TOP
Разни

За народното творчество – билети

Драматичен театър – Пловдив организира моноспектакъл на Камен Донев “За народното творчество” на 6ти Юни 2009 в Античният театър. За постановката купих 4 билета, но се оказа, че точно тогава сме възпрепятствани да отидем.

Ако някой от читателите на този блог има желание да отиде на постановката ще дам билетите на цената, на която съм ги купил – 20лв. Дата е 6ти Юни от 21ч. в Античния театър.

Началото на спектакъла е:

Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата.

Това се вижда най-добре през почивните дни, когато те отиват в селата, а хората от селата в събота и неделя посещават града, за да продават това, което отглеждат в самите села, и да си закупят от града онова, което съответно в селата липсва. Така нареченият народен творец заучава, помни, изпълнява, но също така той трябва да интерпретира, фантазира и дообогатява основно с любов и от все сърце да предава на своите наследници дообогатеното.

Важното обаче е, че в народното творчество никой не иска да развали направеното,а обратното – да го направи по-хубаво. Просто като боб.

Темата, с която ще се занимаем, е: преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието за подобряване здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората. Народните песни и танци могат да помогнат за справянето с житейските несгоди, стреса, самотата, скуката, проблеми с двигателно-опорния апарат, умората, негативните емоции, общуването. Както и да се приложи в целия диапазон на работната седмица, двата почивни дни и отделеното време в личен план.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
  • Kalin4y
    15 years ago
    AUTHOR

    писах Ви на email-a да се разберем нещо :-)

  • Здрасти,
    аз съм от Пловдив и искам билетите, какво да направя, за да ги взема?

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *