TOP
Разни

Защо обмислям спиране на Интернет услугата от Булсатком?

* Искам да направя едно уточнение в началото – редовете по-долу се отнасят само за Интернет услугата на Булсатком, която се предлага на територията на град Пловдив. Под никаква форма не засяга телевизията и услугата, свързана с нея. Това е лично мнение и следва да не го вземете под внимание.

И така, преди време ми се наложи да си сменя Интернет доставчика.
Претърсих почти всички читави доставчици в Пловдив, но малцина имаха покритие на моята улица. Реших да се спра на Булсатком или Нетгард, преди да ги купят. Мрежата им бе стабилна и качеството добро. Помислих си, че ще го запазят и за на пред, но Булсатком успяха да го съсипят още за няколко месеца.

Първото ми разочарование настъпи още когато идваха да ми прекарват кабелите. Ако отворите сайта на Булсатком www.bulsat.com, в частта за Интернет ще видите следният текст:

Булсатком Ви предлага високоскоростен оптичен интернет, гарантиращ надеждна, сигурна и постоянна връзка.
– Високоскоростен оптичен интернет достъп без ограничение на трафика.
– Получавате безплатен реален IP адрес, който Ви дава възможност за: конферентни разговори, видео наблюдение, охранителни камери и др.

Всичко много хубаво, стига да беше вярно. Първо – Интернет достъпа не се осъществява по оптичен кабел, а по чисто и просто нормален ФТП кабел. Второ, не получавате реален IP адрес и трето, Интернета не поддръжа дори и 50% от обявените скорости. Вярно, има загуби по трасето, ама чак толкова ли ?
Преглътнах това, а и вече момчета бяха опънали кабели, за да се отказвам. Интернет ми трябваше. Първият месец всичко беше нормално.

Второто ми разочарование започна веднага на следващият ден. Някой техен служител бе забрави да ми занесе договора в офиса им и следователно не фигурирах в системата на Булсатком. На третия ден имах проблеми и като се обадих ми заявиха, че не съм техен клиент. Е аджеба как да не съм, като имам договор и кабел влизащ в дома ми от тях. Интернета дойде и аз оставих така въпроса. След седмица случката се повтори, като този път ми обеща, че ще потърсят договора ми, за да ме вкарат в системата им. Така се мина и месец и реших да ходя да си платя абонаментната такса. И може ли да повярвате какво се случи ? Аз отново не бях “вкаран” в системата им и служителката се опитваше да ме убеди, че аз не съм техен клиент. Трябваше да се разкарвам до другия край на града, за да подписвам нов договор със задна дата, за да ме зачислят като клиент и да имам адекватна поддръжка от тяхна страна. Рекох си всичко ще свърши с това, Булсатком са голяма компания не могат да си позволят подобно отношение.

Мислите, че до тук се свършват мъките ми ? О, не, жестоко се лъжите. След два месеца ползване на услугата от компанията решиха да направят промени по мрежата си без да уведомят абонатите си. Докато разбера какво се е случило и как да си оправя проблема със съпорта, те решиха да забранят порт 25/26 на всичките си абонати. За справка, тези портове се ползват за изходящ имейл сървър по подразбиране. От тук започва и моето трето разочарование и ходене по мъките цели 2 месеца. Не се обяснявах със служители на *4800, не се обяснявах със служители в офисите им, не давах домейни ли да ми разрешат достъпа само до тях за портовете и т.н. Стигна се случая да си говоря с хора от групата в Пловдив, а ама в разговора ми се заяви “Вие разбирате повече от мен, сега ще видя да говоря със системните ни администратори”.
След близо 2 месеца опити да обясня какво искам, за да ме разберат и празни обещания от Булсатком да върнат старото добро качество на услугата си, се видя светлина в тунела. Обадиха ми се и отделиха статичен IP адрес, който между другото ми се полагаше по право според уеб сайта им, и на него разрешиха портовете. След над 40 дни без поща у нас, най-накрая имах до днес. А и аз Интернет достъпа от нас го ползвам главно за поща, скайп и да си цъкам Travian-a.

Днес наистина настъпи четвъртото ми разочарование от Булсатком, което ме накара да напиша и тази статия. Оказа се, че съм нямал право на статичен IP адрес, който ми бе даден след като някой администратор го е домързяло да ми оправи настройките и за по-лесно е сетнал IP адрес. Отивам в офиса да си заплатя месечният абонамент, а ми се казва, че ще ми свалят статичния адрес. Косата ми настръхна. Честно ви казвам. Не исках да мина през този етап отново – два месеца опити да ми разрешат портове, за да си ползвам имейла вкъщи. Свързаха ме да говоря с Ива Цолова, която се явява регионален мениджър за Пловдив. Моите извинения към Ива Цолова, от телевизия може да разбира, ама от Интернет и отношение към клиентите изобщо. Повтаряше си едни заучени фрази и най-много ме учуди следните и думи “Толкова си плащате, толкова получавате”. Може ли такова отношение от висш мениджър на Булсатком към клиентите ? Сигурно се разправях 20 мин. по нея с телефона и я умолявах да ми съдейства. Не искам реален адрес от Булсатком, искам само емайла ми да работи. Затова, че някой там не си е свършил работата трябва ние да плащаме повече.
Госпожа или госпожица Ива Цолова започна да ме изнудва – като искате, ще си платите повече. Е, защо да плащам за нещо повече, чието качество се е влошило значително? Накрая най-нагло същата служителка само мълчеше по телефона, защото нямало какво да ми каже повече. Ама извинявайте, след като няма какво да ми кажете, какво правите на тази позиция ?

Май търпението и нервите ми се изчерпаха тотално. Заради това, че Булсатком служител е решил да не свърше работа на времето и да ми замаже очите (да, и успя) сега трябва аз да плащам повече. Не е въпроса за 2 или 5 лева, въпроса е в това, че компанията по този начин изнудва клиентите си.

Имам няколко въпроса към Булсатком и ще се радвам да ми отговорят:

1. Защо аз трябва да плащам повече за това, че някой сис админ не си е свършил работата ?

2. Защо трябва да плащаме за по-лоша услуга повече ?

3. До кога ще се използвате подобни практики спрямо клиентите си и къде отиде онази прословута фраза – клиента е цар ?

4. До кога ще променяте условия по сключен договор без предупреждение и изменяте неговите условия без да уведомите абонатите си?

Ще се радвам някой да ми отговори, а аз сериозно обмислям смяна на доставчика. И нека не забравяне, че “големината” една компания не се измерва по броя абонати, а по отношението си към тях.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

100 COMMENTS
 • Няма име
  5 years ago

  Булсат са много зле.Тази компания отива на фалит лека по лека.Аз отдавна се махнах от нея,след като имах интерент само 15 дни в месеца.72 часа е правилото им за отстраняване на проблем.Веднъж ми изгоря тиви приемника.И понеже не беше основен не давах зор да си го сменя още на деня.Но никой редови клиент не може това да направи.Нямат производство вече на приемници.Спрях си 3 те лева такса за телевизора който остана без приемник.6 месеца не можаха да ми намерят нов.Сега след като се махнах от тези кратуни които не разбират от правене на бизнес,непрекъснато ми звънят на телефона да си връщам останалите ми устройства.Да но първо аз си ги плащах навремето защото не ги даваха безплатно,и второ това не е обвързано с договор.И всяка седмица ми звънят да им ги връщам защото спешно имат нужда от тях.Аз пък не зная къде са,и няма как да им ги върна.Гола вода отвсякъде.Затънали са страшно много в дългове покрай грандомащината на шефовете да пращат сателит в космоса,и сега не могат да си обслужват кредита по изстрелването.Затова и скоро ще има банкрут за тази шибана компания.Заслужи си го!

 • Анноун
  8 years ago

  От 2 години съм на Булсат и съм много доволен, никакви загуби нито на ТВ, нито на нет. Препоръчвам ги. Бях на МТел преди това, не струват.

  • Няма име
   5 years ago

   Доволни сте защото не сте изпробвали алтернативата им!

 • невменяем
  8 years ago

  umnik Says:
  August 12th, 2014 at 19:36 – щом си на оптика се обади да ти проверят сигнала, ако ти кажат че е наред – този проблем ще си го влачиш във всички възможни фирми на планетата със същата техника, която ползваш и в момента – колкото плащаш – толкова получаваш на оптиката, когато всичко е наред!!! да не говорим, че има ред други предимства – за тези, които не знаят – няма бури, няма токови удари – оптиката не ползва електричество – достатъчно е да има ток в сървърното на булсатком – ще имаш нет дори и да няма ток в целия град стига да има с какво да си захранеш твоята техника и оптичния преобразовател!!! аз имам упс вкъщи – булсатком (би трябвало хехе) също – защото съм ползвал нет когато е нямало ток…

  Булсат мизерници Says:
  December 2nd, 2015 at 0:38 – :) вземи прочети малко преди да се излагаш така – то и много други тука, ама ти правиш особено впечатление…

  Няколко обобщителни думи – Ако не ти харесва нещо – сменяй – конкуренция бол – не се изказвай неподготвен – жалък си – смешен си – ама то като се замисля – човек като умре на тези около него им е много тежко – същото е когато си тъп – ако имаш претенции и никой не ти ги признава – провери – преди да си търсиш правата – в повечето случаи грешиш – особено ако си нямаш и идея от материята…

 • Булсат мизерници
  9 years ago

  Булсат са една гадна измет. Купиха Люлин НЕТ (София), които имаха страхотна услуга и я съсипаха тоталнно. Скоростите са ужасни – не се хващайте на номера им да тествате със спиидтест.нет той просто се пропуска през филтъра. Реалния ми ъплоад на 50гигабита абонамент не достига дори 1 мегабит (тествано с други спийдтест сайтове).
  Отделно най-нагло филтрират сайтове – не знам конкуренция ли са им какво но примерно:
  диана-лтд.ком
  киа.бг
  ренаулт.бг (пиша ги на кирилица да не влязат като спам).
  и още много други…..

  СТОЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТАЗИ ФИРМА!

 • Bulsat = Shit
  9 years ago

  Култово скапана и некомпетентна работна маса на едно място.
  Надявам се никой да не им плаща на тея маймуни, които се правят, че работят в тази компания – от нагло затваряне на телефона, до тотално техническо невежество и грубо нахално, циганско-махленско отношение.

 • Румен Славов
  9 years ago

  Nikoga ama nikoga ne pravete greshkata da si pusnete internet ot bulsat.com … az sum programist i izgubih na 10 klienta s tqhnoto bezhaberie. Poveche ne iskam da chuvam za tazi firmichka. Kogato i da falirat shte im e kusno

 • Какъв интернет?
  9 years ago

  Не знам кой е виновен и кой не е и честно казано не ме интересува! Факт е, че булсатком Хасково предлагат нещо, което в най-добрия случай мога да нарека – жалко подобие на интернет връзка (пълен боклук)!

 • Свилен Абушев
  9 years ago

  От 2 години обслужването им е под всякаква критика – аз не се чувствам като клиент, а като
  “лош дължник на кредитна институция”. Имам проблем с получаването на интернето – плащам услугата без да я доставят.

  Отделът за връзки с клиентите, когато им звънне човек за проблем, го държат по минимум 10-15 минути на телефона и не дават адекватни отговори за отстраняване на възникнал проблем.

  Отказах да заплатя услугата за юни месец /услугите се заплащат авансово/, тъй като от 7.05.2015 г. не получавам интернет на адреса и пуснах жалба за констатирания проблем на [email protected], при което ми обясниха от фирмата, че ще ме компенсират за причинените неудобства като пуснат нета същия ден. За моя “неизненада” интернет не ми доставиха, при което се свързах отново с “горещите линии”. След три обаждания, с твърде нелюбезен тон ми казаха, че не могат да ми доставят услугата, тъй като нямат решение за моя проблем . Първоначалното усещане е за шизофреидно държание, беше подкрепено и с дисонанса между отделите в БУЛСАТКОМ.

  След последните ми разговори с отдела за “развръзки” с клиенти сериозно обмислям да потърся други доставчици, но бих желал да споделя емпиричния си опит за обслужване на високо нив.

 • петя
  9 years ago

  Като преглеждам коментарите май всички сме потърпевши на тази телевизия. Все по-често ми се случва да спира сигнала без обяснение и то винаги в почивни или празнични дни. Завалили ли някъде дъжд или буря сигнала го няма никакъв , пак без обяснение. Компенсации за това никакви, година вече няма двата филмови канала на АХN , не се пускат никакви други, но си взимат парите за пълния пакет. Учудвам се, че има потребители които са доволни от услугите им. Принудена съм да им търпя некачествена услуга единствено, защото там където живея сателита е по-добрия вариант.

 • Dovolen
  10 years ago

  Изчетох всичките коментари. Калине, какво те бъркат тия 2 лева? Ясно са ти казали че като искаш да ползваш собствен мейл сървър ще ти трябва стат. IP, а то се таксува 2 кинта. Какъв тие проблема?!?!?!
  И поне 1/3 от коментарите на “недоволните” тука са направо смешни!

  Относно съотношение цена/качество, ето скоростта която получавам за 24 лв/м в Плевен :)
  http://www.speedtest.net/my-result/3905964191
  И от поддръжката им съм доволен, макар че да им звъниш след 5-6 часа вечер почти няма смисъл. Но когато проблема е в самата мрежа обикновенно до 1-2 часа всичко е наред и това се случва 2-3 пъти в годината. Тоест аз техник не съм виждал откакто са ме включили, а това са вече 10-тина години :)

 • Дилко
  10 years ago

  До “заразно зло” и до всички ,които си мислят, че техниците ей тъй от кеф си правят каквото си искат :)
  Напълно нормално е когато техниците извършват проверка, да го правят с ТЕХНИЯ лаптоп, защото така се елиминира един от възможните проблемни фактори – клиентския компютър и (евентуално) рутер.
  Може би не се знае от широката (и безгрижно настроена) аудитория, че проблемите с интернета може да са много различни и дори понякога (даже след дългогодишен стаж) да се появяват за пръв път при дадения техник. Затова лесни пътища няма – проблема се зачопля от началото и се следва линия на елиминиране на евентуалните причини за симптомите.
  Много често клиенти са ме питали след една минута ” какъв е проблема,намерихте ли го?” , на което аз полу на шега полу на истина отговарям- когато го оправим ще разберем какъв е бил проблема.
  Защото методиката е такава-
  1-по симптомите се преценява колко на брой и какви проблеми може да бъдат причина за тях. При това не бива да се почива на докладваните симптоми, защото доста от тях не се забелязват от клиента или дори се преиначават от неговото незнание.
  Затова всеки техник трябва да подложи на тестове моментното състояние на интернета за да установи типа на проблема.
  И представете си ако тези тестове бъдат провеждани с клиентския компютър, дали могат да бъдат достоверни при условие, че компютърът не е достоверно в изправност?
  10 минути проверка за да се установи че няма интернет и после вече се вади лаптопа на техниците. 10 минути загуба на време. Не се прави така.
  Проверката се прави със сигурен компютър .
  2-проверката може да установи че:
  -има интернет.След като с лаптопа на техника проблем не бъде установен, се счита, че кабела е наред, трасето е наред и остава да се провери дали компютър или рутер е проблема. Ако е компютър, тогава дали е софтуерен или хардуерен проблема и така нататък до пълното му намиране.
  -няма интернет. Правят се нужните тестове по мрежата. Казва се на клиента че проблема не е в тях и се отива да се оправя проблема по трасето.

  Това е накратко процедурата която се спазва и пести най-много време.
  Всичко е едно просто елиминиране на възможни проблеми , един по един докато мрежата тръгне. Защото едни и същи симптоми определят най-различни проблеми.И са много редки случаите в които сбор от няколко симптома директно да водят до един единствен проблем.
  И всичко щеше да е добре, ако всичко върви по вода,но не винаги е така.
  Защото понякога мрежата се държи предвидимо , но понякога проблемите са по два наведнъж или пък докато се открива един проблем се появява друг, а не е изключено да се появи толкова странен проблем , като че ли законите на физиката са се продънили в дън земя и решение няма.
  Всичко се случва и вече нищо не може да ме учуди в тоя занаят :)
  За сведение – не съм техник на Булсатком.

 • umnik
  10 years ago

  @rock-a, не се напъвай. Станала е някаква грешка или просто си булсатком трол. Клиент съм им, който си търси нов доставчик, защото булсаткомите нямат читава клиентска поддръжка и интернета им е много по-бавен от обявеното. За информация съм на оптичен кабел.

 • Bojco.boev
  10 years ago

  От9години съм клиент.От 6дни чакам да ми сменят приемника.Всеки ден ме лъжат.Ще търся друг оператор.Не се набутваите.Много са безотговорни

 • wowbgorg
  10 years ago

  не знаех че булсатком предлагат интернет връзка .

 • Revenger
  10 years ago

  Виваком са боклуци и измамници !

 • rock-a
  10 years ago

  http://www.speedtest.net/my-result/3416905913 ———->>>> това за 8лв на месец, като до преди 2 месеца беше за 7лв… има нет да те убие… ако те е страх за живота – не ставай клиент на булсатком!

 • Николай
  10 years ago

  Макар и малко стара тема,искам да кажа,че вече втора година ползвам интернет услугите на Булсатком и съм повече от доволен!В сравнение с Vivacom определено са за предпочитане а скоростите са страхотни за парите,които даваме.Ето Ви един тест,който направих за последен път миналото лято,който като цяло показва страхотната скорост: http://www.speedtest.net/result/2691916865.png.
  Може би през 2011 наистина нещата са били доста зле,не знам но сега със сигурност са повече от задоволителни.
  Не съм правил нови тестове,тъй като нета го ползвам с wifi на лаптопа и не съм сядал на настолния от доста време,но скоро ще пусна там вече да видя как стоят нещата с кабел,тъй като wi-fi ми е слаб на лаптопа.

 • Nikolai
  10 years ago

  Az pyk sym mnogo dovolen ot bulsatkom. s optichen kabel sym i skorosta e po visoka ot tazi koiato zaplashtam. sygaliavam za vas… ot Plovdiv sum.

 • Анонимен
  10 years ago

  Става въпрос за гр. Варна

 • Анонимен
  10 years ago

  Здравейте!
  пиша тук, защото си търсех интернет доставчик НОВ!
  след като от

  12 деня нямам интернет заради бързия и скоростен интернет на Булсатком…

  колко пъти се обадих на оператор за да кажа за проблема>

  А те ми казват

  ” проблема не е само при вас. ще го оправим има авария заради лошото време”
  Лощо време !??!?! Падна един сняг и вече времето е лошо…

  След ново, и ново обаждане. все още чакам някой да дойде… Така и вече 2-ра седмица мина никой не дойде.

  Една жена ми се обади за да каже да очаквам Екип който ще отстрани проблема… така и мина тази седмица нито някой дойде, нито ми се обади да ми каже,че ще идва..

  Ако не бях да им се обаждам сигурно 10пъти за това време… Сигурно нямаше и да ме потърсят..

  Те не че ме потърсиха и оправиха нещата.. направо съм възмотен…

  нямам си интернет. чакаме екипа от 14-дена ще стане утре.. И така :)

  Смешна работа..

 • mimi
  10 years ago

  interneta vi ne e hubav

 • Миналия през проблема
  10 years ago

  “Марсианец” искам да дам пример за квартален интернет с, които съм в момента: 20лв на месец БЕЗ ДОГОВОР. Скорост РЕАЛНИ 10мб/с и в двете посоки БЕЗ значение бг или межд. трафик. За 2 години съм се обаждал два пъти. И двата пъти реагираха до 1 час и грешката БЕШЕ при тях. За 25 лв имат и пакет с телевизия + интернет, но за сега не се решавам да мина към тяхната тв защото липсват някой от образователните канали. Ако добавят и тях без замисляне минавам към тях. На мнение съм, че колкото е по голяма фирмата толкова по-малко ти обръщат внимание. Докато една малка фирма (визирам кв. доставчици) държат на клиентите си – лично впечатление. А и м/у не ползвам рутер – нещо, което считам, че носи само проблеми.

 • Марсианец
  10 years ago

  г-н или г-жа “заразно зло” или за по-кратко ще Ви наричам IT. От написаното от Вас разбирам само 1 – че сте имали проблем с компютъра или въпросния рутер! За да се ползва интернета нормално трябва да имате и нормално функциониращи у-ва за целта. Кой по дяволите звъни на Енергото или на ВиК, когато има проблем с пералнята!? За 2-ри път давам този пример надявам се да е за последен! От това само личи, че никой не си прави труда да чете – при това НИКЪДЕ!
  Плащате за интернет доставка, а не за поддръжка на Вашата вътрешна мрежа или Вашите у-ва IT.
  НАВСЯКЪДЕ по света, където се предлага такава услуга, а именно поддръжка на вътрешна мрежа и техника се заплаща допълнително, при това не е НИКАК евтино!
  относно Вашите заключения IT:
  КУЛБОКС – нищо не ми говори…
  ГЛОБУЛ – до колкото ми известно, Бусатком Ви дава същата възможност! имате 5 дневен тестов период, след който можете да откажете услугата!
  ВИВАКОМ – дам, държи Ви до живот с тяхните договори – УСПЕХ!

  Що се отанся до договора за 18 месеца – ами платете си техниката на Булсатком, която Ви се предоставя безплатно – 150-200лв не знам колко е точно и НИКОЙ няма да Ви кара да подписвате договор – СЪЩОТО Е и с телевизията – всеки който е готов да си плати оборудването НЕ СКЛЮЧВА договор.

  Скъпа услуга? Интернет? при положение, че имаш ТВ на булсатком интернета ти е 7лв – искам лично да ми посочиш по-изгодна оферта! като се плзват 15мбпс в двете посоки без ограничение в трафика и без да се прави разлика между БГ и международен! АБСУРД! там където е на оптика за тия 7лв се ползват 100мбпс – като временна промоция хахахахахахаха
  малеййй

  За Вас г-н/жа IT имам само едно да кажа: “READ THE F0KEN MANUAL”

 • Миналия през проблема
  11 years ago

  Един въпрос към подписалия се “the BIG lamer Says”. Г-не как така винаги излиза, че проблема е при нас клиентите а при вас всичко е наред? И как така (говоря от личен опит) преди прехвърлянето към Булсатком с години не се е налагало да се викат каквито и да е техници, а след прехвърлянето да става нормална практика? Лично аз от 7-8 месеца вече не съм ваш клиент и за тези 7-8 месеца проблеми съм нямал – нито един. Нека хората сами си трошат главите при вас и вие си обяснявайте колко е хубаво при вас. Защото Г-жата подписала се като “заразно зло Says” е напълно права. При вас ние клиентите сме в 90% виновните за проблема с интернета. И още един въпрос. Ако техниците дошли при въпросната г-жа са толкова компетентни и са разбрали къде е проблема (да кажем не при вас) защо не са я уведомили какво точно да предприеме?

 • заразно зло
  11 years ago

  Така и не разбрах как е завършила сагата на г-н Василев. Аз също случайно попаднах тук след , меко казано, дискомфорта, който ми причинява интернет доставчик Булсатком. От няколко месеца съм техен клиент и имам доста неприятни впечатления – от услугата, от обслужващия персонал / т.нар. ” техници” / и лошо отношение към хората.
  А това, което прочетох тук , че фразата ” клиента е цар” била изчерпана от съдържание просто ме потресе.
  Станах техен клиент по принуда, тъй като до скоро те бяха единствения доставчик на оптичен нет в ж.р. “Тракия” / Пловдив / .
  Първо ме впечатли срока на договора – 18 месеца ?!? / няма да коментирам / . Второ – при монтажа нахлуха 2 – 3 души , събраха кабела на предишния доставчик , сложиха каквото са откачили в куфарите / изумително!!!/, пуснаха нещо си, правиха каквото правиха и си тръгнаха . Дотук добре.
  Да, но в едни момент връзката започна буквално да ” идва” до компютъра . Понякога се разпада и нет няма с часове но аз си затварях очите. Докато отскоро започна да липсва доста често. Това вече ми дойде в повече и отидох в офиса да информирам за случая.
  Няколко дни по – късно се появиха т.нар. ” техници” – някакви младежи по на има – няма 22 – 23 години ,влязоха след лека словестна престралка дали следва да си свалят обувките когато времето е лошо , извадиха едно лаптопче и започнаха да си правят проверките .
  Стана ми неприятно и направих забележка, тъй като аз работя с МОЯ компютър , а не с техния , но те ме отрязаха .
  И започна задаването на въпроси : какво му е на интернета , на каква тарифа сте , трябва ли ви този рутер, включва ли се лаптоп към рутера, каква е антивирусната програма , правена ли е преинсталация, какъв браузър ползвам и … както всеки би се досетил , изнервиха ме до краен предел .
  Попитах къде е проблема, защо изведнъж им се срива нета и т.н. и след поредния им опит да ми вменят вина им посочих вратата . Излизайки ме уведомиха, че били четвъртия доставчик , каквото и да означаваше това / едва ли по предоставяно качество , преполагам/
  Сега се мъча с нета им докато търся друг доставчик .

  Въпроса ми към всички недоволни от този доставчик е : какво се случва , докато ние тука си говорим колко некачествена и скъпа услуга ни предоставят . Да , и скъпа !!!

  Тук искам да спомена доставчици като :
  КУЛБОКС – чийто интернет също ползвам – виждала съм техници само когато се повреди рутера и дойдоха да го сменят с нов , вече не помня от колко години ползваме услугата ;
  ГЛОБУЛ – доставчик който дава възможност за тестов период и ако не си доволен от услугата просто не я ползваш
  ВИВАКОМ – доставчик , който е приел достатъчно гъвкава политика , за да задържи клиентите си и да привлече нови

 • the BIG lamer
  11 years ago

  Все си мисля, че за да получаваш каквато и да е услуга качествено – трябва да имаш и функионираща техника за това!
  Пример:
  Ако имаш проблем с пералнята – не се обаждаш на ВиК или ЕНЕРГО, а си викаш техник да ти я оправи!
  Ако имаш проблем с колата – не се обаждаш в бензиностанцията където си заредил, а отиваш в сервиз! – вече там ако установят, че на колата нищо й няма и проблема, който има е от бензина/дизела, който са ти сипали – чак тогава отиваш да вдигаш гири!
  Отново си мисля, че техническата поддържка за да са Ви казали г-жа Колева, че има някакъв проблем на компютъра Ви – означава, че имат причина да го направят – казали сте нещо, което ги е насочило към това или са видяли такова…
  Малко са хората, които сами могат да си диагностицират компютъра им функционира ли нормално или не – проблема, е че тези които не знаят за какво иде реч видиш ли и нямат и вяра на тези на които това им е работата, за това са назначени там и имат необходимите знания!
  Много по-лесно щеше да е да си дадете компа на наякой специалист, човека да си го прегледа и ВЕЧЕ ако не установи проблем да си Ви издаде бележката (било то за плащане или нещо друго, с което можете да докажете, че този комп е прегледан от човек с повече знания от Вас) и съответно да си пуснете жалбата после на това основания, че са Ви пратили за зелен хайвер… до колкото знам вече на всички големи доставчици разговорите се записват и лесно може да бъде установено съответния чиновник/техническо лице компетентно ли е подходил към въпроса или не и съответно ще се вземат необходимите мерки – НЯМА фирма на тоя свят, която да не уважава клиентите си – за съжаление обраното не винаги се среща!
  А иначе ако действително имате проблем със съответната машина – и марсиански интернет да си прекарате Вие пак няма да можете да го ползвате пълноценно!

  Благодаря за вниманието!

 • И.Колева
  11 years ago

  Здравейте и от мен . Аз имам също проблем с Булсатком. От може би месец да не и 2-3 всеки ден както си има интернет изведнаж той спира за около 2-5 мин и после пак почва и така няколко пъти на ден. Няколко пъти се обадих в компанията за да напраят нещо по въпроса( няма да казвам каква сметка направих за телефон заради тези обаждания). Тъй като използвам рутер ми казаха да вклуча тяхния кабел към един компютър, защото можело да е от това , после след като го направих и интернета продължи да насича се обадих пак и те продължиха да ми обясняват че не било във интернет връзката а проблемът бил в мен и така аз се обаждах те ме обеждаваха, че проблемът е в мен а скоро идва време за подновяване на договора и силно се замислям дали да остана на булсатком. Преди да стане свичко това бях много доволна и някой ако ме питаше за интернета ми винаги го хвалех, но от както това е така съм разочерована.

 • lamer
  11 years ago

  г-н Колев :) ако имате рутер можете да си закачите и 1000 устройства зад/към него стига да може да ги поддържа!!! Поинтересувайте се малко преди да правите подобни изказвания! Към един договор за интернет към Булсатком можете да ползвате ДО 3 мак адреса (което на практика е излишно понеже Ви е достатъчен само 1 принципно) – което само по себе си означава, че дори и да нямате рутер ще можете да ползвате 3 различни устройства! хахахаха

  не е истина как се забавлявам с подобни форуми…
  “наистена” И-то е доста далече от Е-то за да е просто грешен клик :) ;)

  Добре е първо да се запознаем какво сме си купили и след това да започнем да го ползваме – това ще ни спести много главоболия! Не е нужно да си завършил ядрена физика с английски профил за да знаеш някои базови/основни неща!

  Read the f0kin manual !!!

 • Колев
  11 years ago

  Здравейте всички! След като прочетох само първият коментар тотално умря желанието ми да се прикача към интернет мрежата на Бул-сатком.
  И още повече като разбрах от сестра ми, че не-можело да си закача друг комп към нейната мрежа били засичали другия мак адрес и изключвали нета дабе да това са наистена големи глупости и какво? Ще дам сумати пари за лаптоп и телефон със вифи и няма да мога да ги закача към нета който плащам тогава какво правим? за всяка една машинария ще трябва да плащам по отделно такса ли?

 • lamer
  11 years ago

  Весела Тодорова – по-точно не бил могъл да се изразя!

  що се отнася до Plaxotron – General failure. не е = на Request timed out.
  добре е да се поинтересувате малко какво адажба е: “General failure.”

  ето някои от резултатите на тази грешка:

  http://superuser.com/questions/433416/why-do-i-get-general-failure-when-pinging-host-name-on-a-win-7-node-on-the-net

  http://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-US/38418349-bd29-4479-ad6c-710582ce245c/ping-transmit-failed-general-failure

  Разбира се можете да се поровите и още – сигурен съм, че ще намерите много интересни неща.
  Мой личен съвет – когато не знаете дадени опции/приложения/настройки и т.н. как се ползват – най-добре ползвайте стандартните USER ориентирани и елементарни за ползване, като не се правите на майстор да ги оптимизирате! Сигурен, съм че ако бяхте споменали тази грешка на оператора щяхте да спестите много мъки и на двете страни!
  Проблема в България (или по-точно един от тях), е че всеки си мисли, че знае всичко, а дори не осъзнава колко жалък/смешен може да е на моменти, когато започне да говори пред някой, който всъщност е на ясно!

 • Весела Тодорова
  11 years ago

  Аз съм от Хасково и съм била абонат на Близу(още от времето когато бяха Кейбълтел), на Еском, на Виваком( в службата съм още на него), на Аиданет, които бяха закупени от Булсатком. Трябва да ви кажа, че от всички изброени, единствено от Булсаткома съм най-доволна, на едните нета им беше отврат и всеки петък вечер , събота и неделя нямаше свястна връзка, гръмне ли или светне в небето – забрави за нет. Другите за кабелна и нет + домашен = 40лв, а телефона без да го ползвам до 50лв. искаха всеки месец заради преразход на минути на телефона, който не ползваме. Третата фирма Виваком е толкова зле нета, че не ми се говори, но на работата имам още една година договор с тях и ще трябва да ги изтърпя – телефон стационарен + интернет = 55лв на месец?!? просто абсурдно за това, което получавам….Сега съм на цифрова и нет за 19,80 на месец. Два пъти за 3 години от как съм им абонат съм се обаждала, но бяха много внимателни от офиса им, записаха ми поръчката и дойдоха в 18,30 в петък вечер да отстранят проблема, за което им правя евала. Другите доставчици са малко по-трудни за идване, ами записваме …. след 2 дена има свободен час да ви запиша ли. Така че явно не са едни и същи в офисите из България. Тези, които не са доволни – да си сменят доставчика, да опитат. Аз от опитване стигнах до най-добрите в момента в Хасково. Предполагам и в Пловдив имате доста доставчици – опитайте с нещо ново, може да се изненадате и да поискате да се върнете към Булсаткома:)))))

 • Plaxotron
  11 years ago

  Гледам коментарите са стари и то доста явно преди да си прекарам булсат е трябвало да почета малко!!:( както и да е явно нещата не са се променили много моя проблем е следния :
  преди месец мрежата ми прекъсваше ту имах интернет ту ми казваше че нямам мрежа (интервала имам нямам беше 2 мин имам 5 нямам )обадих се на *4800 и ме свързаха с подръжка на интернета от там ми записаха проблема и ми казаха че до 72 часа ще го оправят след точно 72 промяна нямаше пак се обадих пак свръзвания чакания на телефона (gsm “нямам домашен телефон в квартирата”)и накрая пак връска с оператора казвам му проблема си стои какво праим на което тои ми отговаря че са пуснали ticket-билет или там както го правят когато проблема е решен казах му че никои не е идвал в нас и имам същия проблем човека провери и каза да сажалявам ще пусна нова заявка и така още 72 часа така аз нямах интернет 6 дена без компенсация!!а проблема се оказа че захранването не стигало за всички лан карти или нещо подобно няма значение.Но ся пак има същия проблем и пак званя и пак ме записват 2 ден вече никои не е идвал в нас ся на страницата на булсат имат онлине подръжка с която тря да се свържеш с оператор там писах и :(03:13:57) Plaxotron: nqkoi ?
  (03:15:04) Customer Service: We apologize for keeping you waiting. Our operators are busy at the moment, please leave us a message with your email address and we’ll get back to you shortly.

  (05:27:35) *** Plaxotron joined the chat ***
  (05:27:35) Plaxotron: kade mi e netaaaa
  (05:28:43) Customer Service: We apologize for keeping you waiting. Our operators are busy at the moment, please leave us a message with your email address and we’ll get back to you shortly.
  (05:36:12) *** Plaxotron left the chat ***

  писах и до Отдел “Връзки с клиенти”
  e-mail: [email protected]
  от 2 дена нямам отговор от там

  та моите вапроси са :
  1 Кога някои ще ми каже какво става с моя интернет
  2 кои ще ме компесира за това че нямам нет
  3 Кога ще почнете да обеснявате човешки кога ще може да се оправи даден проблем

  Ще ви дам пример с мои разговор на *4800
  Аз:Добър ден може ли да ме свържите с подръжка на интернета
  Булсат:егн или номер на договор
  Аз:…….
  булсат:прехверляме ви
  бля бля бля почивка 2-3 мин музика за успокоение
  Булсат:добър ден какъв е проблема
  аз:от вчера нямам интернет
  булсат:но сега виждам че имам връзка с вашия комп.
  аз:добре имам интернет ама прекъсва което е седно да нямам
  булсат:и през колко време така прекъсва
  аз:ми 2 мин имам 5 нямам и така от 2 дена “почвам да са изнервям”
  булсат:да виждам а вие с рутер ли сте или дирекно с нашия кабел
  аз:ми с рутер съм но и махнах рутера и пробвах без него
  булсат:ми то може да е от рутера в този случаи ние нямаме вина
  аз:аве аз ко ти обеснявам до преди 3 дена имах интернет сега ми прекъсва ти за тъп ли ма имаш че немога да си настроя рутера,искам да пратиш техници да си видят кабела “тука вече съм набрал за което сажалявам и се извинявам на опратора”
  булсат:добре ще ва запиша за техник лека вечер или до чуване ми каза не са сещам
  аз:чао

  чесно казано предпочитам да ми кажат :има проблем ще пратим екип възможно наи бързо и точка по вапроса и защо предпочитам така
  1 ми щом се обаждам на подръжка много ясно че имам проблем с нета не званя да му искам някоя рецепта за готвене или телефона на някое старо гадже :)

  а това е от последните ми 2-3 мин на засичане на интернета ми :

  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Request timed out.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=11ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Request timed out.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=16ms TTL=62
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  Request timed out.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=10ms TTL=62
  General failure.
  General failure.
  General failure.
  Reply from 194.153.145.104: bytes=32 time=9ms TTL=62
  Request timed out.

  Не ме дразни факта че нямам нормално е да изгори нещо да са пренатоварени техниците всичко може да стане яд ма е че идва и спира и ма е яд че за варна нямам 1 gsm номер на които можеш да званеш и някои да ти дигне и да ти обесни с 2 дума какво става

 • rock-a
  11 years ago

  Сир Звездо, може би от бивша Югославия!? :О
  60лв – такава оферта/тарифа в Булсатком не мисля, че има… Предполагам и трипъл и фрипъл след време да имате – много ще се изненадам ако се искат такива пари предвид пазара и предвид фирмената политика, която се наблюдава в Булсатком вече години наред да предлагат нискотарифни услуги, но за щастие не и нискокачествени. Сигурен съм, че доволните са далеч повече от недоволните, както споменах и по-горе. Най-малкото щеше да се стопява, а не да расте!!! Или може би Булсатком купува клиентите си както партиите гласове по избори?! хахахаха
  Вече споменах за съотношението цена качество…
  Не съм сигурен, че мога да взема отношение за всичко, което казахте, понеже не съм убеден, че Ви разбрах напълно.
  За мен лично не се изразявате достатъчно ясно!
  С Мтел – УСПЕХ! За Мегалан – не знам дали точно там не трябва да се ориентирате, но разбира се решението си е изцяло Ваше. Да не стане само и следващия Ви доставчик черен. Или пък докато Булсатком го купи и “съсипе” по Ваши думи…

  Не забравяйте, че здравето е най-важно в живота! Точно за това пожелавам на всияки МНОГО здраве!

  Що се отнася до мрънкането – нещо като не ти харесва сменяй – защо си усложняваш живота – само да не стане така, че да не можеш да го направиш ;)

  rock-a

 • rock-a
  11 years ago

  Mr. КалинКАчОУ!
  Ако Вие нямате достъп до други компютри и доставчици – не означава, че и останалите нямат! Аз – а защо не и въпросният Сашо – имам/ме такъв и точно затова мога да правя и сравнения… А това, че личният ми Булсатком не е имал никакви проблеми вече 8-9 месеца е факт!

  Тука може би трябва наистина да се запитаме кои са платените коментари…..

  С Уважение, но без респект!

  rock-a

 • Kalin4y
  11 years ago
  AUTHOR

  Sasho0, от кога ComNet са станали част от Булсатком ? Или поне IP адреса ти така пише – аман от платени коментатори :)

 • Sasho0
  11 years ago

  Аз съм на Булсатком и искам да ви кажа,че по доволен не съм бил от нито един друг доставчик…Телевизията и интернета са им страхотни,а сега като пуснат GSM-те бих се пробвал и там.

 • Zvezdo
  11 years ago

  Само да кажа на рокера че мрежите бяха чук преди да ги купят. Нз за какво купуване с проблемите им говори. Може би е проблем че се отнасяха с уважение и правеха изключения понеже плащам най-скъпата тарифа, още навремето нещо от сорта на 60лв. Може да е проблем и че не прекъсваше.

  Ако е тука да защотава някой си който му плаща, няма кой да му повярва. И да дадох им шанс да си оправят бакиите, цяла година, писах им, обаждах им се и нищо. Никой не се трогна, нямали оборудване цели 6 месеца а в съседния вход има, е каква е тая несериозна фирма. Но аз съм за бой понеже им давам шанс, а тук конкуренция много. Мтел, сега и мегалан към тях, ми предлагат специални условия понеже съм дългогодишен клиент с няколко телефона, явно го оценяват. Само тия мишки не им дреме и не отговарят като ги питаш.

  Поздрави от новия оператор вече!

 • Zvezdo
  11 years ago

  Аз имам подобни проблеми, никаква подрръжка, даже им писах жалба и не се потрудиха да отговорят. Плащам най-скъпия интернет, стария беше ок-новия булсат не струва. Местя се и съм щастлив. За София говоря.

 • rock-a
  11 years ago

  Както споменах и по-горе :)
  Има общо взето 3 типа клиенти:
  1. Доволни
  2. Недоволни
  3. Мрънкащи – такива, на които не може да им се угоди и са с огромни претенции и самочуствие – по-често без никакво покритие!

  Доставчик без 1-вия тип клиенти е невъзможно да съществува – те са му необходими, както на нас кислорода!
  Доставчик без 2-рия тип – общо взето също няма – колкото и перфектен да е даден такъв – винаги има частни случаи.
  3-тия тип клиенти – не си струва да се говори за тях – те ще са недоволни където и да са, дори ако се преместят при конкуренцията винаги е по-добре… това е като по време на война тежко ранените врагове да не се пленяват или убиват ами да се връщат на врага… всеки с малко тактическа мисъл ще разбере защо…

  От толкова негативни постове за Булсатком интернет – да взема да пусна едно позитивно такова:
  Аз съм клиент на интернета на Булсатком от 6 месеца и до сега съм нямал никакъв проблем. Аз съм като цяло претенциозен. А скоро като ми пуснат и оптика – 100мбпс за реално 7лв (понеже имам и тв) – ами извиниявам се! Ако и не прекъсва както до сега – говорете си каквото си искате…
  Разликата може би при мен, е че тук в Стара Загора където живея, Булсата си е изграждал почти цялата мрежа сам! Имам много приятели и повечето са на Булсат – кой на оптика, кой на радио, кой на лан като мен – негативни мнения няма!!! Това ме кара да заключа, че мрежата им специално в този град е повече от добра на меко казано смешна цена!

  Тука идва другата страна на монената – нормално е като се изкупуват мрежи да ги изкупуват с проблемите им (при тв-то този проблем го няма, понеже като купят местната кабеларка просто минават и сменят цялото оборудване и махат кабелите – за нещастие, нета и тв-то не минават през едни и същи приемници и за това може би се получава известно разминаване на места). Също така смятам за нормално при положение, че фирмата е решила да прекарва оптика навсякъде да не инвестира луди пари за нещо, което ще се ползва още малко време… икономически не е изгодно.

  Така или иначе съм убеден, че има повече от 80-90% доволни клиенти в тази фирма и броят им ще расте с времето. Където има проблеми предполагам ще се оправят – ако фирмата наистина е решила да се развива правилно, в което да кажем, че съм сигурен.

  Що се отнася до разни постове от сорта на отношение и т.н. – ами до колкото ми е известно разговорите се записват:
  1. Замислете се Вие с какъв тон започвате разговора…
  2. Винаги можете да си пуснете жалба щом смятате за необходимо…
  3. 3-тия тип хора обикновенно не звънят да им се решава проблема, а да си вдигат скандал… – кому е нужно това?
  4. Избор голям, като не си доволен сменяй – както аз не смятам да го правя – парел съм се от Близоо, парел съм се от БТК(Виваком) – там повече НИКОГА! Бях и на Мегалан в София – ами да супер, ама тоя лаг, който имаха при сърфиране в нета – съм го срещал само в Верея кабел в Стара Загора преди години… иначе като цяло – да добре са, но както казах аз съм претенциозен!

  Общо взето моя опит с доставчиците ми е:
  1. Верея кабел – Стара Загора – не ставаха
  2. БТК – като цяло стабилна връзка, но налагат разни цензури, лъжат те, че не го правят, звъниш отварят ти портове на рутера (понеже не ти дават право сам да си го настройваш) и при следващия ъпдейт се налага пак да им звъниш за същото понеже си го връщат в фабрични или нещо такова – а това как не можеш да ги смениш и си се оженил за тях няма да коментирам… – НИКОГА ПОВЕЧЕ!
  3. Мегалан – София – като цяло добре, но в пиковите часове е ужас – както се изразиха някои хора тука – костенурка – и отделно този лаг – кликаш, броиш до 3 и тогава чак тръгва да зарежда… – иначе да повторя като цяло нета им е стабилен поне не се губи! – за вбъдеще – само ако нямам друга алтернатива.
  4. Интернет груп – Стара Загора – това е другата фирма от която съм доволен като цяло – бърз интернет и ти доставят това, за което плащаш, но просто услугата им е по-скъпа – затова и реших вместо 16лв на месец да давам по 7лв за същото нещо! Макар, че тия които са запознати преди 7-8 години Интернет груп бяха адски зле и при всяка гръмотевичка нета им спираше в целия град – обаче хората си решиха проблемите и сега са един стаблиен доставчик, който бих ползвал пак ако ми се наложи (макар и те като тръгнаха около Стара Загора по селата и палаките си имат своите проблемни места…) – ТУК ДА СТАВАТ!
  5. Близоо – в момента съм на тях в София – хахахахаха – кой каза, че е доволен от тях? Получаваш много по-малко от това, за което плащаш както за тв, така и за интернет – иначе има сравнително малко аварии, за 3 години мисля – 5-6 пъти е спирал, но не това е проблема – смешни скорости на високи цени – аз за тия пари ще имам ПЪЛЕН ПАКЕТ тв с 100мбпс интернет на булсатком – хехе – НЕ МЕРСИ! Ако решението беше само мое – нямаше да съм на тях – за щастие там не съм чак толкова дълго време… – НЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

  Към други оператори не си спомням да съм бил или да съм в момента!

  Що се отнася до някои персони тук, които правят забележки относно правописа – моля Ви – 1-во проверете Вашия…

  Беше ми изключитено приятно!

  НАЗДРАВЕ! и без лоши чуства :) – живота е прекрасен – както казва Йода – ако нещо те тревожи – просто се освободи от него…

 • Дракон
  11 years ago

  Бих добавил че откакто М тел купиха MAGALAN бозата е пълна

 • Петров
  11 years ago

  За интернет в Пловдив се бях насочил към Булсатком, но след всичко прочетено в блога, със сигурност ще търся друг вариант. Благодаря за информацията!

 • Frankie
  12 years ago

  Въпросното мнение се отнася за услугата на Булсатком в пловдивският квартал Кичук Париж. Взето е от форум:

  “Не, не съм в оптичният сегмент. То ако и на оптика резултатите са такива направо да си закриват интернет подразделението, което и без друго е на ниво средновековие. Въобще не искам да се впускам в подробности какви разговори водех с някаква лелка супервайзър ли каква беше… с един глас на древногръцки трагик първо ми каза, че при тях всичко било наред. После мина на вълна, че щом имам рутер 10% загуби са напълно нормални ( явно това го отработват като отговор ), след още няколко минути несполучливи опити да ме изкара мен виновен за грохналото състояние мрежата, накрая кандиса и рече ( цитирам дословно ): ” Стига сме се обяснявали, ще ти пратя човек “. Учудващо бързо за тях – в рамките на 30 минути получих обаждане от техник, че пристига. Момчето излезе кадърно и разбрано и си призна, че от известно време имат някакъв проблем който не могат все още да локализират. Разделихме се с надеждата повече да не им се обаждам, но уви, десет дни по-късно, особено в натоварените часове следобед и надвечер интернета си остава меко казано тоалетна. Препоръчвам на всеки в Кучика, ако се връзва на Булсат да е поне на оптика, защото ЛАН инфраструктурата не е мръднала грам от времето на Нетгруп.”

  За пояснение, ще кажа, че единственият сегмент този квартал, където наистина има оптика е района около улица Кукуш. Само и единствено там.

 • Master
  12 years ago

  Чета тука едни хвалби от някой за въпросния доставчик, ще кажеш че са богове. Но както повечето хора знаят (запознати) – на масовия клиент торенти и фб като му вървят всичко е наред. Та бях преди на Gnet и бях доста доволен докато булсат не си повярваха твърде много и те като някой други и изкупиха и съсипаха малките доставчици. На всеки предполагам му е ясно, че на цените които го предлагат са на загуба и за това никой не може да ме убеди в обратното. Обаче идеята по скоро е да се разкара конкуренцията и да се направи монопол – а тогава цените ще се вдигнат то е от ясно по ясно.

  На тези които не са доволни от услугите им и не само на тях – ами прекратявайте си договорите ( не е толкова сложно ) и минавайте към други то поне към момента има доста голяма конкуренция в тази област.

  Лично аз успях и повече няма да повторя с нито една услуга на въпросния доставчик.

 • Драка
  12 years ago

  Дами и господа , истината тук е само една , през последните години Булсатком се доказаха (оказаха) като монополисти в доставката на цифрова телевизия . Всеки един монопол се управлява по един и същи начин , чувам че Бил Гей тс ги привиквал на обучение (Б.А. Пази се от Българин – Монополист ) . Никъде по света един мениджър не може да си позволи да отговаря по такъв начин на въпрос , колкото и глупав да му се стори . Така ще си я карат каквото и да направим , да им гледаме сеира .

 • Хасан
  12 years ago

  От 10 год. ползвам услугите на Мегалан за интернет, друг доставчик не съм имал никога, и съм супер доволен, но понеже най-ниската цена при тях е 19 лв. за скорост 30Мб (но на мен ми е висока, защото рутера ми поддържа 10Мб), затова се оглеждах за по евтин доставчик и се бях насочил към булсата (от които ползвам тв), но това беше първия резултат който ми се отвори в гоогле, благ. ви , отказвам се на момента.
  Поздрави от София

 • Стар Травианец
  12 years ago

  Привет и от мен,големи благодарности на всички и най вече на госпоицата шефка на булсат.Също така ако в сайта на булсат имаше ясно обяснени оферти нямаше да стигна до този блог.Бях се насочил към булсатковците.Щях да изгоря като бушон.Сега съм на blizoo и мога да кажа че нямам оплаквания за нета и телевизията.При тях пък няма гъвкавост,старите клиенти са дискриминирани понеже така или иначе вече си плащат.Установявам ,че колкото е по малка алтернативата в един град толкова по зле се отнасят с клиентите си доставчиците на услуги.Чакам мегалан ,по отзивите на протребителите излиза че те са най коректни.

 • Mike George
  12 years ago

  Всички доставчици са едни и същи мошенници! Само гледат да те впримчат и плащай за интернет , бавен , като костенурка! Но ако се оплачеш , те ти отговарят , сякаш са атомни инженери или най висши учени! Всички са един дол дренки! Само привидно офертите им са различни , но щом се хванеш на въдицата , става отврат! Оплачи се на арменския поп и току виж те чул!?!

 • ilian4o
  12 years ago

  Интернета им става много скапан!И определено не съм доволен!

 • I Hate Bulsatcom Internet
  12 years ago

  Интернета на Bulsatcom не струва 1лев. Откакто купиха стария доставчик 4-5месеца вече само проблеми. За това време един пълен ден не съм имал без да спира интернета по 10-20 пъти на ден от 8-9 часа до 20-21 часа, след 20 часа неможе да зареди една страница. През един два дни ни звъня и НИЩО никаква промяна за половин година.

 • леле!!
  12 years ago

  Майко мила!!! И аз мислех да си сменям “Мегалан”-а на “Булсат”-аджийски интернет, че е по-ефтин!!! Благодаря за мненията, в нета няма къде другаде честно да прочетеш за качеството на услугата им. Сега няма да направя тази грешка! Щях да сменя кон за кокошка. Дори

  А, да, г-н Василев, а какви бяха мерките на госпожица Ива, защото там – в офисите на “Булсат” – персонала го избират да радва мъжкото око, не по компетентност. Моето мнение е, че работодателите в България 20 години не се научиха да си търсят кадърни служители, може би защото повечето от тях, шефовете, са с . . . мутренски, простете, манталитет. На клиента се предлага физика, не знание. В 99,99% от случаите работещите в сферата на услугите са гърдести, топирани, хм, девойки. Защото ако г-ца Цолова беше от втория тип, на знаещите, щеше поне кавички да сложи, когато цитира поговорката, която харесва толкова много. По начина, по който Ви е отговорила, личи, че е същество, за което мъдростта започва и завършва с притчите на Паоло Куельо и Хорхе Букай, не че имам нещо против тях самите!

  ХОРА,МОЛЯ ВИ, ПРОВЕРЯВАЙТЕ ПРАВОПИСА СИ!!! Това, което е публикувано, е срам за не средното, за началното ниво на образование в милата ни и китна Родина!!! Иначе колко чужди думичики знаем – леле-мале!

 • Някой
  12 years ago

  Сливен, преди да станат Булсат бяха НЕТ КОМ, нетком си беше добре, като стана Булсат – обещания, ще се сменят трасета, ще се дърпат оптики, скорости … Какно и да е, в началото наистина беше добре, цяла зима не е прекъсвал, до първата гръмотевица напролет – ДУУУМ, и интернета избяга нанякъде. Звъня на *4800, викат – проблеми има големи, питам нещо инфо кога ще има нет – няма инфо, когато тогаз, беше събота, викам неделя сме на планина, няма страшно, в неделя се връщаме – интернет има, малко бавен ама има. До вторник, вторник друго ДУУУМ и интернета бегА, отново. Пак звъня, пак имало проблеми. На другия ден следобед дойде, аз вече си бях пуснал резервен от друг доставчик. След няколко дни без да има ДУУУМ интернета на Булсата пак спря, звъня – наводнили им се шахтите, в интерес на истината бая дъжд изваля него ден. След още около 30 часа интернета дойде, до следващата светкавица, и пак без интернет, пак обаждане, питам оператора – при всяка светкавица ли интернета ще спира – отговора беше – ЗА ТОЛКОВА ПАРИ – ТОЛКОВА ИНТЕРНЕТ. Да маа като ще е така предпочитам да си ги икономисам толковата пари, ако го направят едновременно и още няколко хиляди клиента ще стане – бременна съм, момиченце е. Явно нищо не се прави, купуват се някакви мрежи, вземат се едни пари и никакви инвестиции. Не може моята малка вътрешна мрежа опасала цял блок да няма поражения при нито една буря, а трасетата на национален доставчик да са по-зле и от простирите за пране на баба Пена от долния етаж.

 • Iv4o
  12 years ago

  Трети ден се опитвам да се свържа с великия съпорт. Първо вдига някаква девойка която задължително те пита за какъв интернет проблем звъниш. Аз казва така и така 25 порт и т.н. и понеже звъня за 4 път, трети ден поред питам: “Има ли свободен техник?” отсреща:”Да има сега ще ви свържа.” и се почва чакането докато имаш търпение. Явно темата е станата тривиална…..Били го филтрирали порта. А бе хора те преди 10-.ноември 1989 филтрираха музиката, киното, вицовете а бе яка филтрация падаше и пак не просъществуваха. Като гледам и вие сте тръгнали натам.
  Аз мисля да се спра на мегаланци…някой да има впечатления от 25 порт в тяхната мрежа?:)

 • Добри
  12 years ago

  аз съм от Стара Загора – квартал Казански 28 . уточнявам адреса и пояснявам – това е 15 етажен блок с представете си колко потенциални клиенти.
  Истинска мъка е интернета на булсатком. Не минава седмица без проблеми и обяснения. В момента пак няма и се спасявам с флашка на глобул. Преди време ни спряха с абсурдното обяснение не сте ни клиент. Въпреки договора се преподписа нов, тва да е. Преди седмица нямаше 2 дена – оператори ми се караха и ми затваряха. Дойдоха 5 човека, да 5, и смениха устройството им и казват ще има нет до края на деня. Как до края на деня, викам аз, сега е 13 часа, ами не зависи от нас обади се еди кой си телефон. Обадих се и го пуснаха към 14 часа, но не за дълго , спряха го към 15 часа и го нямаше до другия ден. Преди 2 дена имах 25 – 50 % загуби на пакети и накъсване – обаждане пак на техен техник и ми обяснява, че проблема е при мен –винаги така изкарват- та казва кабела от тяхното устройство до компа ми не бил оригинален, същия дето го сменяваха 5 те човека преди седмица …. Днес пак е спрян и пак имали проблем.
  Бягайте много далеч от този интернет.

 • Живка
  12 years ago

  Аз съм от София , за щастие ползвам само ТВ / не за дълго/, обаждам се че телевизията насича и прекъсва и се оказва , че ще ми запишат час за техниците , които забележете ще дойдат в рамките на ……… 72 часа!!!!Така било в общите условия по договора.Така че за всикчи които искат да се включат към Булсатком ЧЕТЕТЕ СИ ДОГОВОРА.А най ме подразни тона и начина по който ми беше съобщено и след това просто затвориха телефона.Наглото и безпардонно отношение към клиенти докара доста фирми до фалит или до крачка от него , явно и тях това ги чака.

 • rock-a
  12 years ago

  Хем забавно, хем не до там забавно!
  Първо да кажа, че изчетох всичко от началото до края. Оставам с впечатлението, че повечето хора живеят в страната на приказките и си мислят, че всичко става с едно щракване на пръстите. Булсатком както и много други доставчици, които се опитват да работят правилно, да вървят в правилната посока знаят, че нещата всъщнот не се случват точно така за съжаление.
  Българската завист граници няма – да има ужасно много неуредици, също така в фирма от този мащаб има и доста хора, които не знаят защо са там, но нека не говорм прибързано.
  Да знам, че не навсякъде са им перфектни услугите, но това рано или късно ще се промени. Отделно има разни личности, които съботират този процес. Отделно има некомпетенции, които не могат да се справят с даден проблем. Отделно си има и винаги ще има мрънкащи или нищо не разбиращи люде – това си е съвсем нормално и няма място никой да се сърди на никой – хора нека не го забравяме!!!
  Булсатком може и да не предлага най-хубавите неща (макар, че за някои места може и да се поспори), но пък както казаха и по-горе някои хора – са най-евтини – аз поне не знам за интернет/тв на по-смешна цена от тяхната при това с доста добро качество както едното така и другото, разбира се стига да не е някое от проблемите места (защото булсат си ги имат такива в момента). Тези места скоро ще изчезнат (под скоро разбирайте както 1 ден така и 1 година – там никой не може да каже, защото най-малкото фирмата постоянно расте и ако продължава така – нищо чудно и да се ориентират и към страните около България), ще се намерят решения, ще се изгонят некомпетенциите и т.н.
  Що се отнася за колл-центъра им – явно не сте звъняли никъде другаде… хехе особенно в натоварено време!
  Всеки иска специално отношение и качество – така е редно и да бъде, но някои разбират това доста грешно – двустранно е чуството – както от фирмата така и от клиента – всеки тълкува нещата както си иска – истаната е някъде там.
  Що се отнася до дребните хитрувания – ами че то коя фирма не го прави – аз от 10 години всичко проверявам сам и не се доверявам на никой – както и в големите магазини си отпращам консултантите, защото знам, че ще ми кажат това което им е казано, а не 100%-товата истина.
  В 99% от случаите даже нищо не може да им се каже, защото не се нарушава нищо – ами в крайна сметка пък вие като не обичате да ви лъжат седнете и се поинтересувайте.
  Да знам, че е глупаво всеки да рабзира от всичко (а и на практика е невъзможно макар и тука в БГ да сме на друго мнение), но в крайна сметка в такъв свят живеем за съжаление…

  Булсатком имат едно ОСНОВНО ПРЕДИМСТВО – цена! в повечето случаи това е и съчетано с качество за доста повече в други конкурентни фирми – разбира се монетата има 2 страни.
  и повярвайте ми – вие недоволните едва ли сте повече от 10% – което само по себе си е един вълшебен процент. скоро и тези 10 ще изцезнат и ще останат само хората на които по никакъв начин не може да им се угоди – а те са навсякъде…

  Мога още много да пиша ама и без това се отнесох не къде трябва – с други думи:
  1.като не ти харесва – сменяй
  2.като нямаш друга алтернатива – остави хората да си свършат работата както трябва, препирането и мрънкането няма да ускори нещата
  3.разбери какво точно искаш преди наистина да го поискаш, че много често се получава така, че всъщност не си го искал реално…
  4.има тъпири навсякъде – не си мисли, че твоят дом ражда само вундеркинди (под дом разбирай обкръжение)
  5.не казвай на някой как да си върши работата – може да има много неща с които всъщност ти не си запознат и които да му пречат да направи това което ти искаш от него

  и дъра бъда бла бла

  хайде да сте живи и здрави всички и повече усмивки!
  наляха ми вече – трябва да приключвам :)

 • Елена
  12 years ago

  Споделям мнението на недоволния клиент!Отвратена съм от услугата и начинът, по който реагират при проблем.Обикновено им трябва ден.И ако има човек лошия късмет да му се изгуби нета вечер след 19 часа…:(Просто е недопустимо при тези развити технологии да не могат да реагират до час!Не мисля ,че това е качествена услуга.Още повече и скоростта е непостоянна.

 • iva
  12 years ago

  otvratitelen internet,ve4e chetvurti den sum bez internet i nqma koi da opravi problema….neznam v koi vek jiveem…prezvurlqt te tyk i tam i nakraq pla6ta6 a nasre6ta nqma nikoi…

 • Ladi
  12 years ago

  Жестока,гадна и отвратителна гавра с клиентите на Булсатком.Купиха доставчик,който преди това,беше със скапан нет,но предположих,че след като го купува такава голяма УЖ реномирана фирма,всичко ще е ок.НИЩО ПОДОБНО.За 24 дни,33 пъти се обаждах,че нямам нет,че връзката е бавна.Аз съм журналист,и нета ми е адски необходим.Плащам си за бърза връзка,а нямам никаква.Поддръжката им е от крими контингента,с нулеви разбирания.Обслужването в магазина в Разлог – на Булсатком отвратително,арогантно и просташко.Булсатком са измамници,боклуци и скапаняци.БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТЯХ.

 • gogo
  12 years ago

  Тия Булсатком са толкова зле, че нямам думи. Нямат телефони за връзка само един на който се чака по 10 мин и накрая и прекъсва, след като случайно след чакането се свържеш ти казват, че ще те свържат с техническия отдел, който след 10 мин чакане и той прекъсва. На повторното ми обаждане ми казват, че имало много хора и ако искам да звънна след половин час. При въпроса ми за телефон на някой друг в тази фирма ми се отговаря, че няма само по e-mail може да контактуваме. И че ако искам да ми оправят интернета ще трябва след половин час отново да звъня с неясен резултат. И това е откакто закупиха интернет доставчика ми преди това разликата беше огромна, откакто са Булсатком само пробелеми. Да ви сера на скапаната фирма, мен ме изгубихте тотално като клиент, а предполагам и много други. Края на месеца спирам отношенията с тях, просто няма такова дървено обслужане. А аз няма да чакам 10 дена да ми видят мейла, че нямам нет. Намирам се в София и не смятам това за нормално. Един от най-неуредените кол центрове е този на БУЛСАТКОМ, просто незнам с какви думи да изразя възмущението си от тази фирма. И пак ще се повторя, за да не ми викат, че проблема е в моя телевизор, допреди да купят интернет доставчика ми нямах никакви проблеми и с отношение и с интернет, откакто са БУЛСАТКОМ просто нямам думи ПО-СКАПАНО ОТНОШЕНИЕ, БЕЗХАБЕРИЕ И ИНТЕРНЕТ НЕ БЯХ ВИЖДАЛ !!!

 • Ицо
  12 years ago

  Страшна работа са тези Булсатци, пуснах си нет от тях преди малко повече от месец като ми казаха ще имате 2 пъти по бърз интернет от предходния си доставчик. Питам:
  – колко е това
  – двапъти по бърз от сегашния ви
  – колко мегабита ще ми дадете
  – колко получавате в момента
  – около 60
  – значи ние ще ви предложим 120 мегабита

  И си казвам и дори 100 мегабита да дадът няма да мрънкам за 20-сетете :) пуснах си заявката и сед 2 седмици ми пуснаха нета. В началото се ядваше свалях с около 40-50 почти 50% от това което се надявах, но това продължи за 3 дни и от тогава когато има нет е под всякаква критика едва стига до 1мегабайт, а телефонни и каквито и да било разговори не помагат, това ви стана ясно от предните постове.
  УЖАСНА излагация другия месец се връщам към ЕСКОМ там ми дават два пъти повече от колкото е обявено, ако кажат 30 ти дават около 60.

 • Niki
  12 years ago

  Г-жо Цолова,

  Вие осъзнавате ли, че с вашия коментар всъщност загубихте доста клиенти…

 • Даниел Димитров
  12 years ago

  Здравейте …както си търся телефона на поддръжката на булсатком-интернета и попадам на тази тъй прекрасна тема !
  Имам склад за хранителни стоки в СОФИЯ и програмата ми работи с интернет и затова станах абонат на Люлин нет и за 3 години нямах никакви проблеми с тяхния нет или ако имаше нещо обаждам се и до 20-30мин момчетата са при мен и работят вече по проблема !До тук добре ,но дойде момента в които бустат ги погълнаха и аз разбирасе като абонат на тяхната телевизия си викам еха сега нета ще стане още по добър :) но от тук почнаха проблемите и ходенето по мъките …
  1. всеки ден нета ми спира по няколко пъти и изгубих доста клиенти които разбирасе няма да ме чакат мен защото нямам нет и немога да изпиша стоката от компютъра си .
  2. Когато има интернет има нечовешки загуби по трасето !
  3. Вече незнайно защо няма подсещане за неплатена такса с смс или обаждане и такива като мен дето плащат за по 3-4 месеца на куп губят края !
  4. Не смея да се обадя на поддръжката ,защото единстения път в който го направих един господим ме увери ,че колегите вече работят по проблема и 3 дена нямах нет .
  5. Колегите в по горните постове са прави за безобразното отношение на работещите в тази фирма ,особенно когато се говори с тях по телефона !
  6. Оправданията които ми дават служители са меко казано смешни “Имаме много абонати и неможем да смогваме,затова ви записвам но немога да гарантирам дали проблема ще бъде отстранен ДНЕС ”

  Добре бе драги ми колеги от булсат ком ,защо се захващате с нещо което е непосилно за вас и по всичко личи ,че вие в един град неможете да се оправите ,а камули в цяла българия,защо набирате повече абонати когато вие неможете да обслужите като хората тези абонати дето вече имате ?

  ВАЖНО ! НЕ СИ ДАВАЙТЕ ПАРИТЕ ЗА БУЛСАТ-ИНТЕРНЕТ,ЗАЩОТО Е ПЪЛЕН БОКЛУК И СРАМ ЗА ВРЕМЕТО В КОЕТО ЖИВЕЕМ !

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  Вчера нямах интернет близо 20 часа, защото имали захранващо устройство в апартамента на някакви хора и те решили да го изключат. По никакъв начин не могли да се свържат с тях. И това са качествени услуги от Булсатком :-)
  Мислех, че само Визио имат разположени по терасите на хората захранвания в Пловдив, ама уви…и Булсатком имали!

 • Bubbles
  12 years ago

  Вчера бях в техен офис, точно по същата причина като Бланко, да питам за скоростта на ъплоуд, понеже тя ми най важна от всичко и останах като гръмнат когато чух отговора, ми ние не можем да ви отговорим на този въпрос, обадете се в централата.
  Ако не бързах много, щях да ги направя на 2 стотинки тия две кукумявки, че не стига другото, ами едната с кафе другата с цигарка и само си подала главата от стаичката за пушене.

 • BLANCO
  13 years ago

  Не съм абонат на bulsat, но все пак да напиша бегли впечатления от съпорта им по телефона.
  Чета в сайта им, че имат нови цени на интернета, но в новината не пише скорост на upload.
  Звъня на националния им телефон и се свързвам с някаква служителка Ваня Пенчева. Питам аз какъв е срока на договора, който се сключва и получавам троснатия отговор “18 месеца.” С леко неприятно усещане за струящата некомпетентност и нежелание на служителката за даване на инфо пристъпвам към главния въпрос:
  – Пише, че скоростта на download е 34 Mb/ps, а upload?
  – Какво за upload-a?
  – Ами каква е скоростта на upload?
  – В момента няма как да ви отговоря на това.
  Пожелах лека работа и затворих оставайки гузен, че занимавам заетата служителка с такива дреболии. На вярно написаното от мен не е важно, но ме дразни подобно отношение от подобни служители. Фирмата не предлага 50 услуги, а и да предлага те трябва да са в състояние да отговорят на някои основни въпроси. И не намирам за меродавни оправдания като “Тези въпроси не са от компетентността на операторите.” Сигурно са там, за да обсъдим последния епизод на “листопад”.

 • skymastar1
  13 years ago

  Благодаря за полезния савет.Тъкмо се 4удех дасе хванали на въдицата на булсатком .И ще ги пропусна тези перфектни достав4ици.Преди време им бях абонат иги отсвирих.после турците им разбиха кодировките,пускаики тунери с емулатори т.е.крадци.Те саздадоха булкрипт или нещо такова но ито неще устиска на хакерите.преди години ползвах тунер които разбиваше френските и полските пакети набързичко булсатком ги нямаше още та мисалтамие цените им се дигат на базата на тези нови кодировки които саздават нали се сещате колко трябва да вземе един екип за тази услуга ,после смяна на карти,ресивари,софтуеари и тн. кои мислите плаща за това Дядо Мраз ли ?И ако ги хакнат осте веднаж пак щего отнесете вие клиентите.

 • паолина
  13 years ago

  Здравейте, няма да разказван на дълго и широко какво ми се случи с Булсатком.
  Няма да ги ползвам повече за интернет доставчик, нито искам да се чувам по телефона с НИКОЯ от операторките им.
  Потресена съм от отношение към клиента, от скоростта на задвижване за решаване на проблема и от искрено заявено неумение да се справят с нещата.
  Не стават.
  Който още се чуди да търси малки локални ланове. Така смятам да направя.

 • stefanidi
  13 years ago

  Аз съм абонат на Люлин нет.След сливане с Булсатком е пълна трагедия.Няма на кого да се оплачеш.Записват за повреда,но резултат никъкъв.До кога.ул.360N7a.

 • Веска
  13 years ago

  Е да си кажа и аз, откакто Булсат купиха доставчика ни в Банкя всичко е пълна трагедия, няма по-нечитаво и ниско качествено обслужване:-(

 • oziris811
  13 years ago

  Благодаря за отговора. Ще последвам съвета Ви.

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  Провери коя фирма са купили във Варна, защото Булсат директно изкупуват фирми и се поразрови какво е било тяхното качество, после сам ще разбереш :)

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  oziris811, това всичкото като скорост,което виждаш го делиш на 8 и изваждаш от 30 до 50%, и ще разбереш колко ще ползваш :-)

  100 Mbit/s е връзката, която Интернет доставчика пуска по трасето към теб. 100 / 8 = ~ 12 MB/s сваляне на филми или файлове от БГ интернета. Сложи едни загуби по трасето и факта, че има други потребители накачени по него – стават към 6-7 MB/s, което си е доста добре. Все пак зависи и за какво ползваш Интернет-а си :)

 • oziris811
  13 years ago

  От толкова много мнения и коментари по темата лично аз не можах да прочета нито едно такова, което да казва каква е скоростта на нета чрез Булсатком. Ето това ме интересува. Обмислям смяна на доставчика (нямам критики към досегашния). От скоро забелязвам във Варна тяхна реклама интернет и тв за 13лв. Ясно ми е, че това сигурно е за минималните им пакети, но дори още 10лв. отгоре ме устройват. В момента плащам 40лв. общо за двете услуги тв към Булсатком и нет към варненски доставчик -20 нет – 20 тв-Булсатком.
  Имам колебания, които се опитвам да реша. Най-голямото е скоростта.
  Не съм много наясно с точните формулировки но в момента получавам 100мбпс и 10мбс. Не знам това 100 какво е точно (м/у забелязах в сайта на Булсатком, че предлагат 96 и то на най-скъпата си оферта)
  но да довърша за сегашния си нет. Това, което виждам със собствените си очи е: downloud 11-12mb/s – uploud 8-9mb/s.
  И двата вида скорост ми трябват приблизително каквито са си.
  Ще ми отговори ли някои, ако сменя доставчика със Булсатком-Варна, ще получавам ли подобна скорост и за каква сума?
  Защото ако ми кажат нещо от сорта на 40лв тв/нет няма смисъл да се местя съгласете. Проблеми, договори и т.н. Ако не бях видял тази оферта не бих си и помислил за смяна на нета.

 • Колеца
  13 years ago

  Живея в София и съм крайно доволен от услугите на Булсатком. При нас всичко е със fiber to the home и нямам никакви оплаквания от доставката на интернет. Перфектна е.

 • hahahu
  13 years ago

  Lazy_666 :

  Ми че ти си си шибан спамер :)

  Това в областта на майтапа.

  Аз съм към булсат и ми пуснаха порт 25 за моя мейл сървър и ми дадоха статичен адрес, всичкото това ми отне само един мейл и един телефонен разговор.

  Явно има различен начин на общуване – единя е да отидеш в касата и да се правиш на велик, после да публикуваш блог, а другия е да питаш по телефона и да си изпратиш искането по мейл.
  Аз избрах втория и проработи :)

 • Lazy_666
  13 years ago

  Г-жа Цолова,

  а Вашият smtp сървър ще ми позволи ли да пращам по 12’000 мейла на всеки 3-4 дена? Не е спам, просто изпращам седмичен бюлетин. Също така, каква гаранция може фирмата да ми даде, че няма да преглежда и съхранява моята комуникация? Зная, че не Ви интересуват писмата ми от аха.бг, но не това е въпросът ми.

  Проблемът с динамичното IP е, че мога да попадна на IP от нечий черен списък и да не мога да го използвам. В този случай някой от Вашите колеги има ли идея как се процедира за изчистването на репутацията на това IP? Ще Ви подскажа, потребителя трябва да изиска изчистването му, защото доставчиците не ги интересува. А това, че потребителя не е виновен е дреболия.

  Сега като разгледах се оказа, че на сайта на Булсатком няма правовата рамка според която оператора функционира. Няма също общите условия. Всъщност има само някакви ЧЗВ които от край време са съставяни предимно от отдела по маркетинг.

  Ако на г-н Василев му се занимава, съвсем смело може да си внесе жалба в КЗП за грубо нарушение на правата му като потребител.

 • невена
  13 years ago

  Аз съм клиентка на интернета на булсат и съм много доволна.
  Бях на мрежата на коел, които бяха купени от булсат.
  Преди няколко месеца ме прехвърлиха от мрежата на коел на мрежата на
  булсатком направо на оптика и тогава видях разликата.
  Супер е !

 • Стефан
  13 years ago

  Булсат изкуват интернет доставчици в градовете в които предлагат интернет. Поради тази причина качеството на услугата, е различно за всеки град. Можеби след след време ще успеят да предложат адекватна услуга, но към момента предлагат това което са купили.

 • sinsi
  13 years ago

  да видим какъв ще е интернета на Булсатком и в град Шумен качествен ли ще е ? в офицялният им сайт пише че имат нет в градът да ама не все още.

 • Люба
  13 years ago

  И аз съм от “почти” доволните клиенти на Булсатком в София.
  Поискахме пакет ТВ и Интернет. ТВ инсталираха бързо, но интернета го чакаме 1 месец, при официален срок 14 дни. После трябваше да платим телевизията на една каса, а за интернета да ходим в друга каса, заради разни сляти фирми и т.н. Освен това по-грешка не са ни взели таксата за втория приемник. Та сега ще ги посещавам за 5 път.

 • koev
  13 years ago

  Супер си е и интернета и телевизията на булсатком.
  Няма друга национална телевизия с интернет която да е
  БЪЛГАРСКА и цените да са като за българи.

  Няма друга на която за 20лв да получа свястна телевизия и интернет.

  Пускат ми оптика до дома за тази цена.

  кулбокса нека си е кул, ама цифрата им е като за америка.

  Не ви ли писна да джвакате …. на еон , бтк , близу, софииска вода и други измислени чужди фирми , които ни обират и изнасят парите ни някъде на май… си.

 • stardust
  13 years ago

  Само искам да споделя отличните си впечатления за coоolbox услугите в Пловдив. Оптиката наистина влиза в дома. Ако си фирма, ще ти я прекарат където и да си стига да си платиш съответните такси. Поздрави!

 • Георгиев
  13 years ago

  Включвам се като недоволен нелоялната политика на Булсатком.
  Преди време ползвах телевизията им – никога повече няма да допусна подобна грешка. Подписах договор за да монтират безплатно оборудване, но само месец след това, пакетите бяха променени и за да гледам 7-те телевизии на които държа, трябваше да плащам почти максималната такса (почти двойно). От това по-нелоялно отношение към клиента – няма! Бях предплатил таксите до изтичане на договора, но преминах на алтернатива през интернет и не ползвах услугата им въобще повече.
  Ако трябва да разчитам и нямам друга алтернатива, по-скоро няма да ползвам нищо, но никога отново Булсатком! Разбира се всички приятели са уведомени и знаят от с кого да не забъркват ако държат на нервите си!

 • steve
  13 years ago

  Аз ползвам в Пловдив също като тебе. Така и не мога да разбера защо ти е статичен адрес , но ти си знаеш. Реален не значи статичен.
  Аз съм доволен от това което ми дават като услуга и цена.
  Всеки си има мнение все пак.

 • kalin
  13 years ago

  Хора , аз пък ползвам от Булсат в София и интернет и телевизия.
  Интернета ми е С ОПТИКА ДО ДОМА . Да с медия конвертор и оптиката влиза в къщи. Скоростта е супер , цените също.
  По Другите градове не знам как е и не ми пука :)

 • Steliyan
  13 years ago

  И аз ползвам Булсатком интернет и аз плащам и получавам вероятно същата услуга – в момента дори съм на НАЙ-високият им абонамент. Оценявам факта, че си “заблуден”, че интернета ще дойде с медия конвертора у дома ти, но аз изрично попитах преди да им кажа – идвайте да вкарате жицата у дома. Получавам доста добра услуга за парите си, IP адреса ми е РЕАЛЕН, статичен – виждаш го в блога си.
  Беше динамичен, но пак реален, попитах и ми настроиха статичен – без да се разправям с никой, без да влизам в изрични пререкания. Не ми дреме за порт 25 защото нито един уважаващ себе си мейл сървър не комуникира само по порт 25, а също така има и Secure SMTP port 465. Лично аз винаги съм ползвал пощенски услуги от доствчици поддържащи и двата протокола, но предпочитам SSMTP :) Въпрос на вкус. Харесва ми скоростта, харесва ми и това, че ако не ми трябва най-високата скорост – мога да си платя за най-ниската – без да страдам от друго освен от влошаване на скоростта. Явно във Варна екипът е по-кадърен, знам ли?

 • Сибо
  13 years ago

  След 6 години с БТК, тази година бях готов да късам с тях и аха аха да подпиша с Булсатком/g-net, попаднах на твоята статия. Вече не съм много сигурен че ще си сменя доставчика, защото проблемите са едни и същи в повечето големи фирми. Колкото по-големи толкова по-тромави. Май ще дочакам БТК и техният FTH (дано да си струва чакането) да дойде и на моята улица във Варна, обещават до края на годината да стигнат до по-централните квартали, при това че ring-га са почнали да го затварят от вън на вътре.

  Интернета умира при първата гръмотевица, но надеждата умира последна! ;)

 • Иван Савков
  13 years ago

  Таз кака Ива Цолова ся па са изкара жертва… ех…

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  @Ива Цолова, госпожа Цолова, наистина май не искате да осъзнаете къде е проблема. Не е въпрос на 2, 5 или 10 лева. Никога проблема не е бил в тях. Проблема е самото отношение от Ваша страна и нежелание да се свърши качествено работата, за разлика от ТВ услугата, която предлагате.
  И наистина бих казал, че иронията, която проявявате и желанието да ме напсувате (защото същите тези пожелания ми ги отправихте и по телефона, но за разлика от читателите тук, по телефонната слушалка се чуваше интонацията и тона, с който ги изрекохте), мисля че не са удачни!

  На моя отговорност исках да ми отворят портовете, но явно нежеланието за работа доведе до по-лесно решаване на проблема, който в последствие се превърна в по-голям … за мен. Защото едва ли Ви пука за един от многото Ви абонати.

  @Оги, има бърз отговор, защото пратих и емайл до 4 акаунта. Силно бях възмутен от поведението спрямо мен от въпросната г-жа Ива Цолова. Аз така, ако се отнасям с клиентите си до сега да съм фалирал :)
  А и няма Мегалан, ама обмислям други варианти в моменти :)

 • Сега аз слагам пуканките :) Калински, не можеш да не признаеш, че толкова бърз отговор от представител на засегната фирма би трябвало само да предизвика аплодисменти. Жалко, че не са се научили, че анонимността в нета не е поощрителна.

  При вас няма ли Мегалан бре ? Въпреки че мтел ги купиха, качеството е приказно … Все още :)

 • Oleg
  13 years ago

  Господин Support,

  Нямам, и до момента не съм имал никакви взаимоотношения с фирмата, за която твърдите, че работите- Булсатком.

  Причината изобщо да се включа с коментар в този блог е, защото вашето отношение е типично, показателно, за много други „доставчици на интернет”. Напълно умишлено са поставени кавичките.

  Моите извинения, но фирми като описаната тук не мога да ги нарека доставчици на интернет! Пълен достъп към интернет не означава, „доставчика” ми да забранява комуникация по определени от него портове! Още повече да го забранява в някакъв произволен момент, без значение какво пише в договора.

  Не е нужно да ми обяснявате колко страшно е положението, ако не забраните TCP port 25 (SMTP)… Знам не по-зле от вас какво е СПАМ, какво е вирус и пр.! Знам също, и че който иска- намира начин (да реши проблема), а който не иска- намира оправдание (като вас; не конкретно вие, като единичен, отделен служител, а фирмата, за която работите)!

  За това си сменете описанието предмета на дейност- не се титулувайте „Доставчик на интернет”, а нещо от сорта „Доставчик на свързаност по портове …, …, …, и без портове …, …, …”.

 • Ива Цолова
  13 years ago

  Много харесвам поговорката на лошото отвърни с добро…и когато действам по този начин съм по щастлива !!! Разбира се всичко си има граници!!!Аз желая на вас и вашите близки от цялото си сърце,много здраве,щастие и много любов, защото това е най важното, за да сме щастливи и живеем в хармония.
  Извинете ме, ако по някакъв начин съм ви обидила, нямам претенции да съм идеална….!!!
  г-н Калин Василев, моите извинения, че на този етап Булсатком, не успя да удовлетвори вашите претенции, и се наложи с два лева да доплатите повече, но това са условията на предлаганата интернет услуга за сега! Ако, си спомняте ви предложих, аз да ви ги заплатя с лични средства!
  Да признавам и страшно съжалявам, че интернета в Пловдив на този етап, не е на същото добро ниво както телевизията, но не за дълго.
  Булсатком започна изграждането на оптична подземна мрежа , нова технология -оптика до дома , по която не протича ток
  При което качеството и надежността на предлаганата интернет връзка, няма да зависи от неблагоприятните метрологични условия.
  Стратегията на компанията е до края на годината да покрие цял Пловдив и обхване всички настоящи и бъдещи клиенти. На всеки един абонат ще се предложи високоскоростен неограничен трафик интернет гарантиращ надежна и сигурна връзка, разнообразие от абонаментни планове и пакетни отстъпки, изключително конкурентни на местния пазар.
  Още веднъж, моите искрени извинения, за това, че се наложи да платите с два лева по висока такса, но не зависи от мен! Съжалявам !!!
  Много здраве и щастие на вас и вашите близки, още веднъж ви пожелавам, защото това е най важното…поне за мен.!!!
  С уважение Ива Цолова

 • Иван Савков
  13 years ago

  И за да не Ви давам толкова негативни и червени точки, ще кажа че към края на деня, все пак дойдоха и решиха проблема, но все пак впечатлението ми за лошото отношение си остава.

 • Иван Савков
  13 years ago

  Калине, извинявай че ще спамна малко в блога ти но и аз имам проблеми, а ето че най накрая някой от Булсат дава отговор, смятам да се възползвам.

  Така, г-н support, не знам какво е отношението Ви към клиентите, но аз вчера отнесох много лошо отношение от вашия служител и главен сис. админ в Асеновград. След като се опитвах да го убедя че интернета ми е зле и се оплаквах за проблеми, той едва не ми скочи на бой и даже се опита да ме изгони от офиса!
  Ако говорите за това отношение, че угаждате на прищевките на клиентите си (което звучи доста обидно, сякаш видиш ли не сте длъжни), то тогава не знам какво да си мисля.

  Така че следващия път когато отида да се оплаквам от лоша услуга и ваш служител подстъпи така, предупреждавам Ви, че няма да мине леко.

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  Благодаря за отговора, като наистина ще се радвам да се представите, за да знам все пак с кой говоря.
  Що се отнася, че достъпа на Интернет се осъществява по оптика – по тази логика всички доставчици са такива и си е чисто заблуждение, поне по моя гледна точка.

  Няма начин и възможност да ползвам Ваш smtp сървър, затова и не желая да го правя.

  Мениджърът за Пловдив ми заяви най-категорично, че трябва да си плащам за по-горната такса, ако искам да ползвам по-добра услуга. В пряк текст ми заяви, че ако не ме удовлетворяват условия да съм си търсил друг доставчик. Пак ще повторя думите и “Толкова плащате, толкова получавате”.

  Променени са условия, макар и косвено. Вие го знаете много добре, но благодаря все пак за отговорите.

 • support
  13 years ago

  Здравейте
  Нямам представа с кой колега от техническата поддръжка сте разговаряли. И ще ми е интересно да имам тази информация.
  Преди да дам отговор на някой от въпросите Ви, бих искал да дам някой уточнения.
  Адресите които получават клиентите са реални, но никаде, никой не е казвал че са статични. Относно разликата между статичен – динамичен и реален – частен адрес, може да се прочете на много места в инернет. Ето едно от тях http://en.wikipedia.org/wiki/IP_address
  Доставката на връзката наистина се извършва по оптика, но никой, никаде не е казал че се предоставя “FTH” (Fiber to the Home). Макар да има вече доста клиенти, които получават точно тази услуга.
  Ако не се лъжа, това бяха началните доводи на тезата за некоректност от страна на Булсатком.
  Нормално е човек да е некомпетентен в дадена сфера, но до колкото виждам от написаното, тук се твърди че компетентноста е по-висока от тази на техническия персонал.
  Кой колко е компетентен не е от значение в случая.
  За да ползва наш потребител пощенски клиент (Outlook, Outlook Express, Thunderbird или който и да било друг клиент), е нужно да си го настрои правилно. В случая е достатъчно за SMTP сървър да бъде зададен адреса на нашия SMTP сървър.
  Няма нужда от статични, реални адреси или каквото и да било друго.
  Въпрос на настройки.
  Ако някой колега се е държал некоректно, това няма как да бъде извинено, независимо на каква позиция е.
  Сега на въпросите които сте задали към фирмата.

  1. Защо аз трябва да плащам повече за това, че някой сис админ не си е свършил работата ?

  Сис админите си вършат добре работата, а никой не ви кара да плащате “повече”. Предполагам че сте разговаряли със служители които не са компетентни по дадени въпроси, поради което не са разбрали какво искате да се постигне като краен резултат.

  2. Защо трябва да плащаме за по-лоша услуга повече ?

  Отнов ще го кажа, никой не ви кара да плащате “повече”, за по-лоша услуга.

  3. До кога ще се използвате подобни практики спрямо клиентите си и къде отиде онази прословута фраза – клиента е цар ?

  Няма как да знаем за какви практики става дума, в този въпрос. Политиката на фирмата е да се обръща внимание на клиента. Винаги сме се опитвали да задоволим прищявките на клиентите.
  Относно фразата, нямам представа от каде е дошла, още по-малко каде е отишла, а според мен, няма смисъл в нея (лично мое мнение).

  4. До кога ще променяте условия по сключен договор без предупреждение и изменяте неговите условия без да уведомите абонатите си?

  Не ми е известно да са порменяни уловия по договорите. С удоволствие бих обсъдил въпроса с Вас.

  Ако отворите тема за тези проблеми в нашия форум, ще се вържа с Вас, ще обсъдим подробностите и ще намерим решение на проблема.
  Пожелавам приятен ден.

 • Kalin4y
  13 years ago
  AUTHOR

  Андро, cooolbox са с качествена услуга. До скоро няма покритие там дет живея. Ама аз Интернет ползвам за емайл и някой друг сайт. Не ми трябва телефона на Кулбокс, а и нямат ТВ+ в програмата си :)

 • Калински, от скоро време съм в нова квартира – на Славееви Гори живея, възможно е и да съм ти споменавал и преди като сме се виждали. Реших да си пусна кабелна и интернет на coolbox. Да ти кажа до този момент нямам никакви забележки.

  Кабелната никога не спира и е с отлично качества. Интернета е изродки. Ъплоуда е срашно бърз, а на мен точно това ми трябва. Download-а също е на ниво.

  Не ги хваля, нито ги рекламирам, просто констатирам това, което виждам през изминалите 2-3 месеца от както съм им абонат.

 • Иван Савков
  13 years ago

  Калине и аз съм на същия хал в Асеновград.
  От както купиха стария ми доставчик се почнаха едни проблеми. Преди на стария доставчик ако съм имал проблеми е било 1 път в годината и след като позвъняване на поддръжката проблема ми се решаваше до 5-10 мин.

  Ся с тия Булсатком-ита, си е жива трагедия.
  И аз имам нужда от реален IP адрес, но просто не ми го дават. Същата работа.
  Имам приятел сис админ там, който ми беше споделил че до нас вървял оптичен кабел. Само дето такъв кабел няма. От как е разпределителната кутия не съм видял тяхна кола да минава покрай нас. А кутията е на 20м от офиса ми и няма как да не ги видя.
  По ужасното е че имаме 1 гола стена на блока и кутията е лепната баш там -> когато има дъжд и гръмотевици моя нет си заминава все едно въобще няам такъв.
  Почти всеки път като имам проблем и звъня на поддръжката им, се опитват да ме убеждават, че това НЕ влизало в задълженията им и няма да ми помогнат!
  Заради тях съм губил даже и клиент, защото и ти като мен знаеш че комуникацията ни с тях е предимно на мейл. А като не си спазя уговорката, бяга човека.

  А да, май пропуснах да кажа, че плащам НАЙ-ВИСОКАТА ТАКСА за интернет която имат!

  П.С. За Пловдив съм чувал много добри отзиви за – entry.bg

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *