TOP
SQA

Равмосметка след QA семинара

На 14ти Март се състоя предвиденият QA семинар във ФМИ София. Доста напражение имаше за мен. Какво се случи казано с две думи.
По план трябваше да се изнесат три лекции, като третата от Румен Банов – управител на Quality House. Но в четвъртък сутринта, един ден преди семинара, Румен ми прати писмо, с което се извинява, че няма да може да вземе участие в семинара поради сериозни семейни причини.
Оле, ужаст … наложи са в рамките на няколко часа да измисля и съставя презентация, която да представя пред аудиторията. Подготвих тема Usability тестове. Лично за мен Джими от Лукрат, а по-късно и Слави от Experian сподели, че той изнася най-добрите лекции за ползваемост. Но какво да се прави, трябваше да се замества лекция. Спретнах нещо за 3-4 часа и другото на импровизация.
Неусетно дойде 17:00 на 14 Март. В зала 325 на ФМИ се събраха доста хора – около 80 човека. Като по-голяма част от присъстващите бяха колеги QA. Имаше представители от Сирма, Мусала, Experian, Бианор и моля за извинение, ако съм пропуснал някой, все пак не ви познавам всичките :)
Много се радвам, че на семинара присъстваха Гери и Михаил Михайлов – Майк Рам. Гери ще има да се реваншира, че не обади и не прояви желание да се запознаем.
Интересни лекции с интересни лектори. Тези дни трябва да анализирам данните от feedback формата и ще публикувам какви са резултатите. Аз съм си доволен от себе си – за 4 часа работа, мисля добре се представих.
Единственото, което ме “натъжи” и от което се почуствах гадно, бе липсата на колеги от QA екипа на Верео. :( Надявах се подкрепа от тяхна страна, но … какви изводи си направих от тяхното нежелание за присъствие, ще си ги запазя за мен.
Ще се радвам да чуя и вашето искрено мнение за семинара :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

5 COMMENTS
 • Стефан
  16 years ago

  Семинара се получи сравнително добре.
  Лично аз очаквах повече от лекторите и съжалявам за невъзможността на Румен Банов да проведе неговата лекция.
  Въпреки това съм сравнително доволен, но семинара в Пловдив определено беше по качествен от този.

 • Kalin4y
  16 years ago

  аа всичко е работа на военните :P не казвам без бой или на по-малко от 4 ракии ;)

 • Гери
  16 years ago

  Като се видим ще си разправяме :)
  Но като за начало добре. Имаше непредвидени ситуации, и успяхте да реагирате бързо. За следващия семинар да си скриете по няколко допълнителни лекции в джоба – да не те изправят на нокти.
  Предай се и кажи от кого толкова пък си слушал за мен де…. :(

 • Kalin4y
  16 years ago

  еее това не е причина :) аз толкова да съм слушал за теб, все щеше да се намери време :P
  А иначе какво мислиш за семинара ? Как ти се стори? :)

 • Гери
  16 years ago

  Е то край теб място нямаше ;). А и между толкова тичане ми стана едно кофти да ти се пречкам там и да те бавя.
  На някое по-спокойно място ще да се случи запознаването.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *