TOP
Бизнес Разни

Поддръжка на e-ПИБ

Като верен клиент на ПИБ обичам всичко да ми е готино, когато ползвам услугите им. Но честно да си кажа, последно време много почнаха да ме отчайва самото обслужване.
Електронното банкиране ми го откриха след повече от 2 месеца, от както бях подал молбата си в офис на Първа инвестиционна банка. Защо се мотаха толкова ? Просто локалният офис и отделът в София си препращаха топката – молба не била при тях, не било тяхна работа и т.н.
Да не говоря, че вече работното им време е до 17:30, което е страшно неудобно. По време на “фалита” ПИБ работеха до 20:00 и някакси всички бяха по-любезни. Последно време се наблюдава точно отбратното явление.
Преди за извлечения по сметка не се плащаше нищо, а от доста време се таксува 0.20лв. Не е въпроса в парите, а в отношението.
От едим месец карам служителките от офиса, където ми е открита фирмената сметка, да качат досието на фирмата във файлова им система, за да мога да ползвам услугите им от всеки един клон в страната. Те все обещават и все като ида в друг клон чакам по 20мин. за факсове и потвърждения. Поредните оправдания. Писва ми!!!
Днес решавам да докладвам проблем с интернет банкиращата им система. Експорта на месечните извлечения по сметката е на английски. Не искам да Ви говоря за наглото отношение на човека, който пише от името на ПИБ – Интернет клон и ми отговаряше на писмата.
Ето и цялата кореспонденция:

Здравейте,
експорта на месечното извлечение, под какъвто и да е формат, е на английски. Моля, кирилизирайте експорта, за да е по-потребителско ориентирано. :-)

Поздрави,
/Калин Василев
———————
Здравейте,
Всичко е кирилизирано – софтуера е български.
Моля, за скрин шот с екраните на латиница на мейла [email protected]
От центъра за поддръжка
———————
Здравейте,
разбира се, че може :-) Скрийншота е от направен експорт преди няколко минути на месечното извлечение по сметката ми за този месец. Под какъвто и тип екпорт, лейаутите са на английски.

Поздрави,
/Калин Василев
——————-
ОК, ще бъде според езика.
——————-
Ако трябва да съм искрен това “ОК, ще бъде според езика” не го разбрах, ама по-важното е всичко да е тип-топ :)
——————
Ако е трудно да се разбере ОК.
Сигурно ще е по-лесно да разберете утре когато пуснете пак експорта.

Не стига, че Ви пиша приятелски да си оправите нередностите, а ми на всичкото отгоре ми се карат. Много любезни и всеотдайни бяха по време на кризата с ПИБ, ама сега като, че ли си показват истинското лице служителите на Първа Инвестиционна банка.

Така клиенти не се печелят, още повече не се задържат в банката !

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

6 COMMENTS
 • мони
  15 years ago

  преди много често използвах услугите на банката но работното им време вече не ми е удобно уж само заради зимата го съкратиха а все още не го удължиха

 • Тлепач
  15 years ago

  Здравей,
  открих си разплащателна сметка в Алианц и попитах за интернет банкиране. Дадоха ми да попълня искане за банкиране и да подпиша договор и още 2 декларации за нещо си. Прибрах се попълних и он-лайн искане за регистрация, инсталирах 2 секюрити сертификата за достъп и след 30 минути account name и password ми бяха изпратени на е-maila. Учудих се много, защото банкирането им е напълно безплатно и ако нямаш универсален електронен подпис те ти издават, безплатно, сертификат за подписване, който обаче важи само за подписване на документи от тяхното е-банкиране.

 • ПИБ
  15 years ago

  Здравейте, Калин,
  Моля Ви при нужда от информация/отговор или друго в бъдеще да пишете директно в нашия блог: http://www.fibank.bg/blog/, който следим непрекъснато и следователно можем да отговаряме най-бързо.
  Поздрави!

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  благодаря за думите :-)
  Аз съм човек, който се стреми да използва полезни неща и ако има неточности, гледам да ги споделя на създателите им, че да ни е приятно и на двете страни.
  Ако видя още нещо ще Ви пиша – няма да се отървете така лесно!

 • Здравейте,

  Разгледахме случая. Служител на фирмата-разработчик на приложението ви е дал отговор, вместо наш служител. Станало е недоразумение, за което молим да ни извините. Взети са мерки такива инциденти да не се повтарят.

  Виртуален клон на ПИБ

 • re
  15 years ago

  По-принцип за интернет клона отговаря Denitza Iribadjakova която е доста любезна.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *