TOP
Лични Разни

Реакция от Метро

Преди няколко дни Ви запознах с един казус, който ми се случи с верига хипермаркети Метро. Доста неприятна случка, която беше един класически урок, за това как се подвежда крайният потребител, с цел получаване на девиденти.
След като реших да не оставям така случката, писах го МЕТРО, Комисията за защита на потребителите и Господари на ефира. След моето писмо, първите дни нямаше никаква реакция. Но напълно очаквано за мен на четвъртия ден ми се обадиха от МЕТРО. Една госпожа от отдел Жалби. Доста приятен глас имаше. Започна да се оправдава, че магазина бил голям и да съм отишъл лично да ми даде разликата от 3лв. Поднесе около 4 пъти извиненията си за случката, като ми съобщи, че и на нея и се е случвало като служител на МЕТРО (това много ме съмнява, но нали трябва да ми замажат очите).
Разбрахме се…след 2-3 часа отново ми звънна телефона. Този път бяха от МЕТРО – Пловдив. Господина от другата страна на телефона ми предложи, следващият път като ходя в МЕТРО да му се обадя и лично да ми даде разликата.
Обаче никаква реакция от страна на КЗП ! Питам се, защо ли ?

Какво мога да обобщя от цялата тази ситуация ?
Ужаважаеми дами и господа от МЕТРО, аз не съм за 3те лева, нито за 10. Въпроса е, че по този начин се опитвате да ни изкарате (крайният потребител) будали, да ни замажите лицето, с цел постигане на някаква облага. Колкото и да е голям хипермаркета, не мисля, че е редно да допукате такива неща. Именно такива малки “подробности”, както ги нарекохте, правят името на МЕТРО значимо по цял свят. Именно те създават мнение и желание да посещение у хората.
Не ни пренегвайте, защото именно ние ви носим приходите!
Колкото и да не ми се иска, ще трябва да завърша с един израз. Израз, които се е превърнал в нарицателно име за нас:
Българска му работа!
Дано скоро да се оправим, че ако самите ние не се поддържаме, няма кои да ни помогне!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

12 COMMENTS
 • ада
  14 years ago

  Искам да споделя мнение за това как се провежда интервю за работа в МЕТРО 1 софия. Искам да ви кажа че такъв ужас не съм изживявал никога , такова пренебрежително отношениа не съм виждал. Диана Бонева просто е неописуема.Тази жена не даде възможност на Иво Василев да каже една дума.Тя прекъсваше,Държеше се толкова арогантно,че едва ли някой може да си представи.Тази особа питаше само за личните ми мотиви да кандидатствам в МЕТРО.Те не разбраха с Катя Загорска нито какво знам, нито какви умения имам, нито какво образование имам.Това не е само мое мнение за тях двете хората които работят за тях са тъпачки, глупачки и некъдърници.Може да са добри като търговци но като отношение към персонала са недопустимо ужасни,нетактични и не уважаващи хората,работещи в техния отдел.

 • janitu
  14 years ago

  Браво,на 10 !!!Запомнете,винаги има две страни,образовайте се повече ,изисквайте от търговците всякаква информацияпр,и след това плащайте.Питайте винаги и какав случай се възстановява сумата,защото това е най предпочитано от ощетения купувач.А закона е толкова оплетен,че ще надделее естествено интереса на търговеца.Четох го!Няма нищо ясно и категорично.Така,че по смело–няма да се изложите никак,това е ваше право.Както и след час обяснение и демонстрации –да не купите!Ясно ?

 • хора,така и така вече сте сгрешили като сте влезли в този
  търговски “обект” но за напред бъдете бдителни.
  на мен се случи по “нормална”простотия-плащам на касата,
  около 25 артикула и естествено чак в колата виждам,че
  на фактурата освен 2стека бира съм платил и 1кашон такава
  но просто толкова бира не съм купил.пих една студена ВОДА
  за здравето на касиерката-метро Бургас,каса 14,касиер357
  дата24-12-2008,15:51часа най смешното е че и с брат ми се
  случи същото но с друга стока ,той купи на касиерката луканка.е весели празници, на печелившите честито
  четете Елин Пелин и здраве да е.

 • Kalin4y
  14 years ago

  само така, Любке. Трябва да си търсим правата, ако искаме да ни уважават и нас самите! :)

 • любка сотирова
  14 years ago

  случи ми се крайно неприятна случка в “метро-марица”пловдивднес 30.11.2008 г. дъщеря ми си закупи риза, на излизане се задейства алармата и след няколко проби се установи,че е от етикет на ризата.служитилка на метро най-безцеремонно отряза вътрешен етикет и охраната ни пусна да минем .в къщи с ужас утановихме,че ризата е срязана и похабена.а сега на къде ? да ихвърлим риза за 36 лв.ли? не .ще си търсим правата до край.

 • STOIAN
  14 years ago

  прав си Калинчи.Правилно си постъпил и напълно подкрепям постъпката ти.

 • Kalin4y
  15 years ago

  Антоне, най ми стана тъпо, че искат да ни правят на балъци. МЕТРО трябва да си понесат отговорността, защото са търговски обект и предлагат стоки със заблуждаваща информация – в нашия случай това е цената. Не мога да седя и да гледам отстрани как от верига хипермаркети МЕТРО се правят на интересни и не ги интересува нищо и в частния случай уважение на клиентите им. Защото именно чрез качествени услуги и конкурентни цени МЕТРО могат да покажат, че държат на нас :)

 • Стефан
  15 years ago

  Към Антон Ачев: Прав си в твърдението ти че стават грешки. Това наистина е така. Но я ми кажи как трябва да се постъпи след като една грешка бъде открита. Според твоите думи трябва да си затворим очите и да продължим нататък. Говориш за манталитета на българина, ами ТИ показваш най-лошата страна на този манталитет – да се примиряваш с всичко.
  Точно твоето мислене е най-опасно и ТИ си този който трябва да си го промени.
  Човек трябва винаги да защитава правата си. В случая Метро носят вина и трябва да си понесат последствията, били и само мъмрене в този блог.

 • Антон Ачев
  15 years ago

  Добре де, а защо не помислиш малко и не разбереш, че наистина стават грешки, и че целта не е да те излъжат. Все пак там работят хора и стават грешки, разбира се. Пишете пълни глупости и създавате интриги. Няма смисъл да се прави от мухата слон. Като си толкова сигурен че лъжат, зашо не отиде на следващият ден да провериш дали случайно не са сменили цената. Българина го е страх най-много от 2 неща – да не настине и да не се мине. Та затова ти си си купил и пуловер.

 • От закона за защита на потребителите:

  Чл. 1. (1) Този закон урежда защитата на потребителите, правомощията на държавните органи и дейността на сдруженията на потребителите в тази област.

  …………………………………………………………………………………………………………………………..

  § 13. По смисъла на този закон:

  1. “Потребител” е всяко физическо лице, което придобива стоки или ползва услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, и всяко физическо лице, което като страна по договор по този закон действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност.

  Без коментар!

 • Искър
  15 years ago

  Както ти е писал Пламен Томов в коментар към предишния пост, от жалба до КЗП няма да има ефект. Законът за защита на потребителите урежда въпросите между физически лица (потребители) и юридически лица (търговци). Към последните спадат и ЕТ.
  А в твоя случай имаме конфликт между юридически лица.

  Това, че МЕТРО работят само с юридически лица означава между другото и че не можеш да ползваш потребителските си права като например да предявиш рекламация (според ЗЗП). Така оставаш на милостта на гаранционните условия и срокове на продукта. Ако например става дума за поправка на техника, трябва да ходиш до сервиза на вносителя/производителя.

  Въобще замисли се ако решиш да купуваш нещо по-сериозно от там!

what do you think?

Your email address will not be published.