TOP
SQA

Windows XP и Flash памет

Windows XP продължава да ме изненадва всеки изминал ден. Реших да си кача един Windows XP със SP2 на флашката, за да мога да си го инсталирам на eeePC. Много и се радвам между другото на тази играчка :)

Флашката, която използвам е 1 GB и има място да качи един инсталационен Windows XP. Качвам аз операционната система и викам дай да видя какво място ми остава.
Давам десен бутон на устройството ми, което се явява F: и първо се изумлявам. Показва ми 1.38 MB капацитет на флашката при условия, че тя е 1 GB. (това можете да го видите на първата картинка). Викам си, чакай да влезна да видя в самото устройство какво става. Влизам и давам да отворя характеристиката на устройството. Пак същия обем данни и капацитет от 1.38 MB. Решавам аз да маркирам всички файлове, като няма скрити такива, и пак отивам да видя колко му е обема. Този път направо щях да падна от стола. Моят Windows XP ми показва, че капацитета на флаш устройството ми е 46.2 GB (това е показано на втората картинка). Ихаааа…явно нова технология съм патентовал без да разбера :D Да взема да продам технологията и първата по рода си флашка, че да си оправя живота :)
Не мога да повярвам, че имам толкова голяма флашка. А аз искам просто да си инсталирам Windows на Asus-a
В офиса става голяма суматоха, като един куп програмисти и анализатори, все Windows потребители, не са виждали такова чудо. Колегата Боян взе че го снима с телефона си това чудо, наречено Windows да го пуска по някакви форуми. Ако искате ми вярвайте! В следващата картинка ще видите сравнение между двата екрана за характеристика на флашката – маркирано самото устройство и избрани всички файлове в самата флашка.
Все повече ме изумява този Windows. Направо нямам думи.

Ще се радвам да споделите и Вие какви бъгове сте и продължавате да откривате в “ревюлюционната” операционна система на Майкрософт – Windows XP с инсталиран Service Pack 2. А аз между временно отивам да напиша един email на моя добър приятел Джордж, който е QA lead в Майкрософт и отговаря именно за тестовете на Windows XP…ще му съобщя за добрата новина, която открих :D
И не забравяйте, че колкото повече бъгове намираме, толкова по-добър ще стане нашият свят … е разбира се, ако има кой да ги фиксва.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

5 COMMENTS
 • ilink
  15 years ago

  cuctema, Vista black edition има такъв проблем със скоростите при флаш паметите. XP, както и новия Windows 7 (дето съм с него) нямат такъв проблем ;) тъй че мисли си кога ше сменяш ОС.

 • Kalin4y
  16 years ago

  cuctema, свали си от сайта на кингстън софтуер за флашката. С него няма да имаш проблеми при форматирането :)

 • cuctema
  16 years ago

  Аз имам подобен проблем, флаша ми е Kingston 8 GB. Но като искам да кача нещо на флаша от Vista Ultimate 32bit. (black edition) ми показва че ще отнеме 2 часа време за файл 200 мб.Форматирам флаша на вистата и от 8 гб. ми го прави на 4 гб. :) И въпреки всичко скороста несе оправя.Ако може някой да ми хелп :) Благодаря Ви предварително!

 • re
  16 years ago

  И при мен се е случвало с една флаш версия за Файърфокс, която излизаше ~1,5 GB. Форматирай юесбито и пробвай пак, ако те притеснява, иначе проблеми няма.

 • Стефан
  16 years ago

  Еми така е като се опитваш да махнеш хубавия Linux – така ти се пада :-p

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *