TOP
Лични Разни

Социален експеримент – Шел, БТК и 2be

Преди известно време ви запознах с един социален експеримент, който проведох за “отвореността” на фирмите да подпомагат студентите в развитието и обучението им. Макар и коствено.
Сега ще ви запозная с един друг социален експеримент, който проведох наскоро. В същината си той бе отправен към големите фирми от България и до каква степен, те обръщат внимание на крайния потребител. Потребител, който се възползва от техните продукти и услуги.
Преди няколко седмици съставих едно писмо и го изпратих по email до няколко фирми – Българска Телекомуникационна Компания (БТК), верига магазини 2be, Шел България (Shell), М-тел и DHL.
В писмото си обясних, че съм техен фен и ползвам от доста време услугите и продуктите им. Като също така моля да ми пратят някакви рекламни материали, защото за мен ще бъде удоволствие да ми напомнят за услугите и продуктите си.
вегира магазини 2be Първо изпратих писмото си до БТК. За моя голяма изненада ми отговориха след няколко часа. Представител на БТК се свърза с мен по телефона и разговаряхме. БТК бяха толкова любезни и след два дни по куриер ми дойде подаръчето от тях – тениска на супер Любо :) , тефтерче, много готин ключодържател, чанта и красив календар.
Второто си писмо изпратих до 2be. След разменени две-три писма след няколко дни отидох до магазина им на ул. Гладстон да си взема тениската и рекламните материали. Много готини отношение от страна на представителите на 2be.
Дойде ред и на Шел България. Много готини хора. Още с първия email ми благодариха, че за мен са номер 1. Веднага ми изпратиха шапка и теникса, който получих на следващия ден.Шел България, Shell, бензиностанции Шел
Що се отнася до писмата на DHL и М-тел – М-тел дори не благоволиха да ми отговорят, като от DHL ми отговориха, че им свършили рекламните материали.
Но защо го направих всичко това. България и българският пазар все повече се развиват. Целта ми беше до каква степен фирмите се интересуват от обикновенния потребител, този който е техен лоялен клиент и изпълнява всичките си задължения към тях. Дали те ще заинтересуват от него и дали ще обърнат внимание на един обикновен човек.
Резултатите ми показаха, че фирмите в България все повече се отварят и ги интересува мнението на крайния човек, защото не забравят, че именно той е основният “двигател” на техния бизнес. Именно той им носи печалбата, която индексират всеки ден и месец.
Най-много останах очарован от поведението и отзивчивостта на Шел България. Тяхното поведение, а и отношението на верига магазини 2be и БТК, може само да ни радва. Да ни покаже, че ние като потребители имаме нужното уважение у нашите доставчици и те се стремят да отговорят на всички наши изисквания и нужди.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
  • Dimo
    15 years ago

    Калине, продължаваш да ме изненадваш с желанието си за социално – корпоративни експерименти! Продължавай в същият дух.

what do you think?

Your email address will not be published.