TOP
SQA Лични

Курс за качество на софтуера

На 12 Април започва, подготвения от мен курс “Качество на софтуера”. Той ще се проведе във Факултета по математика и информатика към Пловдивския Университет “Пайсии Хилендарски”.
След доста опити, най-накрая доц. Рахнев склони, този курс да стане реална факултативна дисциплина. (всичко това не и без подкрепата на доц. Крушков, за което искрено благодаря!).
На 12 Април в зала 536 (ако не се лъжа номера де) ще бъде първата лекция и ще съдържа неща за въведение в материята.
Всеки които има желание да науче повече за Software Quality Assurance е добре дошъл. Най-важното е да направим нещо полезно за колегите и да предизвикаме у тази професия в младите хора. Защото последната година все по-усилено се говори за качествто на софтуера и все по-засилено се търсят QA кадри.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
 • sandix
  16 years ago

  Поздравление за упоритостта от твоя страна за това този курс да се случи във ФМИ.
  Това е една от малкото избираеми дисциплини, която не е програмиране или математика.Само не знам защо толкова време трябваше на “ФМИ или доц.Рахнев” както ти сам казваш -“да склони,този курс да стане реална факултативна дисциплина”. Не стига,че няма хора които да преподават някакъв интересен/различен(от математика и програмиране) предмет, ами и толкова време се дърпат когато се появи някой желаещ да го прави.Но явно в случая ти си бил по-големия инат, за което трябва много хора да ти благодарят.А колкото до доц.Крушков, според мен той е най-добрия преподавател във ФМИ, има подход и в същото време е наясно с това което преподава,а начина по който обяснява е разбираем за всички.
  Още веднъж, поздрави за усилията и успех!

 • Стефан
  16 years ago

  Поздравления, след толкова премеждия най-после курсът ти стана реалност.
  Дано да има интерес от страна на студентите към него.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *