TOP
Лични Разни

Мобилен интернет от М-тел

q1

Вчера се сдобих с една джажа за мобилен интернет от М-тел. Взех си я с предплатени MB трафик, че не ми се налага редовно да го ползвам, а и в Пловдив на повечето места ловя безплатен Wi-Fi :D
Срещу 99лв. с предплатени 1500МБ трафик ставате мобилен, в пълния смисъл на думата:)
Веднага като взех USB стика го пъхнах и то само си заради/инсталира софтуера. Малко ядове имах, че от центъра на М-тел ми казаха, че веднага е активно, а от съпорта, че след 2 часа. Но това е без значение – след близо час и нещо вече си имах мобилен интернет от М-тел.
Много съм доволен и ще си щтракам с кеф…скоро, ако не ми стигне трафика, може да мина и на някои от тарифните планове. Не са много скъпи, пък си заслужава инвестицията, за да бъдете мобилен от М-тел навсякъде, където имат 3G покритие.

Преди година имах един сериозен проблем с М-тел, но много любезно ми обясниха къде е грешката.

Да живее М-тел и долу Вивател

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

10 COMMENTS
 • Любомир
  12 years ago

  Може би вече си разбрал от практика,че не те “изтърват”,активират ти бързо мобилния интернет,защото там е най-голямата далавера за тях.До като се усетиш и си изгорял и иди после се оплаквай на арменския поп.Внимавай ,ако си на тарифен план.Ако си на предплатен,като мен те спират на 10-11ст,преди да ти свършат паричките.При тарифа могат да те оскубят,като пат.

 • Пламен
  12 years ago

  Може ли някой да ми каже,активирана ли е услуга “мобилен интернет” на нов абонат на Мтел?
  Предварително благодаря!

 • Веселин Вълчанов
  13 years ago

  Внимавайте при подписване на договорите и ги пазете.
  Направих си едногодишен договор с Вивател срещу което получих безплатен USB модем срещу договор за мобилен интернет. След 3 месеца една нощ като слизах от колата чух, че нещо падна, но не можах да го намеря. Оказа се че е USB модема за мобилен интернет на лаптопа. Отидох в магазина в който подписах договора и попитах, какви са условията за да получа нов модем с нова сим карта. Поискаха ми 120 лв. Разбира се, че отказах. Помолих ги за нова сим карта, като предложих да си купя USB модем от другаде. Казаха ми, че също не може понеже сим картите на Вивател работят само с техни модеми. Нормално ако си изгубиш или повредиш телефона можеш на нормална цена да си купиш сим карта и телефон какъвто искаш и на каквато си искаш цена, но при Вивател в случая с мобилния интернет не е такъв. Нямам време да пускам жалби за неспазване на антимонополните правила, а и не мога да си намеря договора. Сега плащам 4 месеца мобилен интернет без да мога да го ползвам.

 • [email protected]
  13 years ago

  Огромния трафик не го прави телефона или лаптопа, а е по заявка от мрежата на Мтел и не е входящ, а е изходящ по отношение на вашето устройство. Осъществява се най-често през нощта, когато телефона не се използва. Няма правило, по което това се случва, но Мтел си го калкулира в сметките като услуга. Искам да кажа, че не е късно същото да се случи, на който и да е, особено на тези с лимит на обема данни. В САЩ имат същия проблем и наскоро компанията AT@T си призна, че това е рутинен ъпдеит на системата. На Мтел обаче, далаверата им харесва и не дават никаква информация, а по-скоро отговарят неадекватно. Случая сигурно скоро ще се разчуе, но до тогава се пазете от змея Ментел

 • Любомир
  14 years ago

  С HTC tattoo съм,но сега дори го правя модем на лаптопа и пак не прави такъв трафик.Дори не му изкл.U-торента.За 7ч да направиш такъв трафик(почти Гбт) яко ъпдейтване трябва да падне.Още не мога да разбера,какво е било включено,дори в момента му върнах заводските настройки и пак не прави трафик,който да е подобен на великденския.За 22дни през рутера си имах 280Мбт като въобще не съм жалил трафика.Това е една трета от злополучния трафик ,за който ум не ми стига.2.44лв за 2 минути(без ДДС)ми е отчитало- цели 7часа.

 • Stefan
  14 years ago

  Ако си бил с iPhone е нормално. Трябва да изключиш всичките му сървиси, защото те постоянно се кънектват, а това харчи трафик.

 • Любомир
  14 years ago

  Аз си купих “умен”телефон с договор от Мтел,но до влизане на договора в сила не се стигна.Получих Великденски подарък-сметка за мобилен интернет-692лв за около 7ч,без дори да съм сърфирал,а само е била включена 3G мрежата.После на няколко пъти ми “разтовари” една прима Сим карта за отрицателно време за да проверя дали още ме “обича” системата Обиртел.Така че умната с мобилния интернет на Мтел.Сметка от 100лв на час им се струва напълно реална,просто не се и замислят,че може да има някаква грешка.Приказката за сетрата(курва) е валидна и тук,иди доказвай че нямаш сестра.

 • Nikolay
  15 years ago

  Аз имах проблем с активирането на картата. Картата първо трябва да се активира в телефон и да се зареди ваучера. След това трябва да се обадите на оператор да провери имате ли активиран GPRS и ако нямате да ви го пусне.

 • Kalin4y
  15 years ago
  AUTHOR

  Преинсталира ли Vodafone приложението ?
  Ползвала ли си друг модем за връзка към Интернет преди това и ако да – деинсталирала ли си го ?

 • Ваня
  15 years ago

  Взех си същото устройство. Първоначалната инсталация и първото свързване беше без проблеми. Всяко следващо е неосъществимо като съобщението за причината гласи, че има друга програма, която ползва устройството. От Мтел ми обясниха, че трябва да си преинсталирам Windows-а, тъй като не можело да се разбере коя програма ползва устройството. Дали няма някое елегантно решение на моя проблем?

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *