TOP
Лични

Разходка до Бачковският манастир

Днес решихме да се поразходим до Бачковският манастир. Времето бе идеално – лек ветрец и слънце, което не напича :)

Тръгнахме към 10 часа по пътя Пловдив – Асеновград – Бачково. Доста движение имаше за неделя на обяд – което наистина много ме изненада.
Доста успокояващо може да ти подейства едно такова, буквално божествено място. След като запалихме свещичка и посетихме “Плачещата икона” се поразходихме из манастира и околността.
Към 13 часа седнахме в ресторант-градина “Водопада”, които винаги посещавам когато минавам през Бачково. Много красива гледка е водопада. Малко се поизнервихме от сервитьорката, но живи и здрави се върнахме към 16 часа обратно в Пловдив.
Тази неделя доста отпускаща и зареждаща ми подейства … а на всеки, които не е ходил на Бачковският манастир му го препоръчвам най-сърдечно. Има какво да се види и задължително, трябва да почитаме българските светини!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

3 COMMENTS
 • Богомолов
  14 years ago

  красиво, сделал! Благодарю!!!

 • Kalin4y
  14 years ago

  Васко, аз се абстрахирам от всички такива “цигании” и панаири, които направиха покрай светите места. Правя го, защото именно и аз се дразня. Не може да искаш да посетиш някое свято място, а отстрани да ти продават плюшени играчки, броеници и тем подобни простотии :(

 • bascos
  14 years ago

  Ее, браво бе Калине :) – точно в неделя горе-дплу по същото време и аз бях там. Т.е към 12 бяхме на Асенова крепост, а после и на манастира.
  Мене обаче не ми хареса на Бачково -кич и какви ли не боклуци, някак си ми се загуби връзката с Бога точно там.. виж църквата на Асенова крепост е нещо друго..

what do you think?

Your email address will not be published.