TOP
Разни

Все по-малко чета

Последно време забелязвам, че все по-малко чета. Отдавам го на повече ангажименти или по-големият мързел вечерно време, но знам – това не е оправдание. В момента на нощното шкафче седят 3 книги, от които съм прочел по 30тина страници. И това е от 4 месеца насам!

Като си спомня едно време как четях. Направо бях като машина :-) В средното, когато бях 9-10 клас, се прехласнах по поредицата на Карл Май за Винету. Някъде над 25 тома бяха, като една книга от 300-400 страници изчитах за 4 дни. А сега – мързел голям съм станал.

Но като гледам това е явление, което е засегнало и хората около мен. Днешният забързан свят е толкова забързан, че май нямаме време за малко четене.

При Вас така ли е? Намирате ли време поне за 10 страници от книгата, която седи до леглото ?

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

10 COMMENTS
 • Мими
  12 years ago

  :)))….И аз така имам 3 книги до главата си и все с друго запълвам времето…То предимно пак е четене, но на закони, коментари и др…А книгите ги наблюдамвам и всеки път си казвам ще се потопя в светът им, ама не…..Нещо все мисля и пресмятам …Иначе споделям мнението на tindor …

 • Картички
  12 years ago

  За голямо съжаление това е масово явления. На всички ни се случва.. чете се единствено от компютъра… опитвам се да прочета една книга от 200-300 страници от 1 месец вече.. понякога чета преди да заспя… но рядко, по малко и без много голяма ефективност.

 • Kalin4y
  12 years ago
  AUTHOR

  5-6, 9-10 все там. След 4 курс в университета и голямото четене почна да намалява. Явно той е виновен за всичко :-)

 • Петър
  12 years ago

  Аз какво да кажа като съм твърде бърз в тоалетната за да прочета и страница :) Иначе “все по-малко време за четене” е добре. И аз като дете ги изяждах книгите, а сега честно не ми остава време и за една. Вече и телевизия не гледам, само работа.

 • yellowdino
  12 years ago

  Аз Поредицата на Карл Май я прочетох доста по-рано – за едно лято между 5 и 6-т клас, обаче от тогава насам четенето ми започна да намалява в геометрична прогресия, като стигнах до момента в който от няколко години не съм прочел даже и 30 страници, така че може да си спокоен – има и по-зле от теб :)

 • Стефан
  12 years ago

  При добро желание, време винаги се намира. Както каза Георги, нищо не ти пречи да отделяш всяка сутрин по 10мин за четене ;). Аз така правя, защото иначе няма кога.

 • Георги
  12 years ago

  И аз чета само на компютъра. Обаче съм заложил по една книга и в двете тоалетни – и там ми е времето за книги. Така прочитам една книга за 2 месеца. Иначе не става. Това е положението. Така човек се учи да цени времето си за книги.

 • `Sv
  12 years ago

  Дори,когато се готвя за изпити(което става всяка година по това време) намирам време да чета книги.
  От доста време предпочитам четенето пред телевизията.
  Плюс това и в интернет има много интересени статии,онлайн книги(които са безплатни в редица сайтове,така,че вместо висенето във фейсбук,скайп и др. всеки може да прочете,вместо да мрънка и да обяснява как няма време,възможност(финансова или от друго естество),как предпочита телевизията или просто мързелът е по-силен от него.
  Всеки има своят избор,но описаните по-горе оправдания са бледи,слаби и лесно успорими:)
  А сега отивам да си гледкам форумчето :}

 • tindor
  12 years ago

  Аз лично намирам време да почета поне един час на вечер преди лягане.
  Замествам телевизията с книги (учебници, такива за програмиране, художествена литература, според случая), то и без това няма нищо интересно. Предпочитам сам да промивам мозъка си, вместо да се зомбирам пред телевизора.

 • И при мен е така, Калине. Не е хубаво и не е за оправдание, но наистина книгите заемат все по-малка част от ежедневието ми. Постоянно нови и нови задачи и книгите остават настрани.

what do you think?

Your email address will not be published.