TOP
Разни

SG Експресбанк

Преди няколко месеца взех един служебен автомобил на лизинг и SG Експресбанк бяха “спонсора”. Ако трябва да съм точен СОЖЕЛИЗ. Всичко точно до преди 2 месеца.

Изведнъж SG Експресбанк или СОЖЕЛИЗ решиха да минат на системата на Банк Сервиз – efaktura.bg. Не исках да се регистрирам там, защото нямам намерение да ползвам услугите на трета страна, но те ме задължиха. Предполагам както са задължили всичките си лизинго-получатели. Прежалих се, че трябва да си дам данните на Банк Сервиз и да ползвам услуга, която по принцип ми е много странна. Странна от гледна точка на дизайн на системата и функционалност. Това е друга тема :-)

Чашата преля в последната фактура, която получих. Гледам имам просрочени суми в размер на 53 лева. Стана ми чудно изведнъж как, защо, кой и от къде ? Всички вноски са плащани на време, без закъснения и т.н. Вдигам аз телефона, а от отсрещната страна почва да ми се държи сметка как и защо не съм си проверил емайла за фактура. Ама, нали затова ме накарахте да се регистрирам в efаktura.bg, за да получавам там всичките си документи ? Да, ама данъците на автомобилите не минават от там и трябва да сте получили емайл. Поеха отговорност да го пратят отново.

Почнах да си проверявам пощата защо не съм получил писмото от СОЖЕЛИЗ (SG Експресбанк). Намерих го в СПАМ папката…а аз там рядко гледам, само трия :-)
И как няма да попадне там, като писмото няма нито заглавие, нито една дума текст – само два прикачени файла и толкоз.

Скъпи служители на СОЖЕЛИЗ и Вие мениджъри от SG Експресбанк надявам се, че ще прочетете следните редове. Така бизнес и комуникация не се прави. Научете служителите си поне заглавие на писмото да слагат, да напишат няколко думи, било то и чрез шаблонно писмо. Нищо няма да им стане, а елементарната култура и етика го повелява. Или за Вас доволният клиент е без значение ? Унифицирайте си системите си и след като карате клиентите да използват система за фактури, пращайте им всичките там. В момента трябва да мятам боб къде ще получа следващата си фактура. Обърнете сериозно внимание на обучението на служителите си и им покажете как трябва да се държат, подобно на колегите им Франция. Защото там такова обслужване надали биха си позволили. А и една усмивка на лицето и приветлив глас винаги предразполага човек.

П.П. Няма да споменавам и за един случай в началото на отпускане на лизинга, когато техен служител не ме уведоми за една допълнителна такса и трябва да си я платя доброволно отново. Какво да се прави, това са банките – издържат се от нашите такси и комисионни.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

4 COMMENTS
 • недялко делчев
  6 years ago

  Днес моите лизингодатели от “Сожелиз” ми поискаха 24 лева за три /3/ странички принтиран текст… Дори не си бяха дали зор да сложат един печат… И усмихнато и разбиращо ми казаха, че такава е тарифата. Реагирах както се досещате и казах, че ще ги рекламирам в социалните мрежи. Ето, спазвам си обещанието… После си казах, че не искам да имам нищо общо с подобни левопийци и попитах как мога да прекратя взаимоитношенията си с тях… Мога, НО… Има малка уловка, както винаги. Ако се разделим и платя остатъка от сумата по лизинга ми, губя предплатените от мен технически прегледи на автомобила… Та такива са триковете с малките букви, някъде на 9 /примерно/ страница в договора… Никога вече “Сожелиз”!

 • somebody
  13 years ago

  Ами Kalin4y че върни си автомобила щом не си доволен. Аз ако бях щях така да направя.

 • Жоро
  13 years ago

  Браво! Преди години теглих заем от SG Експресбанк – София. Толкова подигравки, унижения, загубено време и нерви от една тяхна служителка, че намразих самата банка! После имах малък конкакт и с клона във В. Търново. Също подобна служителка… Къде ги намират тия служителки? По какви критерии? (И двете бяха малко “кобилести”, тъпи и груби… Дали ги яздят?!?

 • Еми така е… в България всичко е побългарено – в това число и обслужването.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *