TOP
Лични Разни

В какво се превръщат детските ни спомени ?

Миналият месец посетих едно от местата, където израстнах. Където като малки ритахме футбол, играехме на народна топка и “Стражари и апаши”. Време, когато компютър беше блян и да играеш на криеница до 22:00ч. бе на първо място. Време, когато не се притесняваш дали някой ще те нападне в тъмното или ще те блъсне някой луд шофьор на улицата.
Но в какво се бе превърнал този детски кът, запазен със своето очарование в моята памет ?
Препълнени кофи с боклук, които “бълваха” ужастна миризма, носеща се из целият район. Найлонови торбички, битови отпадъци и мръсотии – това, бе само част от днешният пейзаж. Разхождах се и не вярвах на очите си.
Стигнах до мястото, където преди доста години играех като вратар в организираните мачове. Образната врата, разположена между две дървета все още бе там. Но до едното от тях видях употребявана спринцовка и игла, навярно от някой наркоман. Ужасих се. На това място ние играехме през своето детство, а сега се бе превърнало в “сметище”.
Никой не го бе грижа и на дали някой в днешно време помни, че това място е събирало деца едно време. Е, може би, ще се запази с нашите спомени и спомените на нашите родители, баби и дядовци. Но не мога да спра да се питам защо се случва всичко това ? Никога не сме могли да ценим природните богатства, които имаме. Защо не можем да създадем условия, каквито сме имали като малки за нашите деца?. Не по цял ден да седим за компютъра, а да дивеем и вълнеем навън, да играем до тъмно на народна топка или “стражари и апаши”. Вместо това седим и играем Counter-Strike, WarCraft и FIFA.

А какви са Вашите детски спомени ? Дали и при Вас “картинката” е същата?

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

3 COMMENTS
 • SWEET PEIN
  14 years ago

  Mi taka e i az imam mnogo spomeni nqkoi pat kato mina prez mestata na koito sme si igraeli mi sdtava mnogo tajno sega na tezi mesta igraqt drugi deca i te navqrno nqkoi den sa6to 6te si spomnqt za tezi godinki :) jivota e edno kolelo

 • MacTeP
  15 years ago

  Дам… почти позната картинка. Аз като малък играех в парка, който за сега все още е там. Само дето яко е намалял от постройките и кафетата. В паркчето, където преди имаше 1 кафе, сега има поне 10 и всички са… о чудо, пълни. Най-честите посетители са майки с дечица. Може би проблема идва от самото възпитание на днешните деца. Няма да коментирам повече, че ще се отплесна страшно много. Просто родителите не обръщат внимание на това какво правят децата им. Те толкова са се вглъбили в скучния си шаблонен живот и идеята всичко в къщи да им е като от списанията, че забравят за важните неща в живота…

 • Stilgar
  15 years ago

  Е kvo stradash tolkova? Da ne bi da osuzna, che si durt? BTW az sum igral na krienica i tam vsichkite deto gi izbroiavash i WarCraft e po-iak! Dinozavrite puk sa izcheznali totalno, a na men izobshto ne mi e muchno.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *