TOP
SQA Разни

Нов сайт на УХТ – Университет по Хранителни Технологии

Като възпитаник на Университета по Хранителни Технологии град Пловдив, специалност “Индустриален мениджмънт” не ми е безразлично как се представя УХТ и какво име си изгражда университета в Интернет пространстовото. Най-важното за една огранизация в интернет е да има готин и качествен сайт, чрез който да поднася информация за настоящи и бъдещи посетители или контрагенти.
За УХТ това се отнася за настоящи и бъдещи студенти. За никой не е тайна, че старият сайт на университета не даваше никаква информация и беше много “изостанал” – технически и морално.
Преди няколко дни от УХТ промоцираха новият си, обновен сайт – www.uft-plovdiv.bg. Колко неприятно очарован останах от него. Тези хора май незнаят както причиняват на Университета с новия дизайн.
Главата на сайта – header казано по по-модерен начин Университет по хранителни технологии град Пловдив
По-мрачна снимка на УХТ незнам дали ще мога да видя някъде. Дори в светъл ден не може да го видите по този начин. Прилича на някакъв затвор по време на слънчево затъмнение. И най-лошото е, че от ръководството на Университета са си го харесали.
Това в лявата част, зад герба на УХТ се върти като слънче в кръговидни движения. Не искам да го коментирам, защото само се ядосвам. Имам един въпрос към Ръководството – УХТ да не е цирк, че слагате такива панаирджийски флаш анимации? Нима това панаирджийското се съчетава с мрачната снимка на сградата на университета?

Но да преминем по-надолу към централната част на сайта.
Университет по хранителни технологии град ПловдивПредвидливо са оставили място за новини, който се въртят с един джаваскрипт, който повече би отивал на сайт за продажба на дрехи втора употреба, отколкото да уважавана институция като УХТ. Имаме и още едно помощно меню, чийто основни категории са dolno3, dolno4 и т.н. Поне да бяхте се потрудили преди да го пуснете официално да създаде някакви категории, дори и да няма текст в тях.
Мога само да ги похваля, че са предвидили място за начините да стигнете до УХТ и за анкета. Все пак обратната връзка с посетителите е много важна. Има един сектор “Реклама”. Ние да не сме сайт за запознанства или някакъв сайт за продажба. Това рекламно каре, много не на място е сложено на сайт за висше учебно заведение. Ние да не сме комерсиален сайт ?
Всяка една страница на сайта има опция за оставяне на коментари. Не се излагайте, това не е блог всеки да може и да хули навсякъде. Защото това ще стане, като го знам средно статистическия потребител – студент. Това прилича на блог – сериозно!
Преди време ви бях разказал затова как намерих спонсори за нов сайт на УХТ, но Ректора не даде да се спомене затова. Старата версия била отлична и пълна с информация.
Ми айде радвайте се на новият сайт на УХТ, който още в началото вдъхва мрачност и негостоприемственост.
Мисля, да спра с критиките до тук и да кажа нещо положително. При всички положения сайта е по-добър от предния. Но не и в този си вид. Трябваше от УХТ да положат още малко усилия и да понапълнят с информация и оформят сайта, а не да го пускат в този му вид. Има какво да се работи.

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

what do you think?

Your email address will not be published.