TOP
Разни

Връзка на работното място

Преди няколко дни един приятел повдигна следните въпрос: “Какво мислиш за връзките на работното място?” и “Какво мислиш за връзката шеф – подчинен?
Мисля, че доста има изписано от специалистите по този въпрос, ама реших и аз да си напиша аргументите тук. Принципно не съм против създаването и развиването на по-близки отношения на работното място между двама души, стига това да им пречи на работата. Доста хора приемат работата с половинката на едно място за доста изнервяща. Притесняват се да не пренесат работата вкъщи или обратното. За мен всичко си зависи от самият човек. Ако си наложите да не пренасяте нещата вкъщи – няма да имате никакви притеснения.
Що се отнася до вторият въпрос – доста сложно се получава тук. Пак не съм против, като всичко си зависи от шефа. Да предложим, че шефа е увлечен по даден служител. Ако започне да я толерира пред другите и то без причина, да си “затваря очите” през сериозни пропуски в работата й, като същевременно порицава другите за сходни грешки – това вече е лошо. Връзката шеф-служител е такава, че единия издава нареждания и другия ги изпълнява. Ако не може да се поддържа тази максима, просто няма как да станат нещата.
В общи линии не съм против, дори понякога такава връзка може да бъде доста стимулираща и действаща креативно на работното място.

Вие какво мислите по тези два въпроса ?

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

1 COMMENT
  • Мартин Стоянов
    16 years ago

    Здравейте за първи път пиша в блог, но ми стана интересна темата. Според мен тук може да си зададем въпрос дали ни помага или ни вреди връзката на работното място?

    Лично аз работя с моята приателка с която и живеем заедно на едно и също работно място, през целия ден сме заедно и постоянно. Лично аз нямам проблем, аз се явявам нейн старши един вид началник. Не ми пречи по никакъв начин, лошото е че когато съм им необходимо е необходимо да оставя работата, която до момента правя за да обърна внимание, но все пак поста ми го изисква… Колкото до това действително си зависи и от другата страна, ако тя се справя добре и дава всичко от себе си според мен не би трябвало да имате проблеми така работя 2 години и не мога да се оплача. В някои моменти дори си мисля, че е добре че е до мен, защото ми помага във всякакво естество.

    Ако погледнем и хората, които са ревниви може да се каже че ще са по спокойни като тя е по наблизо и могат да я наблюдават :)…

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *