TOP
Популяризация в Интернет Разни

VPS хостинг от FColor.bg

VPS хостинг
Отдавна се каня да споделя впечатленията ми от FColor.BG и в частност услугите им за VPS хостинг. За да не прозвучи като реклама ще споделя и малкото негативни неща, с които съм се срещал.
Преди да тръгна да си местя всички български сайтове на VPS хостинг от FColor.bg, направих едно проучване на българският хостинг пазар. Да, има и една-две оферти от тяхната, които са по-добри, но за сметка на цената се предлагат без съпорт. Аз обичам да кажа какво искам и как го искам, пък друг да го направи, че е по-лесно…голям мързел ме е хванал последно време. А поддръжката на FColor.BG никога не ми е отказвала. Вярно, трябва да я “ръчкаш” и след 2-3 обаждания по телефон, или 3-4 email-а, проблема се решава.
До преди да започна да използвам услугите на FColor имах 4-5 акаунта в HostBulgaria, два акаунта в NS1, два в Host.BG и по един в SuperHosting и ICN. Приблизително около 450-500лв. на година за хостинг в различни компании. В момента плащам малко повече при FColor, но поне знам защо ги плащам. Всичко ми е на едно място, а аз мразя да обикалям по акаунти и да се разправям с различни доставчици – кой прав, кой крив … в повечето случай клиента винаги е виновен за проблемите :)
В началото имах малко ядове с конфигурацията на сървъра, но пък от съпорта до час-два оправяха всичко. Най-малкото, те са инсталирали криво нещата и да си го оправят. Казаха, че и до месец-два ще може да добавят IP адреси от различен C клас мрежа за VPS-ите, което ще е перфектно от SEO гледна точка.
Лично за мен, ако имате сериозен проект и залагате на него, за да печелите пари, повече от задължително е да имате стабилен хостинг. При FColor.BG може да си изберете стартов пакет от 26лв. на месец, което са цигарите Ви за месеца (зависи как пушете де). Хем ще живеете по-здравословно, хем имате идеална платформа за Вашият проект. Винаги може да разчитате на поддръжката, че ако имате някакъв проблем по VPS-a ще съдействат и ще го отстранят. Вярно, ще се чуете два-три път по телефона да им напомните, но знаете, че ще го свършат като хората.
Отдавна не съм се срещал с Димитър Аврамов, собственика на FColor.BG, но при първа възможност ще му кажа всичките си забележки. Ако повиши малко бързината на реагиране на съпорт екипа си – просто няма да има грешка.
Разгледайте VPS пакетите на FColor.BG и си изберете най-подходящият за Вас. Нямате да съжалявате, защото за съотношение качество – цена – обслужване, нямат равни на българският пазар в момента!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

6 COMMENTS
 • FColor.bg
  13 years ago

  Благодаря Ви г-н Василев за обективното review! Истина е, че понякога не реагираме толкова бързо колкото ни се иска и за това моля и вас и други клиенти за извинение! Има още какво да се желае от екипа ни за техническа поддръжка. Отговаряме бързо на клиентите, но понякога се забавяме с решаването на дадени въпроси когато не са критични за състоянието на виртуалната машина. Важно е да ви кажа, че повечето пъти собствениците на VPS не се справят с системната администрация на машината и тогава възникват ситуации. Това е нормално. Аз самият имам VPS на U.S. сървърите ни не се справям с управлението му. Тоест налага се да си плащам!

  Иначе и важно да ви кажа, че вече сме в центъра за данни 3DC (Снимки тук – http://www.fcolor.bg/colocation) и изграждаме нова Интернет мрежа, която ще ви хареса много като качество. Моля следете ни – Twitter.com/FColor – и ще получите много приятен подарък!

 • account-bg
  13 years ago

  Аз от два-три месеца също си преместих сайта при тях. Не знам какво разбирате под бавна реакция на съпорта им, но аз каквито и въпроси да съм им задал и каквито и искания да съм имал към тях винаги реагират до 10-15 минути – ако това ви се струва бавно, занчи е бавно. Според мен е добре.

 • Калин
  14 years ago

  И аз съм при тях и са ми същите впечатленията – има проблеми понякога, но много услужлив support. Правят всякакви промени по конфигурациите, когато се наложи, и не се сърдят, когато им губя времето с това :)

 • Новини
  14 years ago

  Започват да се издигат

 • Kalin4y
  14 years ago
  AUTHOR

  Айде де, няма да сбъркаш :) 26лв. на месец – кво му плащаш за сериозни проекти и самостоятелни IP :)

 • Стойчев
  14 years ago

  Гледай какви работи правиш сега. Не стига, че съм на ръба да взема от тия пакети за 26 лева ами само накланяш везните. Добро ревю, между другото ;)

what do you think?

Your email address will not be published.