TOP
SQA

Проблеми с SQA-Bulgaria.Info

Днес ставам аз сутринта и какво да видя…базата на sqa-bulgaria.info се прецакала нещо – получил се reordering на всички таблици. Най-лошото е, че през работата ми не мога да достъпя https през порт 2093, че нещо са ми го ограничили.

А и oggin го няма да метне едно рамо, защото ползвам неговият хостинг от inbg.eu. Той е един от най-добрите като съпоставка условия, качество и цена. Не му правя реклама, просто истината е такава :) А й неговият партньор Панайот от HostBulgaria го няма да го питам какво става. Тук има две алтернативи, поради които може да се е появил проблема. Едната е да са правили някакъв ъпдейт на SQL-а и от там да се получават тези недоразумения с моя сайт. Втората, която не искам и да си помисля, е че може да са хакнали сайт. Ако е това…пази, Боже, че само това са успели да направят (което силно ме съмнява де).

Пред мен остава единствената възможност да сложа “Moderate mode” на форума и да мисля какво да правя като се прибера от работа. Дано да няма много “сърдити” и разстроени от този факт, че все пак форума е единственото място в България за търсене и получаване на помощ за Software Quality Assurance въпроси (малко да се рекламирам де :P )

След осем часа чакане да се разреши проблема от съпорта на inbg.eu, все още няма резултат. След като им пратих едно писмо доста пояснително написани с всичките му там термини и обяснения, получих отговор в които на съпорта не им ставало ясно къде е проблема. Е, какво да се направи…наложи се да обяснявам доста ламерски (нещо от сорта на това, че компютрчетата ми са зачертани, като се обадя на съпорта на моето ISP). Да видим дали ще отстранят проблема или чак когато се прибера към 7-8 вечерта ще го отстранявам сам.

Съпорт…какво да го прави човек. Ако всички си вършеха работата както трябваше и както на мен ми са искаше, света би бил по-лесен :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
 • admin
  17 years ago

  там е въпроса, че проблема се оказа повече от сериозен. Получило се е някакво напълно объркване по сортирането и цялата база май е прецакана :(
  Ще трябва да се свържа с хостинга да дават някакъв скорошен бекъп на базата, да я дъмпат или…там нещо си, че да оправим проблема.
  В момента положението е, че цялата база е омазана :(

 • deviser
  17 years ago

  Кво направи с sqa-то, оправили го вече.
  Не че нещо ама ако пак ми вържиш тенекия за бира и ще се обидя :-)
  а и наистина беше малко гадно да гледам всички коментари в обратен ред :-(

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *