TOP
SQA Бизнес Управление на проекти

Успешно завършен проект

Днес официално приключи един проект с който се занимавах близо година. Става въпрос за създаване на джава базиран софтуер за pocketPC. Предназначение на този софтуер е да управлява поръчките във една верига ресторанти.
Влизате си в ресторанта, идва сервитьора и си поръчвате нещо. Той “щтрака” всичко на покета и поръчката веднага се приема от кухнята и бара. А бе готина работа :D
В България много малко заведения съм виждал да работят така, едно от които е Happy – bar & grill. Явно му идва скъпичко на българския собственик, но несъмнено доста ще се оптимизира процеса.
Но защо този проект е толкова значим и говоря за него. Ми защото това е първия проект, които приключвам успешно и на който бях Project Manager. Целия процес беше в моите ръце и мога да си се гордея с добрата работа :)
Вчера дойде испанския клиент, поразходи се из Пловдив и вечерта бяхме във Веселото село. Останал е доста впечатлен от Стария град. Като през цялото време за престоя се грижише моя партньор – Тихомир. Готин човек …
А бе страхотна работа свършихме щом и ние, и клиента е доволен :) Сега само напред в търсене на нови предизвикателства!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

7 COMMENTS
 • Kalin4y
  15 years ago

  понеже в момента съм “леко” подпийнал и рискувам да изръся някаква глупост, пиши ми на ICQ 287023069 или скайп kalin4y_eha да си поговорим…разбира се ако имаш желание :)
  а що се отнася до практиките на Верео – далече съм от тях и не мисля, че на мен ще ми се доверят за такава позиция скоро. Просто лично мнение :)

 • Nikolay
  15 years ago

  Aз използвал Microsoft Project Microsoft Project Server 2003 (във Верео бях сред основните внедрители). И планирането като инструменти съм ОК. Но на практика не ми се получават нещата. И най-вече scope creep винаги става. Затова питам как (не с какъв софтуер) управлявахте изискванията и обхвата на проекта. Аз сега мисля да мина към по agile методологии като scrum, но да видим.

 • Kalin4y
  15 years ago

  MPMM не е задължително да се ползва само при големи проекти :) Това е основния инструмент с който следим и планираме процеса.
  Ако не търсиш платени неща има доста Open source алтернативи. Мога да ти препоръчам XPlanner за планиране – много е удобен и простичък (ако не го знаеш де) и в допълнение free версията на epiware.

 • Nikolay
  15 years ago

  Това съм го теглил и слагал. Искаш да ми кажеш, че сте имали толкова тежка документация? Доста формален процес на пръв поглед.

 • Toncho
  15 years ago

  Супер!!! Много се дразня като работя по нещо и после не влезе в употреба …
  Трябва да има удовлетворение, иначе става тъпо …

 • Kalin4y
  15 years ago

  метни едно око тука http://www.mpmm.com

 • Nikolay
  15 years ago

  Я кажи използваш ли някаква методология при управлението на проекти. И най-вече как управлявате обхвата на проекта.

what do you think?

Your email address will not be published.