TOP
Проекти

УХТ Пловдив – форуми към УХТ

Може би както някой от вас знаят, а други вече ще научат :) до скоро администрирах форума на УХТ (Университет по Хранителни Технологии) град Пловдив. Може би ще попитате защо до скоро ? Ми защото сам се отказах от тази си дейност…е не напълно де :) Все още подпомагам новият Администратор, който е една моя колежка от УХТ – Петя Станкова (PeCiTo), която е 3ти курс франкофонка.
Какво ме накара да се откажа като официалният админ ? Главната причина е, че вече”остаряваме” – стигнах средата на 4ти курс специалност “Индустриален мениджмънт” и е редно да предам щафетата на по-младите от мен, на тези които им предстой да останат още някоя и друга годинка в УХТ.
Разбира се има и още една главна причина. Писна ми,…просто ми писна да се боря срещу ината и нежеланието за промяна у някой ръководни кадри в Университета. На мило и драго преди време по собствена инициатива инсталирах форумната система, поддържах я…защото исках нашият Университет да има нещо хубаво, да се развива в Интернет пространството и да създава и там своя имидж на един от водещите Университети в страната.
Не е тайна за никой, че интернет сайта на УХТ е един от морално остарелите сайтове на Университет в страната. Наех се с трудната задача да търся спонсори за направата на нов. Намерих им – от фирма Дерони (която между другото прави много хубава лютеница :) ) се съгласиха да отпуснат около 1500 лв. като дарение за направата на нов сайт. Рекох си…”това е повече от чудесно”. Какво беше изумлението ми, когато се срещнах с Ректора и той неправ текст ми отговори, че не желае да сменя сайта…как да е приех го.
Защо ви разказвам всичко това…ми защото миналата седмица ми са обадиха от Дерони и попитаха какво става, ще правим ли нов сайт. Наложи се да им откажа…отказвам дарение с което да се модернизира и да се изгради още по-добър имидж на УХТ в Интернет пространстовото.
Именно тези събития ме отказаха, да поддържам и да се боря за някаква промяна в УХТ…след като те самите не го искат, аз какво мога да направя.
Наех се и със създаването на сайт за Стопански факултет към Университета. Говорихме доста с доц. Алексиева, която е декан на факултета. Пое ангажимента да предостави цялата информация за попълването на сайта с данни…това беше началото на Септември…още я чакам! Сайта си седи наличен на www.econ.uft-plovdiv.bg. Чакам и се боря срещи безинтереса на хората.

Много е трудно да се бориш срещу хора, у които липсва интерес за прогресивно мислене и Интернет присъствие. А в днешно време няма по-силна медия от Интернета. Той гради и разрушава имидж и представяне за отрицателно време!

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

2 COMMENTS
 • лили
  13 years ago

  Аз отдавна съм завършила висше, в туристическия бранш съм и съм собственик на туристически обект. Трябваше да изчакам едно момиче и направо влязох в лекцията й. Такъв кретенизъм не съм виждала – човекът очевидно никога не беше работил в бранша, определено и нормативната база не познаваше. Явно си живееше с 10 години назад.
  Сайтът е стар, ръководството на юбилея се отличи с елементарни слайдчета, непознаване на новите технологии. Направи ми впечатление, че базата е стара. Стопанският факултет явно и той е пълен с амортизирани мозъци. Редовно преглеждам лекции. Аз съм учила и в чужбина и това е на ниво колеж от провинцията.

 • Flanker
  17 years ago

  За съжаление има голяма доза истина в думите ти. Аз също с огромно разочарование гледам към незаинтересоваността на ръководството към иначе така полезните нови идеи. Трябваше да минат години дори за смяна на домейна, а какво ли ще бъде със сайта … просто нямам идея. Отказването на такова предложение е грешка, която се надявам ректора в най-скоро време да осъзнае и съответно да поправи. Хубавото в цялата ситуация е че поне се намират млади и амбициозни студенти, които поне с малко да ни движат напред, нещо за което ти имаш не малка заслуга. Успех на новия администратор, дано поне тя да успее да вразуми ръководството.

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *