TOP
Разни

MaxVox от Maxtelecom

maxtelecom, maxvox maxphoneРеших да си купя VoIP пакета на Макс Телеком. След щателно изчитане на по-голямата част от информацията на сайта им реших да се спра на MaxVox пакета. Видя ми се оферта, на фона на разправиите и нервите, а и времето които щях да си причиня, ако тръгна да си пускам БТК.
Отидох в магазина на един от дилърите на Макс Телеком, които се намира на ул. Авксентий Велешки (точно срещу входа на библиотека Иван Вазов в Пловдив). От магазина ме стреснаха, като ми заявиха, че MaxVox не са пробвали дали работи през друг интернет доставчик, различен от Макс телеком. Доста грижливо ми заявиха, че не поемат отговорност, ако не тръгне, ама аз нали съм си инат и тестър по душа реших да си взема един, въпреки предупрежденията им.
Прибрах се аз вкъщи и започнаха мъките. Инсталирам си аз ATA устройството на MaxVox и го слагам зад рутерчето вкъщи, че да си хване IP адрес и да тръгне. Ама нейсе…не ще. Реших да се обадя на поддръжката им, ама после се чудих защо ли го направих…

Обяснявам на оператора, че лампичката на устройството за индикация на server мига и го питам какво трябва да означава това. Отсреща на слушалката гробна тишина. Обяснявам му, че в пакета има един удължител, като единия край влиза в ATA устройството, а другото има два изхода – Phone и Line. Питам го, къде трябва да пъхна кабела за телефона, а той “Незнам да има такова нещо в кутията…”.
Ужаст направо…да им имам и съпорта на Макс телеком. След второ обаждане, което трая около 10 мин. от които 7 бях на изчакване, ми са заяви, че ще ми се обадят утре, за да имат време да направят някакви допълнителни настройки на акаунта и устройството.
Искам да попитам колегите от Макс Телеком – как ще ми правят настройки като интернета не е от тях? Защо съпорта незнае и не е запознат напълно със съдържанието на пакетите и продуктите, които продават ?
Прежалих се, спрях да се нервирам как може да има такъв съпорт и отидох да си легна…това се случи около 10-11 часа вечерта.
Сутринта на свежа глава реших да изчакам да ми се обадят от Макс Телеком и да видим какво ще правим, като между другото си активирах MaxPhone пакета. Услуга за ползване на VoIP чрез софтуер, инсталиран на компютъра. Зарередих си акаунта през ePay.bg и всичко тръгна като пушка. Поне се успокойх, че мога да им ползвам услугите чрез софтуер. На първо време пред физическо устройство (телефон) е все някакво решение.
И не щеш ли преди да тръгна за офиса реших да пусна ATA устройството, че бях му изключил захранването. То стартира, бутна през рутера и … тръгна. Не можах да повярвам на очите и ушите си.
Днес ще чакам да ми се обадят, от Макс Телеком и да им обясня, че всичко си работи перфектно. Но къде всъщност е бил проблема…предполагам, че номера и акаунта ми не са били активирани в системата, не е валидиран MAC адреса на устрийството.
Нима един съпорт, които ме остави повече от 10мин. на изчакване не можа да разбере това ? А аз, простия потребител, трябва да седя и да слушам оправдания (или по-скоро да не слушам), защото не можа да ми отговори на въпросите се сещам затова без да имам достъп до системата им.
Важното е, че вече си имам два номера от Макс телеком и двата на цени на градски разговор. До момента нямам забележки (освен съпорта разбира се :) ). Дори за тест събудих без да искам Стефан в 7:20 – извинявай Стефчо :>

Какви са ви впечатленията от Макс телеком ? Ползвате ли тяхни услуги ?
За момента към MaxVox и MaxPhone нямам никакви забележки. Само времето на активно използване ще покаже дали си заслужават нещата.

Редакция: Благодаря на Боян, че ми поправи правописната грешка за улица Авксентий Велешки :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

7 COMMENTS
 • Парола
  11 years ago

  И после с каква парола се влиза, като се ресетне с #*000 ? С admin/admin не иска. Струва ми се че не се ресетва всъщност?

 • 0988722988
  14 years ago

  Привет народе любител на макса имам новина за Вас лъгани и мамени.
  Ето го решението на проблема с ATA AG188
  Изключете атата от нета,вкючете захранването и кабела към телефона.Вдигнете слушалката и наберете #*000 и изчакайте да чуете “ок” с това договора бива едностранно прекратен от ваша страна за нов номер можете да се абонирате безплатно при всеки ip телефонен доставчик.

 • Иван
  14 years ago

  За Макс Телеком (Max Telecom) или как от 1 юни 2009 няма да има услуга

  Сестра ми работи за фирмата на Красимир Стойчев от близо година. Заплати не са получавали за периода средата на декември до сега. От 1 юни се очаква да спрът всички отдели на фирмата, т.е. няма да функсионира нищо! Да не говорим, че клетките им са с неплатени наеми!

  Чудя се коя медиа ще обърне внимание и кой най-после ще се вземе в ръце?!?!

 • стефан
  14 years ago

  Кала, това е нормална политика на всички телекоми. При смяна на абонаментен план те карат да подпишеш и нов договор.
  Така е защото се променят условията при който е сключен предишния договор.

 • Kalin4y
  14 years ago

  Г-жо/г-це Краева,

  може ли да ми обясните защо след като заявя желание да сменя тарифата си на МаxVox от Maxtelecom трябва да подписвам нов договор с нови шест месеца валидност ? Не може ли просто да си сменя абонаментният план на MaxVox пакета на Maxtelecom ?

 • Kalin4y
  15 years ago

  Уважаема г-жо/г-це Краева,

  първо да изкажа радостта си, че компания като Макс Телеком участва и се представя добре в блогосферата :)
  Съгласен съм, че е можело да има забавяне, но признайте, че това можеше да се съобщи и да уведомите клиентите си.
  Не казвам, че съм имал проблеми със съпорта…те дори най-учтиво ми отговориха на всички, както можете да проверите и от записите. Просто запознайте ги с пакетите, които предлагате и как да реагират в подобни ситуации :)
  Иначе съм абонат и на MaxVox и MaxPhone, и впечатленията ми са повече от добри. Много добра услуга предлагате и за в бъдеще смятам да си остана Ваш клиент. Още повече, че не видях проблеми за ползването на VoIP услугите ви с връзка, различна от тази на Макс Телеком

 • Здравейте, радвам се, че избрахте Макс Телеком за Ваш оператор. Искам да Ви благодаря за публикацията, но не мога да остана безучастна към написаното.
  След направената проверка на системите и на информацията от разговорите, която се пази в съпорта на Макс Телеком, фактите сочат, че АТА-та е била вече провизирана успешно при Вашето обаждане, но наличието на рутер, както и, че ползвате услугата не през нашата мрежа е довела до тези проблени, в който случай съпорта няма много полезни инструменти. При обаждането Ви акаунтът Ви е бил създаден, номерът активен и устройството провизирано. АТА устройството е регистрирано успешно в 06:49:48 часа на 10.07.2008г.
  Ще се радвам отново да сме Ви полезни.

what do you think?

Your email address will not be published.