< Browse > Home / Лични, Разни / Blog article: Горд собственик на Asus eeepc

| Mobile | RSS

Горд собственик на Asus eeepc

February 20th, 2008 | 7 мнения | Публикувано в Лични, Разни

След доста размисли, реших и аз да се сдобия с прословутото eeepc, за което беше писал и oggin. Честно казано реших се на тази крачка, защото имах желание да се разделя с моето pocketPC – Qtek s200 и вместо да си взимам друго, “блестящият” ми ум реши да купи Asus eeepc и по-нисък клас телефон, вместо поредния покет. И така тръгнаха моите мъки да намеря, къде се продава това чудо на техниката в Пловдив. Реших да ида до Most computers, но честно казано не можах да им намеря офиса. Много се крият тези хора … :D
След кратка консултация със Стефан по телефона и гуглиране реших да ида до техен представител на ул. Гладстон 3 … пак не ги открих.
По пътя минах през Jar computers, но още щом попитам дали продават Asus eeepc (първо да не кажа, че не разбраха какво ги питах, докато им обясня за онова 7 инчовото лаптопче) и от устата на един от консултантите им се изстреля: “Не ви го препоръчвам!” … е ти ли ще ми препоръчваш, след като вече си бях поставил за цел да се сдобия с такова :)
Обадих се на моя приятел Васко, който има SEO блог и той ми каза, къде го продавали. Веднага поех към главната в търсене на магазина. Оказа се много приветливо магазинче на главната улица в Пловдив. Намира се точно до пресечката за тепето “Сахат” …. това име с помощта на колегите от офиса го разбрах, че до сега нещо ми се губеше :D (ако все още не сте разбрали за кое тепе става въпрос – това е тепето с часовниковата кула на радиото и телевизията).
Точно за 5 минути си платих 600 левчета и се сдобих с новата си играчка…добре, че преди това минах да си взема парите от едни клиенти, че иначе нямаше да има ресурс за неговото закупуване :)
Сега остава само да си поиграя с Asus eeepc -то и да видя какви са му възможностите. Мисля, още днеска да го изтествам на семинара на Чефо и Майк Рам, който организират в парк-хотел “Москва”. Задължително да присъствате … ще има доста интересни лекции, особедно за Dark Art or Science :D

About the author

Kalin4y Консултант по управление на онлайн репутация (ORM), е-PR и e-маркетинг, SEO оптимизация и email маркетинг. За контакти e-mail: [email protected], skype: kalin4y_eha или Google

Leave a Reply 2856 views, 1 so far today |
Follow Discussion

7 Responses to “Горд собственик на Asus eeepc”

 1. johnny Says:

  Моя събира прахта само.

 2. Стефан Says:

  Изглежда добре (за детска играчка ;-) ), дано да успее да си изплати парите похарчени за него :-)

 3. Kalin4y Says:

  честно да ти кажа на мен ми е много удобно. Wi-Fi му е доста по-мощно в сравнение с това на покета ми. А и днеска в университета си писах едната лекция на него…а бе, готина работа :D

 4. SSH_ON Says:

  Много нашумяха тези Asus-и. На мен повече ми харесват на Sony Vaio 12″ моделите, но цената е съвсем друга.

 5. Dessy Says:

  Работя в компания,която стимулира тези които заслужават и по този повод получих за награда въпросното устройство.Върши идеална работа при полеви условия!Има още какво да се желае,но производителите му яко са се постарали. :-) Статистиката на ASUS е че на всеки 6 секунди в света се продава по един eeepc.

 6. Петър Ачев Says:

  Навремето бяха доста модерни тези ултра компактни лаптопи, но ще ми повярвате ли, че в къщи още имаме едно такова та и го ползвахме до скоро. Жена ми много пътуваше извън България до преди година /преди раждането на първородния :)/ и Азус-а й вършеше супер работа. Аз си поиграх малко и успях да инсталирам и подкарам Windows 7. Да не повярва човек, но лаптопа хвръкна с него. Много удобна машинка но таблетите го убиха!

Trackbacks

 1. Windows XP и Flash памет  

Leave a Reply