TOP
Разни

БГ телевизии – срам и позор

Пиша това, за да изкажа възмущението си от всички български телезивии. Всичко се отнася до предаването на снощният мач между ЦСКА София и Динамо Москва (за аудиторията – не съм фен на ЦСКА). Мачът се играеше на националния стадион “Васил Левски” и се предаваше от Булсатком, един оператор, който не ми се нрави.
Всички български телевизии, визирам Диемите, Ринг, Про.БГ и всички с национален ефир. Не Ви ли е срам? Поробихте българският футбол и се изгаврихте с всички фенове на най-доказалият се отбор в България. За някакви си 9000 накарахте българите да се ровим по Интернет и да търсим мача в нета. Да плащаме по 10 долара за един мач, който ако предавахте щяхте да спечелите доста.
Булсатком от своя страна се направиха на интересни и купиха правата за мача, като даваха чиста картина – без коментари, без нищо. За какво се борите и на какви се правите ? Ай, сектир на такава телевизия.
Мачът се играеше в България. Разбирам да е в чужбина и нашите кабеларки да се стискат да платят някоя и друга стотинка, но при положение, че сме домакини – срамота! Замислете се, помислете за своите зрители и тогава се бийте по гърдите, кой колко гледаемост има.
Лично аз гледах мача много интересно, заради безхаберието на горецитираните телевизии. На аудиото пуснах Дарик радио и техните коментари, като през лаптопа на телевизора гледах мача през justin.tv. 10 долара за ВИП акаунт, за да гледаш мача без да ти прекъсва на 10секунди, както доста хора са го гледали. Сигнала от радиото идваше с около 10-15 секунди по-бързо и реално знаеш какво вече е станало. Забавно беше :)

Дано телевизиите се осъзнаят и да не мислят само за собственият си джоб, а малко и зрителите – без нас те са нищо!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

3 COMMENTS
 • pierrot
  13 years ago

  Конткретно за БНТ – отдавна е загубила статута на държавна телевизия и само яде пари като невидяла. Там е едно такова безумия, че не ми се говори. Виж, другите наистина са много … непрактични, в купуването на права за мачове. Значи може да гледаме “безумно” интересният двубой между Миньор и Вихрен, но не може да гледаме един голям отбор от Европа срещу наш голям отбор?!?

 • Не знам дали да не се съберем и да започнем действия за отнемане на статута на БНТ. Не знам каква е тази обществена ТВ дето не предава значими събития от национален интерес.

  Част от нашите данъци отиват там, нека поне не плащаме за това, че не гледаме българските мачове

  • Таня
   13 years ago

   Оги, кои точно данъци отиват за финансирането на БНТ?

what do you think?

Your email address will not be published.