TOP
Лични

Проблеми с Гугъл

От една седмица насам имам проблеми с индексирането на блога от Гугъл. Чудя се какво става…направо вече подготвях революция срещу лъгуга :)
От над 200 страници в индекса остахана около 10тина. Вследствие на което, блога не се класираше при никакви търсения.
Реших да търся проблема при мен, защото от нито е спамено, нито някои го е хаквал. Първоначално проблема, може би го отдавах и на течащия в момента Google update, но едно бързо код ревю си каза всичко. Почнах да преглеждам плъгините един по един. Така се стигна до този, които поставих преди около 2 седмици – WP Polls. Чрез него се публикуват анкети в сайтбара на блога. Но незнайно защо, той поставя следните етикет: meta name="robots" content="noindex,follow". Забранява се индексирането на блога в Гугъл.
Проблема е решен и скоро би трябвало да се върна в индекса с пълна сила.
Всички, които ползват този плъгин да си прегледат кода за наличието на този код и ако е там – изтриите си го :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

1 COMMENT
  • Стойка Ангелова
    10 years ago

    Здравейте,

    От понеделник се опитвам да изпратя ГФО с електронен подпис и при подписване излиза надпис “Вашият браузер няма java plug-in”.След като го свалих, проблемът обаче остана.Ако реша да го инсталирам наново, излиза надпис, че вече е инсталиран,а аз пак не мога да подписвам.Може ли да ми кажете какъв е проблемът ако знаете и дали трябва още нещо да направя.Звъня на телефоните за технически проблеми на Агенцията, но или ми дават свободно и никой не отговаря или са непрекъснато заети.
    Благодаря предварително!

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *