TOP
Разни

Да спрем Транскарт и мошениците като тях

Огнян е подел една инициатива да спрем машинациите и подмолните действия от Транскарт. Оказа се, че има доста ощетени хора, клиенти на Транскарт, които са стигнали до това положение, благодарение на самата фирма. Срамота!

Към клиентите на Транскарт
От разговор със служителка на фирмата опитваща се да събира „вземанията“ на Транскарт, разбрах че само днес е разговаряла с почти 20 човека, които са в моето положение ! Предлагам Ви да се организираме и да подадем колективен иск срещу мошениците от Транскарт, както и оплаквания до КЗП и докъдето се сетим !
Моля , оставете координатите си в коментарите или свържете се с мен по e-mail, icq, skype или телефон !

Приветствам всеки един, който е бил “опарен” от тези мошеници да се свърже с Огнян и да си понесат последствията. Не може да ги оставяме така да се подиграват с нас и да ни изнудват за несъществуващи такси.

Транскарт са мошеници – нека ги спрем!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

60 COMMENTS
 • ирена
  8 years ago

  Когато взимате карта трябва много добре да сте запознати с условията за използване. Клиент съм на Транскарт от създаването на компанията не съм имала проблеми никога точно, защото познавам техните условия, които са написани в договора.За да закриете тази карта трябва да напишете заявление, а не да спрете да я ползвате и да си мислите, че картата е закрита…

 • Тодоров
  9 years ago

  Да петър Хитров е прав -0 напълни се с цървули, които искат само аванта.Няма безплатен обяд.Иначе колективен иск е обречен на провал.Вместо да го финансирате нето, платете си дълговете цървули!.

 • Тодоров
  9 years ago

  Стига сте плакали, като не Ви изнася да не сте сключвали договор с Транскарт.
  Парите се вземат на заем и трябва да се връщат, а не да стенете от високи лихви, защото ви есте се съгласили, никой не Ви е карал насила.Повече кредитна култура, а не мрънкане.

 • TAMY
  10 years ago

  Аз също имам проблеми с транскарт оказа се 7 години от 250 писма който се предполага че са ми изпратили защото трябва да платя за тях а нито едно не достигнало до мен ЕОС Матрикос успяха да ме намерят веднага с писмо
  много искам да си потърся правата по законен път ако има още някой нека го направим заедно

 • Тихомир Делев
  10 years ago

  И аз имам страшно много проблеми с транскарт,от 200 лв станали 1500 заради лихви и уведомителни писма които не съм получавал никога освен единственото писмо което получих че прекратяват договора с мен,сега прехвърлили задължението към ЕОС Матрикс и от там ме тормозят.Скайпа ми е tisho…70 ако някой може да даде съвет че ме е яд да им давам пари за измислените им такси за писма…

 • Асенов
  12 years ago

  До Петър Хитров (Тъпов)
  Ами ти бе пикльо кога стана калайджия ,че ти почерня задника.Със сигурност лижеш нечий за…ик ,за да имаш за кафенце.Нали за да има премий за такива като вас дерат кожите на и без това бедния народ.
  Никой тук не спори да си върне парите които дължи а не да плаща за нещо което някой е решил.И не ми говори за договори и тем подобни
  щото имам да получавам 75 000 от такива “градски” тарикати като теб,
  ама ти такива суми не си и сънувал.Та за това говоря,аз моите пари си ги изкарвам с пот на челото,не като теб с лизане,че да ги давам на твоите щефове че да има за теб.

 • Петър Хитров
  12 years ago

  Га пили и яли – пеяли,
  га плащали – ревали!
  Народна мъдрост

  Напълни се със селяндури без елементарна култура – кьопави, кьорави, куци, хроми, неграмотни, продали нЕкоя нивица и кравата на баба, нагнели се в двустайни жилища по 6 човека, ама те на – в града се довлекли. Не стига, че замърсяват урбанизираните територии с присъствието си и с вопиющата си простащина, ами сега цедят лиги, та да замърсят и интернет пространството.
  Да сте си чели договорите, да сте си чели общите условия, да сте си чели извлеченията, да сте си върнали картите, щом няма да ги ползвате. Ама кой да мисли, и по-важното – с какво да мисли?!?

  Нали сте тарикати – щом е аванта и шамар да е ще го взема, а дали ми трябва е друга тема. Да, ама нЕма безплатен обяд! Сега си плащайте за селяндурския тарикатлък и дим да ви нЕма на село с мотиките да копаете моркови и лук!

 • Асенов
  12 years ago

  Имах транскарт от 2003г. От тогава теглих и погасях и останаха
  мисля около 300 лв.Картата беше с 500.Сега 06.2012 г.разбрах,че са ми блокирали сметката в друга банка от ЧСИ със задължение 2503лв.
  това са цели 10г.от тогава.Нито имам някакви уведомления нито нищо.
  Станах следовател да търся от къде и как са ми блокирали сметката.
  Оказа се,че това е задължение към банка пиреос с която нямам никакви
  взаимоотношения.Договорът ми бил с Евробанк ама пиреос били закупили
  правата.Аз с пиреос договор нямам за такива безбожни лихви,такси и какво ли не.Тия гърци що си мислят,че ние трябва да им оправяме икономиката.Сега незнам към кого и коя институция да се обърна.Дайте съвет.Благодаря преварително.А към вашата кампания незнам как да се влкюча.Това е пълно безобразие и мълчаливо съгласие с това от компетентните органи.

 • Пламен Петров
  12 years ago

  И аз ще се включа. Оказа се че Транскарт са прекратили договора ми едностранно и без да ме уведомят. Обажда се една госпожа да ми обясни как трябва да си погася веднага задължението, почнах с погасянето но всеки месец ми текат едни 15 лева /такса уведомяване/ ????? Което ме хвърли в размисъл. Ако някой има някаква идея какво да се направи да сподели, общото ми задължение е около 600 лева но с това темпо скоро ще стане 1600.

 • Me
  12 years ago

  Pone Vie znaete kak se pishe [email protected], Gospodina/Gospojata/Gospojicata nad Vas go e napisal [email protected]. Niama kak da stigne do tfs.bg :))) Neka NEGRAMOTNITE ( Primeri: потенциялен, разеснение, заевление, заевление, оспял, накажи ) da umirat ot negramotnostta si i da si plashtat za negramotnite greshki, a ne da se jalvat naliavo i nadiasno v internet. I edno osnovno pravilo ima – kogato se d@ljite xx.39 se plashta xx.39, a ne xx.00 :) kakto e napravil/a.

 • Amaranth
  12 years ago

  Направо ме отчаяхте! Днес изплатих всичките си задължения , и попитах оператор от Call центъра им как да прекратя договора и да закрия кредитната карта. Отговора е същия – да изпратя сканирано копие на молба със свободен текст на email [email protected] . Надявам се случаят да не се окаже същият като на г-н Чолаков , а и останалите пострадали!

 • тодор чолаков
  12 years ago

  Здравейте,като потенциялен пострадал от транскарт искам да ви кажа за еда от измамите на транскарт .На 01 12 2011г. заплатих цялата дьлжима сума кьм транскарт .Стойноста за дьлжима сума и начина за прекратяване на договора с транскарт получих от оператор на тетефон *77 .След близо 4 месеца на 15 03 2012г. получих обаждане че дьлжа 32лв. поисках разеснение и се оказа че договора не е прекраратен и се дьлжи сума от 0.39лв. плюс такси и лихви общо 32.00лв.Оказва се че сканираното заевление за прекратяване на договора с транскарт не е получено на Mail адрес който ми бе казан от оператор на тетефон *77 .Сега повторно пращам заевление за прекратяване на договора На Mail адрес който не е адрес на транскарт а на служител от проблемни кредити . Поисках документ за прекратяване на договора но трябва да заплатя 15.00лв. и след това ще бъде издаден. Имам намерение да потърся праватаси по всички закони начини. Ако някой е оспял да ги накажи нека да сподели.за контакт Mail адрес [email protected]

 • Анелия
  12 years ago

  Срока за давност бил 5 години.

 • stoeva
  12 years ago

  Здравейте,като потенциялен пострадал от транскарт искам да ви кажа две три неща,аз вече сам осъдена от транскарт и сам заплатила всичките си задължения по 2 защото бях дадена на съдебен изпълнител.За да не задълбавам с обяснения ще напиша какво нетрябва да правите.НИКОГА и в никакъв случай не внасяите и 1 лв за погасяване на стари задължения,независимо дали ви звънят или идват у вас разни мутряги който уж събират задалжения,ако сте внесли и 1 лев ще ви осъдят да платите всичките,ако обаче не сте хващате първият адвокат обяснявате случая и минали ли са 3 години от последната вноска или ползване на картата нищо немогат да искат от вас даже играта се обръща те са в нарушение и то голямо.Запомнете задължително трябва адвоката да заведе дело за отпадане на задълвението ви по давност и да цитира закона.Това е успех.

 • Желев
  12 years ago

  До Божков,присъединявам се към Вашите усилия да приключите с транскарт.Аз за себе си взех твърдо решението,че тези повече няма да им позволя да ме обират.Но за всеки който го е решил да го направи да знае:Че за да Ви бъдат заличени личните данни в тяхната система е необходимо заявление подадено от Вас с подпис,сканирано и изпратено на техния мейл.Повтарям заявлението сканирано с Ваш подпис,тогава те са длъжни след проверка на задълженията Ви да Ви заличат от масивите и няма как да Ви подновят картата.Аз ги ненавиждам и започнах ударно да си погася задължението към тях,още отсега съм написал заявлението и през март тази година ще празнувам раздялата за вечни времена с тях.

 • Popova
  12 years ago

  Моля, ако решите да предприемете нещо, да ме уведомите, защото ще се включа с удоволствие!!!

 • Анелия
  12 years ago

  Имах кредитна карта транскарт в която редовно си внасях задълженията.Изплатила съм си задълженията и съм закрила картата,имам и писмено получено писмо че не дължа нищо на транскарт,но след 1 година получавам писмо от Пиреос банк че й дължа 900лв плюс 800лв лихви при което ме подканят да ги платя,аз обаче представям вносни бележки че съм си платила заема, след две години Пиреос банк прави запор на моя сметка и изтегля към 4000лв защото те през трите години са им текли юнашки лихви и сега в момента се съдим.Пиреос банк излизат с това че не съм внасяла сумата в тяхната сметка,но аз превеждах парите на транскарт с ЕГН и номер на картата.Питам как мога да изляза от тази ситуация без да ми вземат парите,при положение че съм си внасяла всички задължения.

 • Popova
  12 years ago

  За съжаление съм съгласна с всичко, написано по-горе, защото го преживях, а и повече… Не знам как и с какво право, но намериха номерата на стационарните телефони на всичките ми съседи /повечето от които все възрастни дами!:(/ и започнаха да тормозят и тях. Звънят от скрит номер и ми се струва, че го правят, за да не се опитвам да ги съдя…имам чувството, че няколко пъти им се наплатих и не ме оставят на мира вече трета година. Предлагам да си направим група във Фейсбук, която се казва “Долу Транскарт” или нещо подобно и най-накрая да ги “изтепосаме” в Господарите!!!

 • анонимен
  12 years ago

  Разбира се,ако всеки си плаща,няма проблеми.Проблемите идват,когато решите да прекратите договора.И тогава почват мъките и шикалкавенето.Аз също смятам да се включа в групата на потърпевшите.Нека всички,които четат това,да са наясно,че”ТРАНСКАРТ” са мошеници.Моят съвет към всички нуждаещи се от кредит.ПОЛЗВАИТЕ УСЛУГИТЕ НА БАНКИТЕ.

 • христо римпопов
  13 years ago

  moskitos,благодаря ти за разбирането,но не тръгвай с лошо.остави го човека.а, вие,г-не Vanko/ако имахте достойнство щехте да си пишете име и фамилия/ разберете,че нямам желание да водим личностни конфликти.Разискваме една тема.Защо съм краен в изказването за Транкарт и сие сродни компании ще ви кажа така:4 години собствения ми дребен бизнес хранеше 15 семейства.кризата ни срина,а малките фирми нямаме капитал да оцелееме като фирмите,дъщерни на една или друга силова групировка.Бизнеса ни умря,хората ми останаха без работа,а за такива като мен, остана правото да връщаме заеми.ще ги върнем,когато имаме пари,защото сигурно на тебе не ти лежи всекидневната грижа да изхранваш 6 човека и да се грижиш за тях…Работим по въпроса.За съда ще ти обясня ,че съм влизал много пъти в тази инстанция-това за мен не е проблем!?Дотук със заяждането.Аз не обичам да водя безмислени разговори,но нека Транскарт и други подобни фирми знаят,че има криза,че хората нямат елементарни средства да се издържат и ,че при тези обстоятелства е нужно да разберат,че трябва да се правят компромисни решения.В Европа се нарича предоговаряне!Тука го правят някои банки по техен пример!това е!

 • moskitos
  13 years ago

  ванко,явно доста свирки правиш на шефовете си,та си запознат така подробно с информацията за всеки един във форума.А за препоръката,че сме прости,не пич.ти си тъпанара.много си плитък.поне се прикрий малко.айде ходи да се оплакваш на шеэовете,че те нагрубиха.

 • BaHkO
  13 years ago

  Господина Христо си има всеки месец напомнителни такси заради неспазване на едно единствено и просто условие. Плащане на МИНИМАЛНА месечна вноска. За 2010 има 7 напомнителни, а за 2011 САМО 6 за осемте месеца от началото на годината. При така създалата се ситуация всяко финансово дружество има правото да Ви спре картата и да си изисква цялото задължение! т.е. СЪД!
  Пълния мошеник сте Вие скъпи ми Христо!

 • Jaklin
  13 years ago

  Pla6tam si smetkite-vsi4kite,sas transcard,spazvam si vmoskite i srokovete,te daje mi napomniat s sms i polu4avam izvle4enie za vsi4ko po e-mail-ta ne razbrah kakav vi e problema,za6to ne si spazvate srokovete,a posle drugite vi krivi!!!

 • Jaklin
  13 years ago

  Za kakvo stava vapros -imam transcard ot 2 godini,nikoga ne sam imala problem!

 • hristo rimpopov
  13 years ago

  PALNI MOSHENITSI !!!
  PREKRATIHA MI DOGOVORA S OBIASNENIETO,CHE NE SAM PLATIL TRI VNOSKI,A SAMO PREDI SWEDMITSA AZ PREVEDOH PARITE.NA VAPROSA KAK EDNOSTRANNO SA PREDPRIELI TEZI DEISTVIA,TE MI ZAIAVIHA,CHE TELEFONA MI NE OTGOVARIAL/A TOZI TELEFON NE E AKTIVEN OT GODINA/ I PROSTO NE GELAELI DA RABOTIM.A DA VZIMATE PO 20 LEVA VSEKI MESETS NAD SUMATA ZA VRASTATE MOGETE,DEIBA VASTA MAMA!!!

 • приятел
  13 years ago

  До умникът над мен с “финансовата култура” – пич,бЕгай да правиш свирки на работодателите си от Транскарт и не замърсявай интернет пространството с еФтините си мозъчни гърчове.
  До Евгени – давността за таксите, които Транскарт възнамерява да ти начислява безкрайно, е 3 години от момента на възникването на задължението(чл.111, б.”в” от ЗЗД). Годишната такса за кредитна карта е периодично плащане по смисъла на тази разпоредба, тъй като е повтарящо се през определен период от време еднородно задължение, с изрично предвидени в договора падеж и размер. Ако сте в тази хипотеза – пуснете едно писмо до Транскарт и искайте да заличат задълженията ви. Ако откажат – предявете иск срещу тях в съда и ще го спечелите.
  До останалите ужилени от тази криминална компания – имайте предвид, че е много вероятно вече да са ви вкарали в Централния кредитен регистър при БНБ. И утре, ако ви потрябва кредит, дори и да отговаряте на всички условия, банките ще ви отрежат само на това основание.
  Съветът ми е – не се занимавайте с подобни измислени дружества, рожби на дебеловрати “бизнесмени”. Ако ви трябва кредитна карта, доверете се на водещите компании в тази област (няма да ги цитирам, за да не прилича на реклама. Със сигурност знаете кои са те.)

 • BaHkO
  13 years ago

  Kalin4y,

  Какво уважение към хора, които нямат елементарна финансова култура, НО пък искат да ползват кредитни карти. И тук не мисля, че става въпрос просто за ТК, а за кредитните карти в БГ. Дължах под един лев на ТК и не го платих, защото просто два месеца не си вдигнах задника да го платя дори на супер близката Петролска бенз-я. Е след 2 месеца вече си получих sms-а и си казах колко съм ПРОСТ, как мога да забравя?! И си платих като поп 16 лв ВЕДНАГА! Така, че не ми разправяй за уважение към хора, които дори не знаят кога им излиза извлечението и ВИНАГИ имаш 15 дни след това да си платиш! Кьорах карти не играе, втори път камбаната не бие за глухите тия приказки чувал ли си ги? Безхаберието води до глоби, А ТЕ СЕ ПЛАЩАТ. Да не ми реват по форумчета и блокчета. Опарили се, малиииииииииииии колко грозно. Ми като за прости ще се парят. Едно дете като се опари втори път не прави същата грешка да пипне там, нали? Както писах вече да си плащат на ТК и да се махат!

  Поздравче

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  BaHkO, ще те помоля да проявиш уважение към хората, които са се “опарили” от Транскарт карти.

 • BaHkO
  13 years ago

  Ama mnogo prosti hora pishat tuk – koi ne vidial, koi ne porochel, koi za*bal kartata si i ne ia izpolzval, koi ne bil v Bulgaria, koi ne vnesal CIALATA min mesechna vnoska!!! Prosti, prosti ta prosti. Idvat izbori, otidete si prodaite glascheto, platete si na TK i dim da vi niama vsichkite… vsichki k@m Turciia!

 • аз дори не съм подписвал договор с тях,единственното което съм поодписал е една молба през2006 или 2007 не помня точно,не получих нито карта нито някакъв отговор,след около 3-4месеца започнах да получавам уведомления че дължа лихви по неполучената карта.Сега ми звънят от някаква фирма за вземания ли е каква е не ми стана много ясно и ми казват че имам договор с транскарт от 2000г.и дължа лихви за над 400лв.дайте съвет какво да правя да си наемам ли адвокат докато е време

 • iliicata
  13 years ago

  От 500лв заложени в картата бях върнал 350.пътувах чужбина и след няколко месеца вече станали 871лв.Ебати лихвите и таксите?

 • evgeniya
  13 years ago

  да се присъединя към всички опарили се!!казвайте какво да направим,за6тото много им бях набрала и аз.Не само че платих за не6то ,което не съм имала ,за6тото нова к,арта така и не полу4их,ами и гаднярите си вързали га6тите с новия закон,според който ние потребителите можем да се информираме за вси4ки промени по ценовата им листа от интернет.А могат да ме информират за задължениата им,но не могат за промените им.Нормално ли е един SMS пратен от тях да е 15лв и после о6те един за толкова и така може до безкрай…не6то не ми се връзва!за съжаление ре6их да си погася задължението от тези техни съоб6тения,за6тото докато се саморазправям сумата може6е да стане ненормална.
  трябва публи4ност-“господари на ефира например”.Ина4е само ходене по инстанциите и никакъв резултат.

 • Евгени
  13 years ago

  Здравейте,и моя проблем е сходен,през 2006 ползвах услугите на Транскарт ,но трябваше да замина за чужбина и анулирах картата,като им платих всичко дължимо,изришно ги попитах дали им дължа други пари,казаха ми че това е всичко.След година или може би две започват да идват писма на адреса ми че им дължа неплатени такси.Вапроса ми е каква е давноста за неплатени такси към Транскарт,да речем едно дело има давност 10г. примерно след което автоматично се анулира,и след колко време започва съдебен процес ако не плащам исканата от тях сума.До момента са минали 5г.Моля ако някой е успял да се справи с този проблем да сподели как ???

 • elena
  13 years ago

  и аз сам изнудвана от транскарт,както и от нчкаква мутренсца фирма която ми е откупила кредита,за които аз дори незнам че имам от 2003год.нямам нито писма,нито покана за съд или нещо предприето за изземане…….по закон кредита които уж дължа е покрит от минала дашност от 3 години,но не и за транскарт

 • Катя
  13 years ago

  до Мариана. Здравей. Моят съвет е да зопочнеш да им плащаш на малки суми по колкото можеш и ще те оставят на мира. Аз така правя. И им дължа повече пари. Опитай така и съм сигурна че ще те оставят.

 • Mariana
  13 years ago

  Az sashto sam oparena ot tezi moshennici!Napravo sam vazmutena ot taksite im za uvedomitelni pisma 15 lv. Tova naistina e bezobrazie!Izvestno vreme niamah vazmojnost da pla6tam,sega im dalja 390lv. glavnica,176 lv.lihvi i 270 lv. taksa za upravlenie,a kartata ne e aktivna.Saglasna sam da im platia glavnicata i lihvite,no za tezi 270 lv. sam mnogo protiv. Polu4ih pokana ot sada da zaplatia vsi4kite sumi do 2 sedmici.Posavetvaite me kakvo da pravia.

 • Катя
  13 years ago

  Здравейте. Започнах да изплащам на баща ми картата, но по 100 лв. на месец, но моите изчисления не излязоха с около 100 лв. естествено са лихви. Чета в техните писма, че само уведомителното им писво е на стойност 15 лв. Може ли таково нещо едно писмо да е 15 лв. а какво остава за лихвите. Съгласна съм за Господари на ефира, но как да стане сигурно първо трябва да им пишем. Пишете на пощата ми.

 • Мария
  13 years ago

  Аз също имах транскарта.През 2006г. ми изпратиха писмо ,че дължа 29,59лв.за такса обслужване и лихва за закъснение.Бях повече от изненадана и възмутена защо ми искат пари тъй,като никога не съм ползвла тази карта.Ядосах се ,но платих,като примерен гражданин,прежалих 30лв.През 2007 срока на картата изтече и аз със най-голяма радост я унищожих.Изпращали са ми нова карта,но не съм ходила в пощата да я взимам.Същата година получих от тях два SMS,но не им обърнах внимание.Сега мъжът ми подготвя документи за реновиране на фирмен кредит(да му одължат срока с още една година)и там в системата аз излизам като некоректен платец,като дължа25,10лв.Никога не съм теглила кредит и ми беше нужен цял ден за да се досетя на кого дължа пари.Свързах се по телефона с транскарт и ми казаха,че те са ми прекратили договора едностранно,но в същото време ми течат лихви и такса за картата,която не съм взела.Казаха ми,че имам главница 25,10лв а сумата с лихвите е 310,33лв.Смятам да им платя само главницата,тъй като тя излиза в системата за некоректни платци,а и не мога за такава сума(25лв.)да навреда на бизнеса на съпруга ми.Коректно ли е когато човек не е ползвал услуги,прекратили са му договора едностранно т.е. нямаме взаимоотношения да му искат главница и ужасна лихва,която ме осведомиха ,че продължава да тече?

 • Steka Nikolova
  13 years ago

  Аз съм регистриран одитор. При мероприятие на димпомираните експерт счетоводители(мисля на един наш конгрес), дойде един представителен мъж и ни зариби с тези Транскарти. Това беше още в “зората на демокрацията”, картите не бяха така разпространени и аз реших, че това е добро предимство да разполагам все пак с пари в случай на необходимост. Още повече, че на нас – одиторите ни дадоха т.н. златни карти. Лимитът беше 5000 лв – много пари за него време Общо взето с нея си зареждах гориво при безкрайните си командировки. Независимо, че веднага си плащах ползваната сума,винаги тя се олихвяваше. Така и не разбрах кога се ползва т.н. “гратисен период”. В един момент ми писна и аз реших да се откажа от тази карта. Изплатих всичко. Докато сумата пристигне при тях ( те се обслужваха от друга банка) се оказа, че пак дължа около 1 лв и стотинки. Платих и тях. Един месец преди да изтече картата, депозирах молба за прекратяване на договора ми. Позовах се на някаква точка от договора или от Общите условия- не си спомням вече. Напразно. Първо се започна с телефонен терор да отида да си взема задължително новата карта. Това се случи 2008 год. От тогава непрекъснато ме заливат с писма. Във всяко писмо ми пишат, че дължа такса уведемление – 10,00 лв, сега гледам, че са я увеличили на 15,00 лв. Заплашват ме със съд. В началото написах едно категорично писмо, в което ги заплаших с Комисията за защита на потребителя, но много не се бях задълбочила. Сумата на “дълга” (според Транскарт) вече набъбна достатъчно и аз започнах да се притеснявам. Изчетох всичко за Комисията за защита на потребителите. Оказа се, че не е в тяхната компетентност да се намесят. Те се занимават с безопасността на стоките, които ползваме, а нашия случай не е релевантен на това. Какво предлагам: Да представим случая на Господари на ефира или да се обадим на Сутрешния блок на бTV. Целта е да се вдигне шум и да се предизвика обществен интерес. Ако всички сме единни, мисля, че ще се получи.

 • Стефан
  13 years ago

  По-добре опитай да си вземеш нормална кредитна карта, от нормална банка. Ако не, овърдрафт-а също е вариант.

 • обърквация
  13 years ago

  Хораааааа, току що ми сринахте всички надежди… Спешно се нуждая от не много голяма сума пари за разни там сметки и суми, които съм взимала на заем, и силно се бях насочила към точно тези карти. Благодаря ви че все пак сте си дали мненията :( а бихте ли дали идея ако не са Транскарт, има ли друга алтернатива или да си слягам главата в чувала :)

 • Steka Nikolova
  13 years ago

  Също имам проблеми с Транскарт. От 2008 год., след като съм платила всичко до стотинка и спазвайки клаузите на договора, писменно информирах Транскарт, че не желя да ми се преиздава нова карта и прекратявам договора. От тогава до сега ме заливат със заплашителни писма да си платя таксите и лихви за забава. Не може да плащам за нещо, което не съм ползвала.

 • аниспасова
  14 years ago

  аз също съм потърпевша от тези идиоти отвратителни са начисляват ми някакви такси за които изобщо не дъм уведомена .

 • petrana
  14 years ago

  Значи не съм сама в неприятностите ми с ТРАНСКАРТ.И аз получих визитка от тях.Оказа се ,че дори ще ме съдят-има насрочено дело .Тази карта ми е от поне 6г.и отдавна съм я закрила.Може би менно това използват,че рибите които са хванали вече са забравили за това, а и няма никаква обратна връзка за движение и т.нПросто сме за тях средство за точене на пари, ние(вече безработните) от къде да ги вземем

 • Катя
  14 years ago

  Баща ми има тренскарт с 900,00 лв., не е внасял по нея няколко месеца и в момента задължението му е 1230,00 лв. Това са големи лихви и заплашват да го съдят. Посъветвайте ни какво да правим.Опитах се да се договоря със служителка от там за разсрочено плащане а те искат цялата сума или поне 200лв. на месец с рихви около 20.00лв. можи ли такова нещо?

 • Mira
  14 years ago

  Ето, че се случи и с мен. Търсят ме, защото съм им дължала 600 лв. А аз си закрих сметката към тях още през 2006 г. По-лошото, е че са звъняли на майка ми, тя се е притеснила много, а не ми става ясно как са намерили телефона и, и защо по-точно са го намерили и кой им го е предоставил. Тук вече нарушават ЗЗЛД.

 • Учуден
  14 years ago

  Аз, пък засега виждам основно ползи, не саме “минавали” за нещо. Много е удобна да си плащам всички сметки пък и на доста места я приемат. Само дето последния път като ми я преиздаваха малко позакъсняха, че трябваше да ги подсещам иначе нямам забележки.

 • Ваня
  14 years ago

  Аз също имам проблеми с тез. Всеки месец такси от по 10 лева за уведомителни съобщения, дето не ги и получавам. И още повече тези такси не ги видях да ги пише никаде в общите условия, няма ги и в сайта им. Абсолютни нещастници. Лошото е че уведомих и КЗП, но от тях никаква реакция, поне за сега….

 • hriska76
  14 years ago

  моята  майка има задължения към транскарт но за съжаление в момента не работи поради много серизни здравословни проблеми и не може да си плаща вноските какво може да и направят при полужение че няма никакъв доход който да запорират

 • Николай
  14 years ago

  От 3 години притежавам транскард и 2008 г. си бях погасил всички задължения към тях. Изведнъж ноември 2009 г. получавам SMS че им дължа някакви си 24,78 лв. Нямах възможност да внеса тази “такса” и сега ми пращат пореден SMS, че им дължа 33.78 лв. Незнам, но утре могат да ми пишат, че им дължа 100 лв., това ми прилича на мошенническа организация… Дано да успеем да ги спрем!

 • Светльо
  14 years ago

  И на мен ми търсят от септември 09г. някакви годишни такси за карта транскард, която аз отдавна преобразувах в ВИЗА в пиреос банк(тогава се твърдеше), че всички задължения към транскард са изчистени.Не съм получавал карта и не съм се разписвал за нея никъде.
  тия са абсолютни нещастници.

 • Божков
  14 years ago

  Здравейте, искам да си присъединя към вас. Картата, която имах беше преиздадена преди година и нещо, но така и не стигна до мен. Твърдяха, че са ми я пратили по пощата, но после се върнала при тях. Истината е, че аз не съм ходил на място при тях да си я получа. Но си платих таксата. Сега преди месец-две бях уведомен, че са ми преиздали картата !?! Тази карта, която аз така или иначе нямам от година и нещо ?!? Сега ми търсят някакви пари за годишна такса, на новата карта, която също не съм получил ?!? И вече са се събрали над 40 лв. Дайте съвет какво да направя ? Благодаря ви предварително !

 • Руми
  14 years ago

  Тъй като бях с фрактура на крака и не можах да платя 2месечни вноски от цялата дължима сума от 8.78ст им платих 31.50ст-пладнешки обир!!!!!

 • Nadia
  14 years ago

  Аз също съм потърпевша с огромна сума от която половината са лихви. Просто съм изумена и никой не може да ми каже за какво става въпрос.

 • Kalin4y
  14 years ago
  AUTHOR

  Joe, пиши на Огнян от http://www.oggin.net да ти даде повече информация. Мисля, че може да го намериш и на Email [email protected]

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  С цялото си нахалство се представят на служители на ПИБ и хулят…много са жалки http://oggin.net/vile/transcard/comment-page-1/#comment-74546

  • Joe
   14 years ago

   И аз , като „опарен“ от тези мошеници /Транскарт /, желая да се присъединя към колективната жалба.Иначе трябва да плащам нещо за което не съм ползвал.

 • Калин
  15 years ago

  И аз драснах в блога – дано има ефект кампанията :)

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  Жената просто си е поставила други приоритети :)
  Винаги съм заставал срещу машинации като такива и съм напълно съгласен с теб. Вярвам, че гласът ни няма да остане не чут…ако трябва и прокуратурата ще съзираме!

 • Калински, благодаря за подкрепата, а живот и здраве като се видим ще благодаря и в течности :-)

  Наистина смятам че е крайно време да вземем да се организираме и да защитим правата си, след като екс еврокомисарката не можа или не пожела да направи нищо за нас

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *