TOP
Популяризация в Интернет

Facebook игри – social marketing стратегия

… или как българските фирми започват да се ориентират все повече към social marketing стратегии.

Свидетели сме как все повече големи фирми започват да обръщат внимание на Facebook и социалното си присъствие. Последната седмица BMW поеха контрола над своята Facebook фен страница, направена от техни почитатели и я обявиха за своя официална. Coca-cola направи същото. Така вместо да тръгнат да създават от нулата, печелят общество с над 1 милиона фена.

Българските компании не остават по назад и все повече гледат да предизвикат интереса у родният Facebook потребител.
Например виждаме следната страница с игра към нея:
Фейсбук игра с награда – Уикенд в Родопите

Ние от хотели онлайн осъзнаваме, че най–важното за клиента не е базата за настаняване, а изживяването, което всеки е имал за своята почивка. Летният сезон отива към края си и ние бихме се радвали да разберем как сте прекарали своята морска почивка. Предполагаме, че вашите приятели също. Точно за това направихме игра в която всеки да може да опише престоя в най – хубавия морски хотел в който е отсядал.

За да участвате в играта, трябва да публикувате на стената на http://www.facebook.com/hoteli.bulgaria вашето преживяване в даден хотел, снимка и линк към официалния сайт на хотела. Всичко, което ви дели от наградата са позитивизъм и много приятели, които да харесат вашето преживяване на нашата страница.

Наградата е двудневен уикенд в хотел Никополис Ад Нестум. Тя ще бъде дадена на автора на коментара на стената на http://www.facebook.com/hoteli.bulgaria, който получи най много „like” (харесвания).

Финала на играта ще е 30.09.2010 г. Пожелаваме на всички участници успех и много усмивки!

Лично аз ще взема участие, че почивка сред планината добре ще ми отрази…пък и не съм ходил в тамошният район :-)

Ако искате и Вие да направите своята online маркетинг стратегия, да увеличите социалното си присъствие и да засилите онлайн репутацията си – услугите на ОРМ.БГ ще са Ви от полза.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
  • Как да направя така, че страницата ми във facebook е популярна?

what do you think?

Your email address will not be published.