TOP
Лични Разни

Горд собственик на Asus eeepc

След доста размисли, реших и аз да се сдобия с прословутото eeepc, за което беше писал и oggin. Честно казано реших се на тази крачка, защото имах желание да се разделя с моето pocketPC – Qtek s200 и вместо да си взимам друго, “блестящият” ми ум реши да купи Asus eeepc и по-нисък клас телефон, вместо поредния покет. И така тръгнаха моите мъки да намеря, къде се продава това чудо на техниката в Пловдив. Реших да ида до Most computers, но честно казано не можах да им намеря офиса. Много се крият тези хора … :D
След кратка консултация със Стефан по телефона и гуглиране реших да ида до техен представител на ул. Гладстон 3 … пак не ги открих.
По пътя минах през Jar computers, но още щом попитам дали продават Asus eeepc (първо да не кажа, че не разбраха какво ги питах, докато им обясня за онова 7 инчовото лаптопче) и от устата на един от консултантите им се изстреля: “Не ви го препоръчвам!” … е ти ли ще ми препоръчваш, след като вече си бях поставил за цел да се сдобия с такова :)
Обадих се на моя приятел Васко, който има SEO блог и той ми каза, къде го продавали. Веднага поех към главната в търсене на магазина. Оказа се много приветливо магазинче на главната улица в Пловдив. Намира се точно до пресечката за тепето “Сахат” …. това име с помощта на колегите от офиса го разбрах, че до сега нещо ми се губеше :D (ако все още не сте разбрали за кое тепе става въпрос – това е тепето с часовниковата кула на радиото и телевизията).
Точно за 5 минути си платих 600 левчета и се сдобих с новата си играчка…добре, че преди това минах да си взема парите от едни клиенти, че иначе нямаше да има ресурс за неговото закупуване :)
Сега остава само да си поиграя с Asus eeepc -то и да видя какви са му възможностите. Мисля, още днеска да го изтествам на семинара на Чефо и Майк Рам, който организират в парк-хотел “Москва”. Задължително да присъствате … ще има доста интересни лекции, особедно за Dark Art or Science :D

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

7 COMMENTS
 • Петър Ачев
  10 years ago

  Навремето бяха доста модерни тези ултра компактни лаптопи, но ще ми повярвате ли, че в къщи още имаме едно такова та и го ползвахме до скоро. Жена ми много пътуваше извън България до преди година /преди раждането на първородния :)/ и Азус-а й вършеше супер работа. Аз си поиграх малко и успях да инсталирам и подкарам Windows 7. Да не повярва човек, но лаптопа хвръкна с него. Много удобна машинка но таблетите го убиха!

 • Dessy
  16 years ago

  Работя в компания,която стимулира тези които заслужават и по този повод получих за награда въпросното устройство.Върши идеална работа при полеви условия!Има още какво да се желае,но производителите му яко са се постарали. :-) Статистиката на ASUS е че на всеки 6 секунди в света се продава по един eeepc.

 • SSH_ON
  16 years ago

  Много нашумяха тези Asus-и. На мен повече ми харесват на Sony Vaio 12″ моделите, но цената е съвсем друга.

 • Kalin4y
  16 years ago

  честно да ти кажа на мен ми е много удобно. Wi-Fi му е доста по-мощно в сравнение с това на покета ми. А и днеска в университета си писах едната лекция на него…а бе, готина работа :D

 • Стефан
  16 years ago

  Изглежда добре (за детска играчка ;-) ), дано да успее да си изплати парите похарчени за него :-)

 • johnny
  16 years ago

  Моя събира прахта само.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *