TOP
Лични Проекти Разни

яицазимитпо лъгуг – SEO състезание

След като подготвихме едно сайтче за участие в първото българско SEO състезание, подготвено и спонсорирано от нашите приятели от Интернет Реклама и Българският SEO форум, с любезното спонсорство на DAO.BG Social Network, дойде време да си направим равносметка за нас си. По-малко от месец до приключването на SEO състезанието и обявяването на крайният победител за оптимизация на ключовите думи – яицазимитпо лъгуг, екипа ни реши да редиректне целият си сайт и всички връзки към вторият в класирането aboutseo.bgit.net. Това е сайта на моя добър познат – peter. Решихме да го подкрепим, защото той има реалната възможност да спечели това SEO състезание, пак и да не позволим на Бого да го спечели, защото все пак той не е оптимизатор. С един хитър ход, той успя да си спечели стотици връзки от блогъри и да се закотви през цялото това време на 1во място, като се възползва от страданието на деца – обяви че ще дари наградата в размер на 1000лева на www.savedarina.com. Добър ход, но…по-добре да подкрепим някой оптимизатор :)

Другата и по-основна причина, поради която решихме да линкнем към него е факта, че нашето изследване приключи. Изследване, което бяхме предприели участвайки в това SEO състезание за яицазимитпо лъгуг. Цялата работа която свършихме по сайта е да разположим наши линкове само по форумни системи. Линка ни се намираше на 10тина форума с общ индекс в google от около 50 000 страници. Регистрирахме сайта във повечето социални мрежи в България.
Какъв е резултата? От 10те форума + 10 социални мрежи и проведената on page оптимизация, сайта се закотви на 12 място. Като по едно време излезна и на 1ва страница. Това всичко е много добре…отчитайки факта, че всички линкове за от не до там SE ориентирани софтуери за форуми – SMF и phpBB. Най-голяма тежест и най-голям брой линкове се получаха от един CMS – jupiterportal.com. Което ме довежда на мисълта да започвам да го ползвам само него като форумна система. Скоро се очаква и да излезне версия 1.6 (в момента е алфа версия). По думите на авторите, тя ще бъде и малксимално оптимизирана за търсачките.
Другите изводи ще ги споделя по-нататък, че да си запазя материал за писане още :)

Калин Василев

Създател и мечтател. Силно вярвам, че човек трябва "да си купи акъл", за да бъде устойчив и силен в променяща се постоянно среда. Може да ме намерите във Facebook или Google

«

»

what do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *