TOP
Популяризация в Интернет

Презентации и twitter

Ще Ви представя един похват, чрез който може да направите презентацията си много по-атрактивна и забележителна. И всичко това благодарение на Twitter.
Всички сме били свидетели на това как се изнасят презентации – една част от тях са скучни и отекчителни, други изумяват с качества на лектора.
В днешно време съществуват инструменти, които могат да ви помогнат да направите една блестяща презентация. Да ви запомнят като добър оратор и в същото време да грабнете максимум от вниманието на аудиторията. Все пак това е целта на занятието, нали? :)
Twitter, с цялата си мощ на социализация и микроблогинг, която предоставя е идеалният инструмент за атрактивна презентация.

twitter presentation

Първото нещо, което трява да направите е да фиксирате hashtag или ключовата дума, по която ще ви намират в Twitter. В този пример се спираме на #KVV. Чрез нея аудиторията може да следи в реално време и да дава своите коментари в Twitter. Това ще даде публичност на презентацията и в същото време ще я идентифицира в пространството.

След това трябва да си направите един widget за търсене в реално време. Отиваме в Twitter widgets и избираме Search Widget. Въвеждаме заглавие за добавката и избираме за следене на нашият таг, който фиксирахме – KVV. След като имате вече готовият HTML код го поставете на страницата на събитието или го предложение на блогъри/уебмастъри, които ще рекламират мероприятието. По този начин ясно ще предоставите възможност на всички да следят в реално време и да коментират презентацията.

Не прожектирайте на екрана tweets по време на презентацията си. Изберете един човек, който да бъде модератор. Модераторът е този, който ви представя, който следи за времето на презентацията и всичко в този ред на мисли. Този модератор, с помощта на лаптоп и достъп до Twitter ще филтрува всички въпроси и коментари. Когато настъпи момента на частта за “Въпроси и отговори” , може да му предоставите време, за да зададе въпроси, пристигнали по Twitter.

Този подхот важи както за презентация, така и за отразяване на цялостно събитие. Например, като Webit, което отмина преди няколко седмици. Tова можеше да се приложи с пълна сила там, защото все пак на Webit водещи са е-маркетинга и е-бизнеса. Все пак организаторите може да се потрудят над тази идея, защото още доста мероприятия предстоят.

Чрез предоставяне на възможност за tweet-ване на презентацията, печелите още един начин за задържане на вниманието на аудиторията ви върху същността на темата, която им представяте.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

1 COMMENT
  • Доста хитро и според мен има потенциала да е доста ефективно :)

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *