторски труд.

Веднага реагирахме и уведомихме Microsoft България за случилото се – затова, какъв партньор са си избрали. Доколкото знам и от Иво, той е уведомил друг партньор по проекта. Буквално часове след нашето писмо хората от Microsoft се задействаха и взеха отношение по случая, като премахнаха journey.bg от проекта. Все пак като компания, която се бори срещу пиратството и нарушение на авторските права, Microsoft нямаше как и по друг начин да постъпи. Искрено съм щастлив и мотивиран от тяхната постъпка.

Тук е момента и да изкажа радостта си, че този случай е показателен за всеки един, който се опита да краде авторско съдържание в Интернет. Не е редно да се подигравате с труда на хората, било то под формата на писане на текстове в личните им блогове или сайтове. Нека това бъде и пример за всички останали, дръзнали да крадат уникално съдържание в Интернет – ние сме силни, ние сме заедно, ние се подкрепяме. Не се “гъбаркайте” с нашият труд и нашите усилия!

Още веднъж БРАВО на Microsoft България за бързата реакция и благодаря от името на всички, които сме били ощетени от journey.bg.

П.П. Всеки, който е бил ощетен по някакъв начин от journey.bg – моля, нека остави линк с негов материал и от въпросният сайт като коментар.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

14 COMMENTS
 • Крапец
  14 years ago

  journey.bg копираха заглавната страница на http://krapets.com/bg/ и си я сложиха на journey.bg/bulgaria/bulgaria.php?&city=1814&gtype=9&gsubtype=73&gtype=9, като им се оплаках за награда ми сложиха името ще кажеш че съм техен автор и съм много доволен че ме цитират

 • @Cyber
  Сладур – дай ми линк към откраднато съдържание в мой сайт, преди да пишеш глупости.
  С сайтовете, от които се взема информацията има договорка.

 • BrandMover
  14 years ago

  ЕйБиСи дизайна са забравили да сменят разширенията на 863 крадени страници http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&hs=2Or&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=site%3Astoractbg.com&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
  Браво на колегите! Ще участваме в конкурса за най-добре краден сайт на 22ри. Победителите ще получат безплатна промоция в 11700 топ социални мрежи и връчване на наградата от топ антикриминалисти.

 • chonia
  14 years ago

  Ина, а защо не споменаваш имена, че даже и умишлено?

  Не е ли постът тук точно пример за това, че когато нещата се назовават с истинските им имена и факти, тогава нещо се случва!?

 • cyber
  14 years ago

  Хаааххаха Journey.bg сигурно пикаят газ в момента :)
  Само не разбрах този Апостолов къде се бута, при положение че и той е същия крадец (за справка – http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=16353)

 • Ина
  14 years ago

  Моля за мнение по сходен според мен случай. Умишлено не споменавам имена. Уеб фирма е наета да направи редизайн на 3 сайта на голяма бг компания. Клиентът е капризен, и разбира се невеж в областта на уеб дизайн и онлайн маркетинг, от което следват месеци поправки, донатъкмявания и пр. Когато изпълнителят решава да сложи край на тези безконечни искания, предоставя завършените сайтове и си иска парите по договор, клиентът се покрива. Сайтовете са свалени след предизвестие, но седмица след това се появяват, макар и непълни – документирано откраднати/изкопирани с непозволени методи от сървърите на изпълнителя. Два месеца по-късно сайтовете цъфват “освежени” – с 100% изкопирано визуално и текстово съдържание и леко изменен дизайн – със запазената марка на друга известна българска уеб фирма. В кодовете на сайта личи, че правата са на първата, тъй като е използванa тяхна CMS. Важни елементи в дизайна са абсолютно идентични с тези на първия изпълнител.
  Имаме ли кражба тук?

 • Прав си :)

 • Не, нямаше ги (поне доколкото помня), но може и да греша.

 • Kalin4y
  14 years ago
  AUTHOR

  Иво, travel.bg си го имаше и преди, май :-)

 • Новият партньор е travel.bg, не изглежда като да е свързан, а и аз си мисля, че MS не биха допуснали да се дискридитират.

 • indica
  14 years ago

  ха, представи си как MS щяха да се изложат, ако не бяха реагирали :)

  най-якото е, че отношението на journey.bg започва да им се отплаща, изпуснаха тлъсто партньорство :) дано само не заобиколят проблема с някоя друга тяхна по-малко известна фирма.. може би е добре да се провери в бъдеще, кой ще е новия партньор на MS

 • man0l
  14 years ago

  Ее, да не повярва човек .. нещо хубаво от M$ :) Браво

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *