TOP
Бизнес

Обявяване на годишен финансов отчет ГФО

… или как да спестим от 100 до 150 лв., като сами си подадем годишният финансов отчет в Търговския регистър.

След като вече сте направили отчета и баланса за приходите, трябва да го обявите в Търговския ресистър към Агенцията по вписвания.
За да обявите годишния финансов отчет, трябва да подадете следните документи в регистъра:
1. Г1 Заявление за обявяване на актове – свали от тук – попълвате данните на фирмата, съдружниците и на предпоследната страница отбелязвате “Годишен финансов отчет”.
2. Протокол от събранието на съдружниците на фирмата, с който те приемат годишния финансов отчет за изминалата година – свали от тук
3. Годишен финансов отчет, изготвен от счетоводителят Ви.
4. Счетоводна политика на фирмата – свали от тук – счетоводната политика за ЕООД / ООД е еднаква и може да ползвате този шаблон :-)
5. Справка за оповестяване на счетоводната политикана предприятието – свали от тук – тук променете данните само за Вашата фирма и дейност.
6. Декларация за истинност на подадените данни в регистъра – свали от тук
7. Платена такса към Търговския регистър в размер на 50лв.

След като попълните тези документи, отивате в регистъра и ги подавате. Също така спестявате и стотина лева за консултантска фирма или адвокат, който да подготви и подаде документите вместо Вас. Ако разполагате с електронен подпис, може да направите и процедурата по Интернет на сайта на регистъра – www.brra.bg.

Не забравяйте, че крайната дата за обявяване на годишния финансов отчет за 2008г. е 30.06.2009.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

162 COMMENTS
 • Петрова
  9 years ago

  Лекар съм и имам ЕТ. Приходите ми са под 50000 лв. Трябва ли да публикувам в интернет ГФО. Никой от колегите ми не е публикувал такъв ,но моята счетоводителка твърди ,че съм длъжна.

 • valia
  10 years ago

  Здравейте
  имам следния въпрос. за 2013 година съм подала ГФО-та на няколко фирми. сега установих, че на едната фирма съм прикачила грешен отчет /на друга фирма/. за 2013 отчетите все още не са публикувани – да чакам отказ или направо още сега да подам наново документите с правилния отчет?
  Предварително благодаря!

 • Тони
  11 years ago

  Здравейте!
  Нали тази година няма промени в исканата документация за обявяване на гфо,а именно:
  1.ГФО
  2.Г2
  3.протокол-решение на ОС
  4.декларация по чл.13,ал.4
  5.такса от 50лв
  и 6.декларация,че няма дейност,ако е така.
  Благодаря предварително!!!

 • Juji
  11 years ago

  Здравейте, имам следния въпрос. Подали сме ГФО за 2012 онлайн с ел. подпис на адв., упълномощен надлежно. Получихме отказ, поради това, че е подаден със заявление Г1, вместо Г2. има ли основание отказът да се обжалва? Може ли да подадем ново заявления, този път Г2, със същото платежно или дължим нова такса?:)
  Благодаря

 • Kalin4y
  11 years ago
  AUTHOR

  Не, маркираш си търговец и даваш нататък. Никви пълномощни и такива неща. Реално при подписването се взимат данните на ФЛ, защото въпреки, че е ЮЛ вътре ги има и твоите данни като ФЛ.

 • Reni
  11 years ago

  Благодаря ти за бързата реакция , а сега следващия въпрос ако може, за Фирмата която няма ел. подпис, какво трябва да попълня търговец или заявител, каква декларация по чл.4 или 5 да прикача и необходимо ли е нотариално заверено пълномощно че едната фирма/ без ел.подпис /упълномощава другата да и подаде ГФО.Извинявай ако станаха твърде много

 • Reni
  11 years ago

  Здравей , моля те да ми отговориш мога ли с един електронен подпис на фирма / титуляр / да подам ГФО на друга фирма при положени че и в двете фирми управител е едно и също лице.Изчетох коментарите които си публикувал относно запитване до ТР,и се обадих в ТР Плевен, при което ми отговориха че не може защото подписа е на фирма а не на физ. лице.

 • Kalin4y
  11 years ago
  AUTHOR

  Ваня, няма значение, стига да е преди 30.06.2013

 • ваня
  11 years ago

  zdraveite iskam da popitam kogato se izgotvq portokola za gfo,kakva data trqbva da se napishe za tova che e provedeno zasedanieto?

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  Итова, вече се попълва Г2 Заявление за обявяване на годишни финансови отчети – има си специален формат от тази година

 • Итова
  12 years ago

  Кажете Ви моля задължително ли се попълва на печат Г1 или може и на ръка

 • Петрова
  12 years ago

  Имам въпрос. За пръв път ще публикувам ГФО на фирма без дейност. Чета, че се подават нулеви отчети. Не ми е ясно – това, че фирмата няма дейност в момента не прави капиталът и нула, нито дълготрайните активи, нито паричните средства. В баланса, ОСК и справката за ДА пак ли само нули се пишат?

 • Татяна
  12 years ago

  Здравейте! При мен има сложен казус. ООД с двама съдружници, представляващи дружеството заедно и поотделно, единият е чужд гражданин.Дейността е спряна преди 12 год. и съответно, чуждият гражданин от тогава е в неизвестност. Имахме неблагоразумието да пререгистрираме ООД-то и това стана безпроблемно. Сега се оказва, че не можем да стартираме процедура по прекратяване без втория съдружник и което е по- лошо – не можем да подадем ГФО.Предполагам, че Законът е предвидил подобни казуси.Кой е най- безболезненият начин за действие в такива случаи? Ще Ви бъда благодарна много ако ми подскажете изход!

 • eni
  12 years ago

  Здравейте, през 2009 г. е регистрирано ЕООД с основен капитал 5000лв, внесен и веднага след това изтеглен от набирателната сметка.
  Фирмата започва дейност през 2011.
  ГФО в ТР за 2009 и 2010 не са подавани.
  Подавани са само декл. в НАП и НСИ за фирма без дейност.
  Какви са вариантите сега: може ли да се отрази внасянето на ОК 5000лв. в баланса на фирмата през 2011г. и да подаде отчет само за 2011г.?

 • р.н.
  12 years ago

  Благодаря за съветите!
  Не мога обаче да изтегля нищо друго освен Г1?
  Аз ли не правя нещо както трябва или другите неща вече не са достъпни?

 • Ivan
  12 years ago

  Вчера подадох ГФО за 2011г. За информация на всички, от тази година заявлението за обявяване на актове е Г2, а не както досега Г1. Изтеглете го от тук: http://www.brra.bg/ContentManagement.ra?contentType=2

 • Zlatka Krivoshieva
  12 years ago

  Калине,
  Въпросът мие аз като ЕТ без допълнително нети хора, т.е. малка фирма,в която работя сама трябва ли да подавам ГФО? Събрала съм различни мнения, но не са еднакви. Ти какво ще кажеш? иначе до сега- 2 год. подавам в срок, но време е да разбера так е по закон. Благодаря око ми отговориш. Златка

 • Хриси
  13 years ago

  БЛАГОДАРЯ

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  ми в http://www.brra.bg от менюто Справки > По входящ номер :)

 • Хриси
  13 years ago

  Извинявай, а после от къде да си проверявам с входящия номер дали всичко е ок

 • помощник
  13 years ago

  за ЕТ – 30 маи
  ООД, ЕООД – 31 юни
  СД, АД, КД И КООПЕРАЦИИ – 30 ЮлИ

 • Kiro
  13 years ago

  А за ЕТ-та които не подлежат на Независим Финансов Одит,трябва ли да се подава информация в Търговския регистър и до кога е срока?

 • помощник
  13 years ago

  понятието фирми кото не са развивали дейнот пък били те ЕТ не се коментира в промените на законите
  освен това някои от промените влизат в сила от 01.01.2012 г, а др. три дни след обнародването им в ДВ

 • помощник
  13 years ago

  промените в закона за ТР на базата промените в Закона за счетоводството казват:
  до 31 май подават ЕТ подлежащи на независим финансов одит/колко такива ли има у нас?/

 • надя
  13 years ago

  Към Сиси:След като фирмата е ЕТ не се подава данъчна декларация в НАП, когато не е извършвала дейност и не се подава информация в АВ, по последни промени в Закона на счетоводството чл.40 ал.8 и §9а от ПЗР ал.6

 • сиси
  13 years ago

  Здравейте!
  Моля ви помогнете ми!Сестра ми има фирма ЕТ която е със спряна дейност от 01,12,2009г,тя работи в чужбина и през миналия юни се прибра само заради прословутите отчети и Г1,направи ми нотариално заверено пълномощно с което тая година да подам тея отчети НУЛЕВИ И Г1,но в АВ не знаят все още дали ЕТ със спряна дейност ще подават такива отчети, а до колкото разбрах тая година срокът за ЕТ е 31,05?
  Трябвало ли е да подам и годишна данъчна декларация при положение,че фирмата е със спряна дейност?
  Благодаря ви предварително за компетентния отговор!

 • нели
  13 years ago
 • Krasi
  13 years ago

  Моля помогнете немога да отворя прикачените файлчета

 • IVAN
  13 years ago

  Здравйте!
  И аз не мога да отворя или сваля примерните документи от посоченият линк ако някои знае какъв е проблема,моля да помогне.Благодаря!

 • помощник
  13 years ago

  13-4 се подава и от двамата-управителя и съставителя когато подателят е съставителят на ГФО

 • Стефан
  13 years ago

  Здравейте, не знам само при мен ли е, но се опитах няколко пъти да изтегля Шаблона за ГФО или някой от другите, но нито единия от линковете не работи! Моля да помощ някой да даде работещи линкове за тези формуляри. Благодаря предварително.

 • VEST
  13 years ago

  Здравейте моля за помощ. Имам отказ за публикуване на ГФО по електронен път. Мотиви – липсва декларация от заявителя /съставител на отчетите/. А такава има подадена – булстат 200064987

 • помощник
  13 years ago

  Нулевите отчети се публикуват задължително в АВ с такса 50 лв, а глобата за неподадени е от порядъка на 2000 до 5000 лв-глобяващ орган НАП

 • помощник
  13 years ago

  Независимо, Че фирматата е в ликвицация и представляващия дружеството е ликвидаторът, то функциите на Общото събрание/едноличния собственик не са прекратени/ – те приемат ГФО и останалите решения.

 • Мери
  13 years ago

  Здравейте!
  Имам следните въпроси:
  1. Имам ЕООД пред заличаване през м. март. Трябва ли да подавам ГФО за 2010 г.Той е изготвен по СС13 и е без предходен период
  2. Ако трябва кой ще го приема АЗ или ликвидатора ми, който го изготвя. Т.е. с Г1 в агенцията какъв протокол че е приет ГФО ще се приложи

 • помощник
  13 years ago

  ПО ПрИНцИП СЪГлАСНО ЗАКОНА ЗА СчЕТОВОДСТВОТО ПУблИКАцИЯТА НА ОТчЕТИТЕ Е ЗАДЪлЖИТЕлНА И ИмА ГлОбА ЗА НЕПОДАДЕНИ И ЗА ПО-КЪСНО ПОДАДЕНИ ОТчЕТИ

 • Цетан Стоичков Кръстев
  13 years ago

  Когато фирмата не е работила през 2010 год. не се представят отчети в НАП и Статистиката, какви нулеви отчети ще се подават в Агенцията по внписванията? И защо?

 • еди
  13 years ago

  Здравейте!
  ЕООД-то ми е за заличаване и счетоводителя ми направи начален и краен ГФО за 2010-11г.Фирмата ми е спряла дейност от 2007,2008,2009и 2010година.Бях дал преди това на адвокат за заличаването на ЕООД-то и тои ме пита дали е имала дейност фирмата от 2007г. до сега,аз му отговорих НЕ.Дадеми един пакет от документи да подпиша и си спомням, че ГФО бяха нулеви.Сега като си движа сам заличаването виждам,че фирмата ми е имала баланс.Счетоводителят ми направи начален счетоводен баланс към датата на прекратяването на2010г.-в ликвидация след като се махнат загубите и разходите от минали години остава малка сума която не е облагаема.Крайният баланс е нулев за 2011г.В грешка ли съм с ГФО за 2007,8,9г.и как да процедирам.Все още не съм подал ГДД по чл.92 от ЗКПО какво да правя?

 • помощник
  13 years ago

  Глобите за неподадени ГФО са до 5000 лв.Когато фирмата не е имала дейност се подават нулеви справки на приложенията за: 2007 , 2008

 • помощник
  13 years ago

  Г1 се подава/т.е.подписва – този подпис се полага пред служител в ТР или пред нотариус, когато ще бъде подаван от пълномощник/ от управителя на фирмата, а не съдружник,който не е управител, от адвокат,с адвокатско пълномощно или съставителя на ГФО при положение, че има нотариално заверено пълномощно да публикува ГФО /ГФО се публикуват, а не се подават в ТР/при това ако ГФО справките не са в оригинал, се заверявят с подпис на управителя и печат на фирмата с текст-вярно с оригинала.

 • Николова
  13 years ago

  През декември 2009 ЕТ и ООД са регистрирени в Търговския регистър.
  И двете фирми не са финансово активни от 2005 и 2001 година./нямат дейност/Какви отчети следва да обявят в ТР и какви формуляри?
  Благодаря!

 • Стефка Митева
  14 years ago

  Благодаря за информацията,много е полезна.Все пак – остава ли задължението на ЕТ /с приход под 50 000лв./ за подаване на Заявление Г1 за обявяване на актове и плащане на държавна такса 50лв? Благодаря преварително!

 • Мими
  14 years ago

  Ох и да, ОППто има съответното крайно салдо каквото ти е по каса :)

 • Мими
  14 years ago

  Хм, ако фирмата е имала все пак някаква дейност предишни години сигурно имаш печалба или загуба някаква… виж каква сума ще ти излезе за собствен капитал, когато попълниш печалба/загуба от минали периоди в баланса- за текуща година разбира се попълваш нула. Попълни съответната сума в актива в пари на каса. Отчетът за собственият капитал го попълваш по същия начин, както си попълнила баланса. Останалите отчети са нулеви- през текущата година нямаш приходи, разходи, движение на пари и т.н. Единствено трябва да съобразиш дали имаш разходи/приходи за бъдещи периоди от предишните години, което се отчита в ОПР-то, но безкрайно се съмнявам да имаш :)

 • Хриси
  14 years ago

  Благодаря Мими! А в отчета за собствения капитал само на основене капитал да сложа 5000, и ОПР и ОПП с нули, или може би в ОПП трябва да има начално и крайно салдо 5000?

 • Мими
  14 years ago

  Хриси- пари в каса 5 000 :)

 • Хриси
  14 years ago

  Моля за помощ знаещите! Имам ООД, работило 2002г, и от тогава няма дейност.Първоначално е имало 5 000 лв внесен капитал. Мога ли сега да го пререгистрирам в АВ, като подам нулеви баланси и отчети за 2007, 2008 и 2009? Ако сложа в баланса 5000 записан капитал не знам какво да сложа отсреща?

 • маргарита
  14 years ago

  Подадох за пръв път в регистъра справката. Обаче след малко четене се оказа,че е доста непълна. Имам потвърждение по мейла.
  Подадох втори път.
  Обаче се оказа,че пак имам липсващ документ и ще я подавам 3 път.
  Въпросът ми е-всеки следващ път като корекция ли ще се тълвука? То е ясно, че ще имам отказ…

 • Милена
  14 years ago

  Благодаря ти!

 • Надежда
  14 years ago

  Ще се опитам да копирам отговора на АВ София от пощата ми

  Подател: Office добави в адреси
  До:
  Относно: FW: GFO
  Дата: Понеделник, 2010, Юни 28 12:23:28 EEST

  Здравейте,
  Нямате задължение да представяте ГФО, тъй като не съставяте такъв, съгласно чл. 32 от ЗСч.
  Приятен ден!

  —–Original Message—–
  From: Nadejda Beliovska [mailto:[email protected]]
  Sent: Friday, June 25, 2010 11:48 AM
  To: Office
  Subject: GFO

  Уважаеми Госпожи/Господа/,
  Моля да ми отговорите на следния казус. Интересува ме едноличен търговец пререгистриран в АВ през м 10.2009г. Необходимо ли е да подава ГФО/в случая ОПР/ в търговския регистър за предишни години, при положение, че приходите от дейността са под 50 000лв.; не е регистриран по ЗДДС и съгласно чл.32 от Закона за счетоводството е освободен от задължение да изготвя ОПР, а е достатъчно да води счетоводни книги-регистри.Т.е. според мен в случая ЕТ не попада в чл.40 от ЗС. Ще съм благодарна на своевременен отговор от Ваша страна.
  С уважение: Надежда Бельовска

 • Милена
  14 years ago

  Към Надежда! Извинявай би ли ми препратила мейла от АВ относно ЕТ, които не съставят ГФО съгласно чл. 32 от ЗСч! Благодаря предварително

  [email protected]

 • Надежда
  14 years ago

  Здравейте! Имам официално изпратен имейл от АВ, че ЕТ няма задължение да представя ГФО, тъй като не съставя такъв, съгласно чл.32 от ЗСч. Става въпрос за ЕТ с приходи от продажби до 50000лв.

 • Стефанова
  14 years ago

  Здравейте. Фирмата ми е ООД ,не извършва дейност и все още не е пререгистрирана. До сега съм подавала само декларация в НАП ,че не извършвам дейност. Тази година пропуснах срока и заради евентуалната глоба реших да не я подавам. Обаче сега чета и за ГФО. Моля кажете ми какво трябва да направя ? Дали направо да се заемам с документите по пререгистрацията и при това положение ще ми трябват ли ГФО за 2007 и 2008 ? А и стази декларация в НАП ,ккаво да правя ?

 • Нели
  14 years ago

  Здравейте на 23.06.2010г съм обявила ГФО на ЕТ за 2009г имам входящ номер, но все още не виждам качена информацията в сайта на търговския регъстър. Нямам и потвърждение че информацията е приета успешно, тоест миналата година получих потвърждение по електронната поща а тази година все още нямам. проверявах и по входящ номер пише че такъв не съществува. Притеснена съм какво може да означава това моля помогнете!!!!

 • Офелия Георгиева
  14 years ago

  Подкрепям разбира се петицията, подписах я. Но си задвам въпроса не е ли по разумно, вместо да подписваме петиции, по често да излизаме на улицата и тези хора, които в момента “висят” на опашка в АП, да са пред Народното събрание/тъй като той е автора на тази безумна нормативна уредба/.
  Докога ще изпълняваме безропотно свяко едно безумие на НАП, НОИ, НСИ, АВ и т.н.
  За мое най -голямо съжаление, оказва, че че ние счетоводителите сме неверояти “овце”. Пиша това с болка разбира се!!!

 • Веселин
  14 years ago

  Моля всички да подкрепят:
  П Е Т И Ц И Я
  28 юни : 18:28
  Отговори на това П Е Т И Ц И Я
  Срещу Агенция по вписванията и своеволията на НАП по повод публикуване на ГФО в Търговски регистър

  http://bgpetition.com/123456789av/index.html

 • Елена
  14 years ago

  Благодаря за напътствията при подаване на ГФО по ел. път. Справих се лесно , само ме притесни червения текст, че дължа такса, въпреки, че им прилагам платежно, но от вас разбрах, че това не е проблем, а само напомняне… имам и входящ номер на ел. поща и се надявам всичко да е О.К.

 • Ани
  14 years ago

  От АВ ни казаха ,че потребителните кооперации са освободени от такси. Това дали е така. Нашата потребителна кооперация е в ликвидация и не е развивала дейност.Подавали сме в НАП нулеви отчети. Налага ли се да подаваме всички по-горе описани документи – протоколи, счетоводни политики и т.н.Какъв комплект документи следва да подадем.

 • Михаела
  14 years ago

  Благодаря много! :)

 • Kalin4y
  14 years ago
  AUTHOR

  Михаела, сметката за таксата за обявяване на ГФО е BG18IORT81123100006421

 • Михаела
  14 years ago

  Здравейте. Много ми беше полезна информацията, но имам един въпрос – някой може ли да ми каже сметката, по която трябва да се преведе таксата. Подадохме документите по електронен път, но се оказа, че трябва да сме регистрирани, за да може да платим. А дали има вариант да се подадат отново документите като сме вече регистрирани в сайта. Предварително благодаря!

 • Таня
  14 years ago

  че те нищо не можели да направят?! Да чакам пак да ме търсят и да ми пратят писмо за санкцията? Благодаря ви!

 • Таня
  14 years ago

  Здравейте!

  За съжаление и ние сме от тези, които сме пропуснали да обявим ГФО за 2008 г. и днес получихме писмо от НАП. Ходихме в НАП и от там служителят ни посрещна с “Оф и вас какво да ви правя?! Системите ни не са свързани, кой го измисли това ние да ги събираме тези глоби!? Хвърлете я тая покана някъде и толкова. Ходете в ТР да ви кажат каква вие глобата, платете и елате да ви отпиша” Това беше целия разговор от днес, който ми се видя повече от абсурден.
  Сега може ли да подадем за 2008 и 2009 едновременно по интернет и това дали ще облекчи глобата? И какво следва да направя, да ходя в ТР да видя колко ще сме глобени, та нали НАП ги събира тези глоби, а днес ми казаха от там,

 • mariana dimitrowa
  14 years ago

  Пълна лудница е сега пред АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯ!Крайният срок е 30 юни,а опашките ежедневно са километрични.ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИСЛИ СЕРИОЗНО ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА,ЗАЩОТО ТОВА Е БЕЗУМИЕ!!!

 • Надежда
  14 years ago

  Точно така отговориха на моя въпрос от АВ, когато ги запитах с пояснение от моя страна, че ЕТ има приходи под 50000лв.и не е регистриран по ДДС. За съжаление отговора е получен по телефона.Надявах се на този отговор още повече имайки предвид чл.32ал4 от Закона за счетоводството, кото визира господин П.Христов

 • Атанас
  14 years ago

  Сигурно ли е това ,което току що прочетох

 • Надежда
  14 years ago

  Уважаеми колеги, току що направих запитване по телефона в Агенцията по вписванията и ми обясниха, че ЕТ с приходи под 50000лв не подава ГФО в АВ-търговски регистър.

 • Силвия
  14 years ago

  Милева, виж тук http://www.brrabg.com/page.php?23

 • МИЛЕВА
  14 years ago

  Моля помогнете ми – аз съм ЕТ и фирмата ми е пререгистрирана през 02.2008г.До момента не съм подавала ГФО в регистъра.Въпросът ми е – какви документи да подготвя,за кои години и с една такса може ли?Благодаря ви предварително.

 • Plamen Christov
  14 years ago

  Изкушен съм да съобщя една ерес. ЕТ до 50 000 лв. приходи не са длъжни да подават ГФО, защото:

  1) В търговския регистър съгласно чл. 6 ал. 3 от Закона за търговския регистър се подават само финансови отчети по чл. 40 ал. 1, 2 и 3 от Закона за счетоводството.
  2) ЕТ с приходи до 50 000 лв. обаче съгласно чл. 32 ал.4 не са длъжни да съставят финансови отчети, а само да водят книги-регистри.
  3) ЕТ с приходи до 50 000 лч. са длъжни да подават отчети само по чл. 20 от Закона за статистиката, които отчети за 2007, 2008 и 2009 се подават в НАП, но това не ги прави финансови отчети. Само когато ЕТ е с приходи над 50 000 лв., статистичекият отчет може да се сметне и за финансов по смисъла на ал. 3 от чл. 32 от Закона за счетоводството.

  Държавата твърдо е решила да плячкоса по 50 лв. от най-дребните, но пък и най-многобройните фирми в страната. Погледнато откъм правната страна ми се вижда, че се е самопрецакала и то точно по собствените си правила. За съжаление обаче в нашата държава има както човешка логика, така и данъчна (глобите за неподаване на ГФО се събират от НАП по списък от Агенцията по вписванията).

  Нямам желание да излагам на риск най-уязвимите – дребните фирми с малък оборот, така че си прочетете Закона за счетоводтсвото и Закона за търговския регистър и ако им вярвате заведете по 1 писмо в деловодството на Агенцията по вписванията и в НАП, че смятате, че сте изключени по смисъла на чл. 32, ал. 4. Няма лошо, ако след това се наредите на някоя от безумните опашки, платите си 50 лв. + такса за касов превод към бюджета и си предадете статистическите отчети. Поне за догодина има шанс да стане ясно, законите колкото и да са калпави ще си ги спазват ли, или не.

  Надявам се на повече отговори и коментари както “за”, така и “против”.

  Също силно се надявам някой надарен адвокат да се заеме с този пладнешки обир.

 • Нели
  14 years ago

  Здравейте да попитам: ЕТ на едностранно счетоводство, подаден е ОПР в НАП. За АП заверено копие вярно с оригинала ли трябва да представя или препис. И още едно въпросче относно допълнителните документи към Г1 Декларация относно истинността на заявените за вписване обстоятелства/това е ясно/ но “Декларация, че заявлението и приложените към него документи са предоставени от заявителя” – този документ от къде мога да го намеря. Благодаря предварително.

 • Мина Стоянова-Димитрова
  14 years ago

  Здравейте, моля за помощ!
  Тази година се регистрирах в АВ, днес си извадих електронен подпис на юридическото лице за да подам ГФО за три години по електронен път. Изпаднах в ужасно неловка ситуация – проверявайки изпратените ми документи от счетоводството, откривам липси, за които искам да ви питам:
  за 2009 имам ОПР, Баланс, отчет ПП, отчет СК, справка за предприятието, протокол от ОС
  за 2008 имам само ОПР, Баланс,справка за предприятието, протокол от ОС
  за 2007 – нямам нищо и все още очаквам документите :(, е, при мен в офиса имам протокол от ОС.
  Имам Г1 и Декларация по чл.13
  Въпросите ми са няколко:
  1. Ако правилно съм разбрала от написаното, май трябва и Счетоводна полика на фирмата и Справка за оповестяване на счетоводната политика на предприятието – Трябва ли да ги имам?!
  2. Трябва ли да имам отчет ПП и отчет СК за 2008 и 2007г.?
  3. Трябва ли да имам справка ДМА?!

  Истински ще бъда благодарна за отговорите!!!

 • МАЯ
  14 years ago

  АЗ съм ЕТ с прокурист (съпруга ми) в съдебното решение.Електроният подпис е на името на прокуриста.Въпроса ми е:при обявяване на ГФО,трябва ли да приложим нотариално заверено пълномощно?
  Благодаря.

 • Жасмина Дамянова
  14 years ago

  Веселин, благодаря за отговора, но нямам познат опитен счетоводител, който да знае.

 • Веселин
  14 years ago

  Жасмина,аз внесох ГФО за 2007,2008 и 2009г.с една такса и вече са обявени от АП.То няма време за проучвания,но ако имате възможност,попитайте някой опитен счетоводител дали е вярно,че от 01.01.2010г. таксата от 50лв.за фирми без дейност е отменена.. (аз вече бях платил,когато до мен стигна тази информация и не можах да проверя доколко е достоверна)

 • Жасмина Дамянова
  14 years ago

  Силвия, благодаря за отговора.Надявам се да не ми наложат глоба за закъсненинето за 2008 год.,на Вас казаха ли ви нещо за 2008 като подадохте и другият ми въпрос е с една такса ли ги внесохте и двата отчета.Още веднъж благодаря.

 • Надежда
  14 years ago

  ЕТ на патент за 2009г. и е работил само три месеца- 10,11 и 12. Оборот под 50000лв.Финансовия резултат е загуба.Дейността е спряна 31.12.2009г. Подадена е годишна декларация с ОПР в НАП. Фирмата е пререгистрирана в АВ през 10.2009г. Трябва ли да подавам ГФО в АВ за 2007,2008 и 2009г.? и може ли ако трябва без счетоводна политика? Моля помогнете!

 • Силвия
  14 years ago

  Жасмина, аз също подадох тази година заедно двата отчета за 2008 и 2009г и вече са обявени, така че можеш. Но за санкциите не съм наясно, някой друг ако може да каже ;)

 • Иванова
  14 years ago

  Подобно на въпроса на Ганев – може ли за 3-те години да се изпрати на ЕТ без дейност, разписано САМО от собственика? Фирмата е регистрирана 1999, от 2001 няма дейност, пререгистрирана 09,2010 но до 07,01.2010 не е извършвала дейност..Сега работи активно

 • Жасмина Дамянова
  14 years ago

  Здравейте, ако някой може да ми помогне.Фирмата ми е регистрирана април 2008г.ООД.Казаха ми, че не трябва да подавам нищо за 2008г.,а сега получих писмо за наказателно постановление от НАП, че не съм внесла отчет в АВ.Сега ще подавам за 2009год.,като си подавах год.декларация / нулева/,пак питах дали трябва да подавам каквито и да било други док.ми казаха, че не трябва.Въпросът ми е дали мога да подам за двете години сега – за 2008 и 2009г.и дали ще бъда санкционирана за 2008г.Благодаря предварително.

 • Стефан Ганев
  14 years ago

  Може ли собственика на ЕТ да се разпише едновременно като ръководител и съставител на ГФО, когато фирмата не развива дейност и ще се подават празни отчети

 • помощник
  14 years ago

  на въпроса на Михаил, мисля, че много важн е какво пише в договора за покупка на дяловете, ако този който ги изкупува си поема всички пасиви и активи и т.н.би могъл да си вземе сам решението, но не е излишно приемането на отчета за дадената година да е от тези които са били съдружници тогава

 • помощник
  14 years ago

  доколкото разбрах от неофициална инстанция за наказанията:
  1-во не отивате за да подпишете акта и веднага внасяте за публикация закъснелия отчет, защото глобите за второто били по-малки

 • помощник
  14 years ago

  много важно е ГФО да съдържа освен подписите на ръководителя и на съставителя и отдолу под тях да са написани имената им и да има печат на фирмата
  вярно с оригинала означава мокър подпис и печат на всяка страница
  образец за решение: решение на едноличния собственик на капитала на “….” ЕООД
  днес …. в качеството си на едноличен собственик на “…”ЕООД приех ГФО за 2007, 2008, 2009 г. /може и за трите заедно”
  и подпис на едноличния собственик – това решение минава идеално вече трета година , аналогично за ООД само дето днес се събраха съдрежниците и приеха по точка единствена ГФО-то

 • помощник
  14 years ago

  фирмите, които още не са пререгистрирани подават ГФО до три месеца след вписване на пререгистрацията, т.е от момента на създаване на партида на фирмата в електронния регистър
  този срок е до 31.12.2010 г.
  след този срок ще се пристъпи към служебно заличаване на фирмата, което не е за предпочитане – по-добре го направете сами, по-евтино ще ви излезе

 • помощник
  14 years ago

  ГФО се подават считано от създаването на ТР – 2008 г. т.е. от предната година 2007,2008 и 2009
  Трите отчета се подават с едно заявление Г1 и се плаща една такса
  Задължително Г1 е придружено от Декларация по чл.3ал.4 от заявителя, чийто подпис се полага или в Агенцията или пред нотариус, всичко останало може да се разпише на друго място
  При дружествата задължително трябва да има и решение на съдружниците или на едноличния собственик /а не на управителя/ за приеманато на отчетите, а не решение за публикация-това ви задължава чл.40 от закона за счетоводството

 • Силвия
  14 years ago

  Според мен само, ако се занесат от човек, различен от собственика на фирмата. Аз , като управител на фирмата/ подадох документите /и са публикувани/ без нотариална заверка ;-)

 • Антон
  14 years ago

  Не се заверяват.

  Нотариуса как ще разбере дали са верни …

 • НАДЯ
  14 years ago

  МОЛЯ НЯКОЙ КОЙТО ВЕЧЕ Е НОСИЛ ОТЧЕТА И ДРУГИТЕ ПРИДРУЖАВАЩИ ДОКУМЕНТИ В АГЕНЦИЯТА ДА КАЖЕ ДАЛИ СЕ ЗАВЕРЯВАТ НА НОТАРИУС
  СПРАВКИТЕ И ДЕКЛ
  БЛАГОДАРЯ

 • МАРИАНА ИГНАТОВА
  14 years ago

  моля зя помощ!
  фирма ООД,което ,което съществува от 2003 година,но не е
  регистрирано в търговският регистър.

  до кога е за него срока за подаване на регистрация в търговския регистър. не ми е ясно.Моля да ми кажете какво трябва да направя и до кога е срока.

  благодаря ви

 • Милкова
  14 years ago

  Хубав ден на всички!
  Оказа се, че тази дискусия е много полезна на всички. Има следния проблем и ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет. Фирмата на съпруга ми е регистрирана пре юли 2008 год. Тогава е подаден ГФО за 2007. Миналата година сме подали в НАП и Стаистиката (тогава се носеше и на двете места), но не и в АВ. Преди ден дойде писмо за наказателно постановление от НАП (там сме внесли до 30.03.2010) и те ни пратиха в АВ. Какво трябва да направим сега – ясно е, че ще внесем ГФО за 2009, но как да процедирам с този от 2008 и какъв е шанса да не ни наложат глобата, която “витае” вече по медиите – от 2000 до 3000 лв.Предварително благодаря!

 • Николай
  14 years ago

  Моля за помощ, че часове си загубих и не мога да си го изясня.Мога ли да впиша ГФО през интернет. Имам ел. подпис, но собственика на дружеството няма такъв. Трябва ли да ме упълномощи по някакъв начин и как става това?
  Благодяра и евала на всички, които сипомагат.

 • Силвия
  14 years ago

  Здравейте, знам че не е тук мястото, но ще ви попитам – знаете ли подобен сайт за попълване на Декларация по чл.15 от ЗЗБУТ? Благодаря предварително! :)

 • Силвия
  14 years ago
 • Стефан Ганев
  14 years ago

  Здравейте.Следващата седмица ми предстои пререгистрация на фирмата ЕТ, която шест години не извършва дейност /замразена/.Целта ми е просто да се запази фирмата.Въпроса ми е следният:Трябва ли да попълвам ГФО и евентуално какво да попълня, /когато не извършвам никаква дейност/и трябва ли да подавам ГФО за минали години-и колко трябва да платя.
  Предварително благодаря.Лека вечер.

 • Нели
  14 years ago

  Здравейте на всички, и аз да попитам за тази година за оповестяване на отчет на ЕТ на патент, освен Г1, ОПР и декларация за истиност на подаваните данни друго изисква ли се? /Да уточня собственика сам ще си подаде документите/ Благаодаря предварително!

 • Силвия
  14 years ago
 • МАРИАНА ИГНАТОВА
  14 years ago

  МОЛЯ ЗА ПОМОЩ СПЕШНА! КАКВО РЕШЕНИЕ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА
  ЕООД ДА НАПИША ЗА ОБЯБЯВАНЕ НА ГОДИШНИ ОТЧЕТИ В АВ

  И АКО ИМАТЕ НЯКЪВ ПРИМЕРНО РЕШЕНИЕ ОТ ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ЕООД

  БЛАГОДАРЯ МНОГО

 • Михаил
  14 years ago

  Здравейте,
  Ако можете да ми дадете съвет за следното:
  1. Фирмата е регистрирана като ООД през октомври 2009 с двама съдружници (А и Б).
  2. През март 2010 А купува дяловете на Б. Това е отразено в Т. Регистър и дружеството вече е ЕООД а ЕИК и управителя се запазват същите.
  Въпроса ми е следния:
  От чие име трябва да бъде решението на Общото Събрание за приемане на ГФО? От името на ООД или на ЕООД?

 • Валентинова
  14 years ago

  Към Лили – приемат ги и с нулеви статии, но и аз чух същия слух.

 • Валентинова
  14 years ago

  По въпросите на Мими – с електронен подпис ли ще ги подаваш и ако да, то кой е собственика на ел. подписа? Ако е без ел. подпис – нот. заверен Г1, както и нот. заверена декларация за истинността на данните. Данни на заявител – имената на собственика, търговец.

 • Валентинова
  14 years ago

  По въпроса на Силвия – ЕТ подава всички отчети, като на останалите видове дружества.

 • Валентинова
  14 years ago

  По въпроса на Еми – Да, трябва да подаде.

 • Славчо Васев
  14 years ago

  Все още има умни и добри хора едновременно!

 • eми
  14 years ago

  кой може да каже дали еоод регистрирано април 2009 и няма дейност през 2009 трябва да подава гфо в агенцията

 • Мими
  14 years ago

  Здравейте,
  ще се опитам да подам Г1 за фирма на мой приятел и се чудех:
  1/ данни на заявителя моите данни ли пиша- гледам, че миналата година адвокатът е вписал своите…
  2/ качество на заявителя- какво отбелязвам?
  3/ трябва ли ми нотариално заревено пълномощно или мога само с подписано от собственика и печат?
  Благодаря за помощта!

 • Силвия
  14 years ago

  Аз не разбрах, когато е ЕТ фирмата, кои от отчките се подават като документи от изброените по-горе. Благодаря.

 • Лили
  14 years ago

  Може ли някой да ми отговори на следния въпрос, вярно ли е, че ГФО който публикуваме не трябва да съдържа празни редове, това ми го каза една счетоводителка. Аз съм ги попълнила от формите публикувани от статистиката и естествено имам позиици, които не са попълнени, според нея трябва отново да попълня отчетите, кото да премехна нулевите позиции.Благодаря Ви :)))

 • Силвия
  14 years ago

  Валентинова, персонално благодаря ;-)

 • Валентинова
  14 years ago

  Възможно е. Да, напиши си и двете години заедно. На всички листа. :) Успех!

 • Силвия
  14 years ago

  Може и да задавам глупави въпроси, но и аз сега разбрах за подаването на тези отчети в АВ, а имам такъв и от миналата година. Та смятам да ги подам заедно двата с едно Г1 и общ протокол за приемането им и за решение за разпределяне на печалбата. Дали е възможно? И още два въпроса имам, ако някой може и иска да ми отговори – 1. Да напиша ли в Г1 срещу годишен отчет годините на двата отчета? и 2. Когато отчетите са копия всички листа ли трябва да се подпишат, подпечатат и надпишат “вярно с оригинала” или е достатъчно това да се направи само на последния им лист ? Благодаря предварително! Успех на всички в това начинание :-(

 • Валентинова
  14 years ago

  Да

 • Силвия
  14 years ago

  А подавате ли решение за разпределение на печалбата на ООД?
  “Важни особености
  За търговските дружества (ООД, ЕООД, АД и др.) освен годишния финансов отчет се прилага и решение на Управителния орган (за ООД това е Общото събрание, за ЕООД е решение на едноличния собственик на капитала) за приемане на ГФО и решение за разпределение на печалбата или покриване на загубата на предприятието. Ако отчетите не са придружени от такова решение, публикуването им ще бъде отказано.”

 • Костова
  14 years ago

  Наистина това е абсурдно ами нали има някаква причина ти да престанеш да работиш щом си спрял фирмата значи няма и пари от къде да вземеш да внасяш сега пък 50 лв. ако е имало щели сме да рабитим и да ги раздаваме ей така, ами хора също като здравното е безработен си ама всеки месец 20-така заминава, защо не се знае нали виждате ,че само се чудят от къде да ни оскубват, народа е толкова беден а пък те само “дай” “пари няма”, а пък ние да ги намерим така е,нека ни е весело,плащай си БЪЛГАРИНО докато умреш.

 • валя гетова
  14 years ago

  Смятам ,че подобни неща са абсурд и се питам има ли някой свестен адвокат да пледира да се премахне поредният парадокс в закона и поредният рекет за малките фирми на които и без това им е трудно оцеляването!Не стига,че бюрокрацията надмина всички допустими норми ами ще си и платим за изгубеният ден!Би трябвало след като сме подали данъчна декларация в НАП,който желае да си я подаде и в агенцията по вписванията само ,че с условията те да му платят 50 лв за загуба на време и транспортни разходи, а не той!

 • Пейчева
  14 years ago

  По-скоро не мнение,защото то в случая няма никакво значение ,а въпрос- как се обявява ГФО на ЕТ, и по-точно, прилага ли се някакъв протокол,счетоводна политика, оповестяване и ако да, в протокола за какво става реч. При юрид.лица е ясно, отнася се за съдбата на печалбата, нейното разпределение ,между съдружници евентуално, или покриване на загуби от минали години и т.н.И ако ЕТ е съставил съкратен отчет, който се състои само от ОПР него ли само представя.Моля ако може да ме светнете по този въпрос.Предварително благодаря.

 • Веселин
  14 years ago

  Благодаря Валентинова,
  В НАП ги подадох разбира се(в НСИ няма нужда от нищо,понеже от тази година за първи път в НАП и НСИ се подават с една декларация на едно гише).Въпросът е какво да се подаде в търговския регистър- само нулеви отчети,такса от 50лв и заявление Г1,или и седемте точки, изброени в началото на сайта(протоколи,политики и т.н.).И пак питам,има ли човек по-добър вариант от този-да замрази фирмата докогато е излишна и да не подава ГФО?

 • Валентинова
  14 years ago

  Подава се год. декларация по чл.92 в НАП за фирма без дейност, както и приложение (декларация) свободен текст до Националния Статистически Институт, че фирмата не е езвършвала дейност през годината. Декларацията се прилага към годишната по чл.92 и НАП я разпределя служебно към НСИ. За 2009 г. срокът беше до 31.03.2010 г. В търговския регистър също трябва да се публикуват нулеви финансови отчети в срок до 30.06.2010 г.

 • Веселин
  14 years ago

  Здравейте,
  ще бъда много благодарен,ако някой може да каже какви документи трябва да се подават,ако една фирма (ООД) не е имала и няма дейност?Дали би било достатъчно да се подаде само год.данъчна декларация по чл.92,подавана в НАП,от която се вижда че фирмата няма дейност?И още един въпрос:има ли някакъв вариант да не се подава всяка година ГФО,но без варианта ликвидация?(примерно временно прекратяване,замразяване).

 • Валентинова
  14 years ago

  Да, трябва.

 • Nick
  14 years ago

  Здравейте,
  Не съм много запознат, затова да попитам за 2010г същата ли е процедурата, както за 2009г? Трябва ли да подам всички тези документи отново?

 • Валентинова
  14 years ago

  Здравейте г-жо Ангелова,
  може да подадете всички отчети с една такса. Глоба за сега не начисляват. Успех!

 • Ани Ангелова
  14 years ago

  Г-н Василев, поздравления . За съжаление и аз съм от тези, които наскоро разбраха, че е трябвало да си подадат отчетите и в ТР. Регистрацията ми там е от 06.2009г. и съм изпуснала  всички срокове. Мога ли да подам и трите отчета за 2007, 2008, 2009 с една такса или за всеки отчет трябва отделна,и относно заявленията въпроса ми е същият/ Г1/.Дали има предвидена  глоба?Трябва ли нотариална заверка на някой документ, защото чух вече какви ли не легенди?Предварително благодаря ако решите да ми отговорите.

 • Валентинова
  14 years ago

  Една счетоводна политика, ако няма изменения и 3 протоколаза фин. резултат на всяка година, ако е положителен. Можеш да ги подадеш само с 1 такса.

 • Павел
  14 years ago

  Ако подам три отчета едновременно, за 2007, 2008 и 2009 години, трябва ли да подавам и три протокола – за всяка година, и три политики на фирмата?

 • тити
  14 years ago

  Може да се подадат и трите отчета за 2007, 2008, 2009 с една такса и с едно Г1.
  Дерзайте и не дававайте пари на вятъра!!!

 • Валентинова
  15 years ago

  Отчетът за 2007 г. трява да ви е съставен от счетоводителя. Могат да се подадат 2 отчета с една такса. Лично аз подадох по електронен път и таксата за отчетите за 2007 и 2008 г. ми беше 35 лв. общо.

 • Маргарита Колева
  15 years ago

  ОТ КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА 2007 Г? ЗА ВСЕКИ ОТЧЕТ ЛИ СЕ ПЛАЩА ПО 50 ЛВ?БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

 • ивелина петрова
  15 years ago

  да може да се подадат два отчета с една такса и едно Г1

 • jaki
  15 years ago

  Може ли да подам ГФО за 2007,2008,2009г със една такса,фирмата ми е ЕТ и не е имала дейност през тези години

 • Валентинова
  15 years ago

  г-н Василев, поздравления за чудесната тема и оказаната помощ. За съжаление аз съм от тези, които наскоро разбраха, че е трябвало да си подадат отчетите и в ТР. Регистрацията ми там е от 2008 г. и съм изпуснала тотално всички срокове. Колко ли ще ме глобят и дали някой е подавал по интернет след законно-установения срок?
  Предварително благодаря.

  • Kalin4y
   15 years ago
   AUTHOR

   ми може и да не ви наложат. Отидете в ТР и подайте документите. Пък каквото сабя покаже :) Най-много да Ви ги върнат, защото ТР не може да налага такива глоби…поне до колкото знам де

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  до колкото знам – не може. Трябва да си платиш за всяко ГФО отделна такса. Счетоводната политика се изработва от счетоводителят, но и шаблонна става :) То за ООД/ЕООД е почти еднаква

 • Мога ли да подам Г1 за ГФО 2007 и 2008 с една такса?

  Тъкмо това се каня да направя, че живот и здраве -и 2009г.

  Процедурята тук е изпълнима, но не разбрах кой всъщност изработва счетоводната политика?

 • Максим
  15 years ago

  А ако фирмата (ЕООД) няма дейност, никакво движение(спи)прави ли се ГФО и публикува ли се в АВ.

  • Веселин
   14 years ago

   И аз много се чудя,защо да се подава ГФО в АВ,когато една фирма няма и не е имала дейност.Още повече,че от 01.01.2010-министерството на финансите с цел облекчаване на фирмите и премахване на излишни разходи,направи така че ГОД (не ГФО) да се подава само в 1екз.за НАП и НСИ на едно гише,а когато няма дейност-не се подава нищо освен год.декларация.Не разбирам кому е нужно това дублиране при вписване в търговския регистър. Освен това като нямаш дейност как ще платиш 50лв.,без да имаш някакви приходи?Според мен законът за счетоводството (чл.40)трябва да се промени и фирми без дейност да не се вписват в АВ.
   Въпросът може би е да дадем гласност чрез пресата,да пишем на министерството на финансите ли,и аз не знам…

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  във всяка банка…като превод към бюджета :)

 • Румен Йорданов
  15 years ago

  къде се плаща таксата за публикуване на финансовият отчет

 • Рали
  15 years ago

  Благодаря, да очаквам отказ в такъв случай. Логиката ми води до там, че след като протоколът е един, на който се приемат и двата отчета в Г1.

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  до колкото знам – не може :(

 • Рали
  15 years ago

  Мога ли да подам Г1 за ГФО 2007 и 2008 с една такса?

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  ми подайте ги отново – целият пакет документи :-)

 • димитров
  15 years ago

  Става въпрос за фирма в София.

 • димитров
  15 years ago

  Какво се прави, ако си подал документите по електронен път и си получил отказ? Подадени са документите на 29.06., а днес получихме отказа (с дата 01.07.09). Пропуснали сме да сканираме протокол от общото събрание. И безкрайните опити да се свържем по телефона останаха без резултат. Дали им са верни тел. в сайта!!!!! Благодаря, ако получа инфо как да действам по-нататък.

 • Nick
  15 years ago

  Малко късно, но да попитам – всички фирми ли трябва да подадат ГФО или само регистрираните по Търговския закон? Моето ЕООД е още по БУЛСТАТ и досега не съм подавал ГФО.

  Благодаря предварително.

  • Kalin4y
   15 years ago
   AUTHOR

   Съгласно чл.40 от Закона за счетоводството, търговците по смисъла на Търговския закон публикуват годишния си финансов отчет – чрез заявяване и представяне за обявяването им в Търговския регистър. (Това се отнася дори за търговците, които не са осъществявали дейност през съответния отчетен период. Те трябва да публикуват празен отчет).

 • vista
  15 years ago

  Може ли някой да помогне с линк от каде да си изтеглим необходимите докумнети за обявяване на ГФО за 2007 год ?!
  За 2008 ги подадохме.., но едва сега разбрахме,че и за 2007 г трябва…?
  Благодарим Ви предварително ;)

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  именно, направено е да кълват парички :-)
  До преди тази година е можело на твой, собствен хостинг да го обявиш. Имаш си сайт на фирмата – качваш го там и е публично. Ама от тази година искат по 50лв. за хостване на 4-5 документа…всичко е за прибиране на парички :-(

 • Иванов Иван
  15 years ago

  Найстина полезна информация, само дето не разбрах защо се налага да го правим този отчет! нали веднъж го даваме в НАП? Сега и в АВ! Егати смотаната комунистическа държава хиляди фирми по 50 лв. само и само дето ги мързи да свържат 2-та компютра на НАП и АВ!
  Излишни неща и висене по опашките!
  БСП и ДПС и НДСВ вън от властта!

 • Тончо
  15 years ago

  Мерси(!!!) и ние подадохме днес, балгодарение на твоя пост! Бяхме забравили за тая част!

 • ivanova
  15 years ago

  Калин поклон! Благодаря за светкавичния отговор. Мислех в тази посока, но не бях убедена.
  Объркването дойде от там, че в заявление 1 или З1 отново са посочени данни на фирмата и всички заявители от 1 до 4.
  Пожелавам ти от все сърце успех в начинаннията, с които си се заел.Прекрасно начинание.

 • veseto
  15 years ago

  Днес подадохме без проблеми, още веднъж – благодаря :))

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  попълваш само тези, които не сте въвели. После го отбелязвате като допълнителен документ, като подавате г1

 • ivanova
  15 years ago

  в г1 можеш да напишеш данните на 3 съдружника ако те са 4 или повече, как следва да постъпиш рпопълваш ли 31 и какво описваш в него само данните на съдружника, който не си описал или отнова всички съдружници Извинавам се за това,че не използвам препинателни знаци но така ми е по удобно

 • ivanova
  15 years ago

  Благодаря! Строхотно! Поздравления Калин! Помощ от приятел, Дрерзай, имаме нужда от насочваща информация.

 • Benedetto
  15 years ago

  Благодаря
  Много ползезна и систематизирана информация :)
  Поклон

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  мммм, тя се дава за пълнеж само :D

 • veseto
  15 years ago

  Само да знаете, че Справката за оповестяване на счетоводната политикана предприятието е малко остаряла и има някои законови промени, поне така каза нашия счетоводител.

 • veseto
  15 years ago

  Това е много полезна ниформация. Тази седмица трябва да я свърша тази задача, така че ще ползвам съветите ти :)

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *